8.11.2014

Kevinin nimipäivä

Lapsuudessani on aina vietetty myös nimipäiviä. Ei niin suureellisesti tietenkään, kuin syntymäpäiviä, mutta aina on ollut sukulaisia koolla ja hyvät tarjoilut ja jotain lahjojakin saatu.
Aikuisten nimipäiviä ei sitten tietenkään ole juhlittu mitenkään muuten, kuin onnittelemalla, mikäli on muistettu.

Tämä on varmasti yksi syy, miksi myös Kevinin nimipäivää vietetään, se on vain jäänyt tapa lapsuudestani.
Ensin en ajatellut, että nimipäivän viettämisessä olisi mitään outoa, mutta olen nyt huomannut, että yllättävän harva niitä mitenkään juhlii!
Joten kertokaas ONKO TEIDÄN LAPSUUDESSA JUHLITTU NIMIPÄIVÄÄ/VIETÄTTEKÖ OMIEN LASTEN NIMIPÄIVÄÄ MITENKÄÄN?


Kevinin nimeä ei löydy suomalaisesta kalenterista, mutta se löytyy ruotsalaisesta 7.11, joten ollaan lisätty se omiin kalentereihin sille päivää.

Toinen syy miksi pojan nimipäivää on kiva viettää, on se, että on ihan loistava syy saada kaikki läheiset saman katon alle.
Meillä on nyt myös välimatkaa sukulaisiin sen verran, että meidän isovanhemmat eivät oikein muuten ajele tänne, ellei ole erityistä syytä.

Meillä nimipäivän ja syntymäpäivän ero on siinä, että synttäreillä koristelut ja tarjoilut on suuremmat. Nimipäivillä ei itseasiassa koristella ollenkaan ja tarjoilu on aika perusluokkaa, mitä nyt muutenkin kahvin kanssa tarjoaisi. Idea on nimenomaan se, että saadaan pojan kummit ja suku kahville ja viettämään mukavaa aikaa rupatellen.

Tänävuonna nimipäivä osui perjantaille, joten päätettiin viettää niitä tänään, lauantaina. Tosin heti huomenna onkin jo isänpäivä. Ihan osuvaa, niin ei tarvitse vääntää montaa kertaa tarjoiluja!

Tarjoiluna oli
Kaupan pipareita ja suklaakarkkeja ja pakasteesta jauhelihapasteijoita.
Itse tein lisäksi kinkkuvoileipäkakun ja mariannekääretortun.


Viraina oli
Kevinin kaksi kummia (kolmas on rauhanturvaajana, joten ei päässyt) ja toisen kummin mies,
äitini ja hänen miesystävä, veljeni, minun pappa (mummi on ollut leikkauksessa niin ei pysty vielä noin pitkää matkaa istua autossa), Rasmuksen vanhemmat ja yksi sisko sekä mummo.Lahjoja ei pyydetty ja jos joku kysyi niin sanottiin, että jotain ihan pientä vaan, koska nämä tosiaan on vaan nimipäivät ja kohta tulee jo joulukin.
Paljon kaikkea tuo kaikkien silmäterä kuitenkin sai:
Äidiltäni oli uudet kuomat ja marakassit sekä joulukalenteri
Äidin miesystävä antoi rahaa
minun isovanhemmat antoi myös rahaa sekä ambulanssi pikkuaton sekä isomman maasturi auton
Rasmuksen mummo antoi myöskin rahaa
Rasmuksen vanhemmat toivat pyssyn, sukkia, housut ja paidan (98-104)
Kummeilta oli pulkka ja leego dublo paketti.
Meidän lahjan Kevin sai jo eilen, ´´virallisena päivänä``, paketista löytyi kasa pikkukoiria.
Vieraat tuli sopivasti miten sattuu, joten tarjoilu meni osuvasti, että aina kun yhdet oli valmiit niin seuraavat tuli suoraan pöytään.
Kevin oli tietenkin aivan innoissaan taas saamastaan huomiosta ja meno menikin loppuajasta niin villiksi, että nilkka venähti. Ei sen suurempaa onneksi, että pystyy sitä jalkaa käyttää (eli ei murtumaa) mutta vähän hellä on kun linkuttaa pikkasen.
Vähän pientä myös ujostutti, kun ei ole nähnyt Rasmuksen puolen sukua pitkään aikaan niin ei tainnut oikein enään tunnistaa heitä. Mutta onneksi ei ole ikinä vierastanut ja nytkin vain pientä ujostelua hetken.
Tarjoilut oli kuulemma onnistuneet ja kaikki näytti viihtyvän.
Nyt on Kevin, kissat ja minäkin ihan väsyjä!


Ps. älkää ihmetelkö Kevinin kaulassa olevia helmiä, poika oli niin haltioissaan minun helmistä, että oli pakko antaa hänelle omat. Ihan vaan, ettei joku tule avautumaan, kuinka minä selvästi yritän tehdä Kevinistä tyttöä....

Huomenna onkin sitten se isänpäivä, joten palaan sen merkeissä huomenna tai maanantaina!2 kommenttia:

 1. Meillä vietettiin ihan pienesti nimppareita, sukulaisia saattoi tulla käymään. Varmaan vietetään sitten Miiankin nimppareita niin saadaan mummit ja kummit kyläilemään hyvästä syystä ;--) Ja noista helmistä, lapset on lapsia, eipä se vaikuta mihinkään jos Kevin pitää helmiä! Itse väsäsin aina pikkuveljestäni prinsessan ( hekottelen aina sille kuvalle, veikkaa ei enää naurata, onhan tuo jo 18 w) ja ihan mies siitä tuli ;--) Ihanaa joulun odotusta teille! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sehän se on se päällimäinen syy "juhlia" että saa läheiset luokse :)
   Samaa mieltä, kyllä pikkupojat leikkii prinsessaakin ihan omasta halusta, mutta piti tähdentää kun olen saanut kuulla ihan pelkkien vaatteidenkin takia että on liian tyttömäinen :'D

   Kiitos samoin teille! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥