18.11.2014

Säästövinkkejä

Jokaisella on varmasti joskus tiukkaa rahasta, tai haluaa muutenvain päästä maksuissa vähällä ja säästää rahaa?
Siksipä ajattelin koota postaukseen omat säästövinkkini top-10! (eivät ole järjestyksessä)

1. Ei kauppaan nälkäisenä. Nälkäisenä tulee ostettua enemmän mieliteko ruokia ja herkkujakin.

2. Tee kauppalista. Ja pysy siinä! Äläkä myöskään laadi listaa nälkäisenä. Näin listaan tulee vain ne mitä todella tarvitaan, kaupassa säästää aikaa ja hermoja kun ei tarvitse enään miettiä, senkun seuraa listaa eikä osta mitään listan ulkopuolelta.

3. Jos on tosi tiukkaa, kaivele kaappejasi, sieltä voi löytää vaikka mitä hyödyllisiä jemmoja. Jos sattuu löytymään vaikka makarooneja, mieti mihin ruokaan ne saisit hyödynnettyä.

4. Hyviä ruokia tiukanpaikat tullen ovat keitot. Ne on riittoisia, eikä niihin tarvittavat tuotteet maksa paljoa (ellei kyseessä ole joku hyvin erikoinen tai kermaisa keitto, kermat tuovat kivan lisämaksun aina ruokiin)

5. Tee budjetti. Paljonko kauppaan saa tällä kertaa mennä? Kaupassa laskee jokaisen tuotteen ylös, jos menee yli niin jostain on luovuttava. Tämä tietysti tuo lisäpuuhaa kaupassa käyntiin, mutta jos rahat on tiukassa ja jokaista senttiä pitää venyttää, niin mielummin varmaan laskee etukäteen, kuin toteaa kassalla, että voi p****e..

6. Bonus kortit. Kannatan ehdottomasti. Vaikkei se juuri sillä kauppareissulla mitään juuri hyödytäkkään, kertyy bonuskassa kokoaika, jokaisesta ostoksesta ja jossain vaiheessa siellä voi olla hurjiakin summia ihan huomaamatta. Olen kuullut mm. että ihmiset on lähtenyt lomalle niillä rahoilla tai ostanut jopa auton.

7. Jos on alennuksia, hyödynnä ne. Vaikka lihoissa olisi -30% ja eräpäivä heti, hamstraa mahdollisuuksien mukaan ja pakasta.
Lehdistä myös löytää hyviä alennuksia. Jos on tiukkaa ja kerkiää tehdä sen, että juoksee useammassa kaupassa, niin kyllä se rahallisesti kannattaa hakea vaikka erikaupoista sitten ne tarvittavat ale-tuotteet.

8. Kävele kauppaan. Siinä säästää ainakin bensarahat, joissain paikoissa ei myöskään välttämättä ole ilmaisia parkkejakaan. Niin, ja kunto kasvaa!

9. Kangaskassit. Muovipussit maksaa joitain senttejä, mutta ainakaan meillä ei mahdu kaikki ostokset yhteen pussiin, vaan tarvitaan ainakin kolme. Kaksi kertaa viikossa. 8 kertaa kuukaudessa.. Paljonko sekin tekee vuodessa? Lisäksi ne tehdään nykyään niin heikoiksi, että hyvä ettei ole ostokset kadulla ennen kotiovea, joten enäänhän ne eivät sovellu edes roskapusseiksi kotona..

10. Halvemmat kaupat/halvemmat merkit. Lidl on ainakin mielestäni halvempi, kuin cittari ja Prisma. Lidlistä ei kaikkea tarvittavaa aina löydy, mutta jos mahdollista niin kaikki mitä löytyy, kannattaa ostaa halvemmista kaupoista ja loput puuttuvat sitten muualta.
Sama pätee vaatteissa. Onhan kirpputoreilla paljon halvempaa, kuin uutena ostaessa.
Saman kaupan samoissa tuotteissakin on eroja, merkkieroja = hintaero.

Nyt voitte jakaa omat säästövinkkinne kommenttiosioon!

8 kommenttia:

 1. Anonyymi19.11.14

  Ku käy kaupassa vaan kerran viikossa ostamassa koko viikon ruuat niin säästää paljon enempi ku jos käy joka päivä pikkukaupassa ostamassa aina sitä mitä milloinkin tekee mieli! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi19.11.14

  Synttäri- ja joululahjoissa voi säästää kun ostaa netistä ajoissa erittäin halvat lahjat. Ajoissa siksi että toimitus voi kestää useita viikkoja. Tuolla sivulla on tuhansia linkkejä ebayssa oleviin todella edullisiin tavaroihin:

  samahalvemmalla.yolasite.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä! :)

   Poista
 3. Anonyymi20.11.14

  Hyviä vinkejä! Itse olen huomannut että merkki ei takaa laatua. Esim. stocalta ostettu villaneule nuhjaantui toisessa pesussa, mutta hm neule on vielä hyvä hintaansa nähden ja taitaa olla 3 vuotta vanha :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, monet merkkien hamstraajathan vetoaa, että ´´laatu maksaa`` ´´saa omat takas kun myy kirpulla`` mutta eipä se nyt aina ihan niin mene, ja hyvä niin! :)
   Kyllä toki on kestäviä ja hyviä kalliissa merkkivatateissakin, ei sitä kieltäminen, mutta niin niitä on ihan perus ketjuliikkeilläkin!

   Mutta yks minkä oon huomannut (pakko ottaa tähän kun tuossa tekstissäni viittasin ruokakauppoihin) niin Prismahan on kalliinpi paikka tietty kuin se Lidl, mutta Prismassa on usein kasvikset ja vihannekset loppu/piloilla/hemmetin raakaa/muuten huonokuntoisia, kun taas Lidlistä saa paljon halvemmalla ja aina ollut tuoretta! Sitte taas Lidlistä kun ei valitettavasti saa läheskään kaikkea mitä tarviis...

   Poista
  2. Anonyymi22.11.14

   Pakko yhtyä tähän keskusteluun :D Muta itse olen myös huomannut sen, että merkki ei takaa laatua. Itselläni guessin koruja, jotka on rihkamaa( lähtee väri ja menee oransiksi..) ja myös saman merkin laukut ovat yleensä muovia eikä nahkaa. :)

   Poista
  3. Oho! :o
   Ootko varma että ovat sitte aitoja? :/
   Itsellä aito guessin rannekello ketjunauhoilla pysyny uuden näkösenä vaikka käytän päivittäin ja päässy vähä kastumaankin.
   No onhan noissa aitojenkin laaduisaa tietty eroja!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥