15.12.2014

Luukku 15: Arvonnan voittaja & vastaukseni

Noniin, aloitetaan sillä Lasten taikamaan arvonnan voittajalla.
Arpojana toimi taas Kevin ja voittajaksi löytyi:Hensa82 , Onnea!
Voittajalle on jo ilmoitettu sähköpostilla.
Ja kiitos Taikamaalle tästä arvonnasta!

Sitten kiitos teille ketkä kysymyksiä minulle laitoitte, nyt vuorossa vastaukset, lupaamallani videolla, sekä kirjoitettuna, jos joku ei pysty/halua videolta katsella. Vastaukset on kuitenkin ihan samat molempina versioina.
Vastaukset (sekä videopätkät) on jaoteltuna kategorioihin: minä, opiskelu, Kevin/perhe, parisuhde ja muut.


Minä


Mistä haaveilet?
Mulla on aika perus haaveet; valmistuminen lastenohjaajaksi, omakotitalo, etelän matka, toinen lapsi, häät, oma auto...


Onko nuoruusajoiltasi säilynyt ystäviä vai kaikkosivatko ne kun sait kevinin?
Ei niitä Kevinin synnyttyä kaikonnut, oikeastaan osa tipahti mahtkasta silloin, kun muutimme Vantaalle.

Mikä on haave ammattisi?
Oikeastaan en tiedä. Rakastan työskennellä lasten kanssa, mutta toisaalta on todella väsyttävää kuunnella kiukkua ja mekastusta töissä sekä kotona, varsinkin, kun toisessa palkka on tosi huono ja toisesta ei saa palkkaa laisinkaan. Olen miettinyt vähän terapeutin uraa, että se voisi olla mielenkiintoinen ja olen myös alkanut haaveilla pääsystä yliopistoon lukemaan psykologiaa.

Oletko tyytyväinen elämääsi?
olen.

Kadutko jotain elämässäsi?
Moniakin asioita, mutta ei ne asiat enään miksikään muutu, joten turha niitä miettiäkään.

Mikä on lempi ruokasi?
Hmmm tää on vaikee... Nuudeli ja tonnikalakastike tai nuudeli ja kanakastike on kyllä tosi namia!

Kuinka usein näet vanhempiasi?
Kun asuttiin vielä Kouvolassa, näin äitiäni usean kerran viikossa, mutta nykyään ihan liian harvoin; ehkä kerran kuussa keskimäärin. Soitellaan kyllä päivittäin.

Mihin haluaisit matkustaa?
Johonkin tosi lämpimään rantalomalle, kohteella ei sinänsä väliä, kun en missään ole ikinä käynyt, mutta pitää olla tietenkin lapsiystävällinen.

Miten hoidat hiuksiasi? Kuinka usein peset hiuksesi?
En hoida mitenkään kummoisesti, pesen 3-4 kertaa viikossa - silloin kun alkavat olla likaiset tai jos niihin on laitettu hiuslakkaa (joka ilta käyn suihkussa, mutta en kastele hiuksia, muutakuin silloin, kun pesen ne) ja käytän myös hoitoainetta. Kerran viikossa laitan perus hoitoaineen sijaan jotain syvähoitavaa, jonka annan olla ½h-1h päässä ennenkuin pesen.

Missä näet itsesi 15 vuoden päästä?
Olen melkein 35-vuotias, Kevin on 17½ ja panikoin sitä, kuinka hän pian muuttaa pois kotoa ja valmistuu koulusta. Kaksi muuta lasta on ikähaarukalla 8-12-vuotiaita ja kinastelevat kaikesta mahdollisesta. Asutaan itse suunnittelemassa omakotitalossa jossain päin Vantaata tai Järvenpäätä.
Meillä on kaksi autoa ja ranskanbulldog. Olemme naimisissa ja matkustelemme paljon lomilla.
Rasmuksella on varmaan oma yritys ja minulla ainakin kaksi ammattitutukintoa.

OpiskeluSujuiko kouluun paluu, niin kuin kuvittelit?
Aikalailla joo. Kaikki luokkalaiset ihan eri elämäntilanteessa kuin minä, mutta tullaan toimeen kuitenkin. Olen motivoitunut ja koulu sujuu hyvin.

Miten uudet luokkalaiset ovat suhtautuneet sinuun?
Oikein hyvin. Ottivat loistavasti mukaan porukkaan ja on sieltä pari sellaistakin löytynyt, kenekä kanssa on jotain muutakin keskusteltavaa kuin vaan kouluun liittyvät asiat.

Kevin/perhe


Tuleeko Kevinin kehityksestä enää kirjoituksia?
Olen nyt laitellut tärkeimpiä yleensä noihin kuulumispostauksiin, mutta tarkoitus olisi tehdä Kevinin oma postaus kun tulee 2½v. täyteen, eli helmikuussa.

Oliko lapsen saaminen rankempaa, kuin olit kuvitellut?
Ei. Aika hyvin olin kaiken juuri tällaiseksi kuvitellut, tai ehkä oikeastaan rankemmaksikin.

Millainen isä Rasmus on?
Hassuttelija, Rakastava, Vähän kyllä sellainen, että antaa periksi kiukuttelulle ja lyhyt pinna sillä on. Mutta hyvä isä hän on.

Kohdellaanko sinua tai rasmusta erilailla vaan koska olette nuoria vanhempia?
Joissain paikoissa kyllä, mutta useinmiten ei, koska yleensä ihmiset huomaa nopeaa, ettei olla mitään idiootteja.

Parisuhde


Miten teillä menee Rasmuksen kanssa?
Hyvin menee

Riitelettekö usein Rasmuksen kanssa?
No ei me riidellä kovin usein, mutta kyllä me kinastellaan monta kertaa viikossa. Se on sellaista, kun toista ärsyttää jo valmiiksi kaikki niin on pakko päästä toiselle sanomaan joka asiasta ja toinen joko urputtaa takaisin tai on vaan hiljaa niinkuin ei kuuliskaan mitään. Tämä menee ihan molemmin päin.

Miten huolehditte parisuhteestanne?
Ei mitenkään erityisesti, ihan sellaisilla pienillä asioilla kuten läheisyydellä, iltaisin tehdään jotain kahdestaan kuten saunotaan, katsotaan sarjoja/leffoja tai pelataan. Joskus hommataan Kevinille hoitaja ja lähdetään syömään ja/tai elokuviin.

Mitä asioita arvostat Rasmuksessa?
Sitä, että hän näyttää välittämisensä pienillä asioilla, kuten tekemällä viikonloppuisin aamupalan tai lähtemällä illalla pyörällä kauppaan kun joku asia on loppu, yllättää välillä kukilla tai herkuilla (vaikka kiellän..) ja hieroo jos mulla on selkä jumissa.
Eniten arvostan sitä, että hän muutti tänne vain minun ja Kevinin takia.

Onko teillä Rasmuksen kanssa kahdenkeskistä aikaa? Käyttekö esim. elokuvissa tai syömässä?
Meidän kahdenkeskinen aika on yleensä iltaisin kun Kevin nukkuu, jolloin katsellaan sarjoja/elokuvia tai pelataan jotain pleikka peliä yhdessä. Harvemmin me lähdetään kahdestaan mihinkään, mutta joskus kyllä, juurikin syömään tai elokuviin.

muut


Miten sun laihdutus edistyy?
Kuten viime kuulumispostauksessa kerroin, ei edisty tällä hetkellä mihinkään. Ei onneksi ole tullut kiloja takaisinkaan, mutta ei niitä ole lähtenytkään. Kunhan joulu on vietelty niin sitten starttaa taas!

Milloin kirjoitat taas laihdutuksesta?
Sitten, kun on jotain kirjoitettavaa. Ei se hirveästi muita tsemppaa, jos kerron, että vedimpä tossa iltapalaksi vähän pitsaa  ja jälkkäriksi pussin karkkia ja nyt turvottaa.

Millainen suhteesi on Rasmuksen perheeseen?
Toivoisin sen olevan parempi.

Kaipaatko Kouvolaan? Oliko sieltä lähteminen vaikeaa?
En kaipaa. En todellakaan kaipaa! Ja sieltä lähteminen oli helppoa, kun sitä oli odottanut kuusi vuotiaasta asti.. Ainut asia, mitä sieltä kaipaan, on perheeni ja muutama ystävä.

Oletko saanut paljon ystäviä uudelta paikkakunnaltasi?
Mulla oli täälläpäin entuudestaan jo kavereita ja olen toki uusiakin saanut koulusta, sekä Kevinin kautta mammakavereita.

Voisit tehdä useammin videoita
Joo se olisi minustakin kiva, mutta se on mulle vielä aika ´´uutta aluetta`` joten en osaa oikein olla luontevasti videolla ja sitten tuntuu tyhmälle niitä tehdä. Toki tekemällä oppii. Toinen syy miksi en niitä usein tee, on se, että se vaatii oman rauhan, jota tässä huushollissa ei ole ömm ikinä?
Ja kolmas ongelma on se, etten tiedä mistä höpöttäisin. Nyt tässä oli tietysti helppo vastailla videolle kysymyksiin ja myöhemmin joulukalenterin aikana kyllä tulossa toinen.

Tämä luukku ei auennut heti aamusta, juuri siitä syystä, että sain vasta tänään sitä kuuluisaa rauhaa, että pystyin videon kuvaamaan, kun Rasmus on töissä ja Kevin tarhassa ja mulla on vapaapäivä.
Ja kyllä, Kevin saa olla muutaman tunnin siellä vaikka olen kotona, että saan kaikki tärkeät asiat joskus jopa hoidettua, kuten erinäisiin paikkoihin soittelun.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi15.12.14

  Mä taas aattelin kaikkien näiden videoiden aikana että kylläpä oot luonteva niissä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah eihä :D
   No parempi niin päin! Ehkä sitä on kaikessa itseään kohtaa liian kriittinen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥