5.1.2015

valkosuklaa-limepiirakka

Kun olin työjaksolla, meillä oli yhtenä keskiviikkona lastenohjaajien kokous yhden työntekijän kotona. Hän oli tehnyt sinne kaikkea hyvää syötävää kahvin kanssa ja rakastuin yhteen herkulliseen piirakkaan ja pakkohan se oli ohje pyytää.
Nyt haluan jakaa tämän ohjeen teille.
Eli valkosuklaa-limepiirakka:

pohja:
• 1 paketti (175g) kaurakeksejä
• 75g voita (sulatettuna)

täyte:
• 2dl kuohukermaa
• 2 prk (400g) valkosuklaa-lime rahkaa
• ½dl sokeria
• 2 kananmunan keltuaista
• 1tl limen kuorta (raastettuna)
• ½ rkl limen mehua (1lime)

koristeeksi (työkaveri enkä minäkään tätä tehnyt, mutta laitan tämänkin jos joku haluaa tehdä)
• 1dl kuohukermaa (vaahdota)
• 1tl vaniljasokeria
• 1tl sokeria
• 1 lime ohuina viipaleina tai lohkoina tai raastettuna

valmistus:
1. murskaa keksit
2. lisää sulatettu voi
3. vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla
4. taputtele keksiseos pohjalle ja reunoille
5. esipaista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa 7min.

6. vaahdota kerma
7. sekoita (eriastiassa kuin kerma) rahka, sokeri ja keltuaiset
8. pese limet kuumalla vedellä ja kuivaa ne
9. raasta limen ohut pintakuori ja lisää 1tl raastetta täyteseokseen
10. purista mehu ja lisää sitä ½ rkl täyteseokseen
11. sekoita kermavaahto seokseen

12. kaada täyte esipaistetulle pohjalle
13. paista uunin alatasolla 175 asteessa n.25min. tai kunnes on kypsää
14. jäähdytä, irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä tarjoilualustalle.
15. koristele
      (jos tekee tuolla alkuperäisellä ohjeella, niin sekoittaa vaahdotetun kerman ja sokerit, levittää
       piirakan päälle ja sitten lopuksi ne lime viipaleet.)
Minä heittelin koristeeksi vain erivärisiä nomparellejä.

HUOM. valmista piirakka edellispäivänä ja anna olla yön yli jääkaapissa, silloin se on parhaimmillaan.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥