25.2.2015

kolmas puheterapia käynti - ei toteutunutkaan

Ensimmäinen puheterapia käynti sekä pohjustus koko asialle löytyy TÄÄLTÄ
ja toinen käynti on luettavissa TÄÄLLÄ

Oltiin kotitehtävänä ruksiteltu paksu nivaska mitä äänteitä ja sanoja kevin ymmärtää/ymmärtää ja sanoo, mitä eleitä käyttää ja kuinka usein, mitä leikkejä leikkii, miten osaa tehdä jotain perus juttuja, miten jäljittelee aikuisten toimintoja, ja korvaako jonkin esineen tarkoitusta toisella esineellä.

Lisäksi Kevin oli näiden käyntien välillä vilkastunut yhdistelemään sanoja mm.
´´lisää ruokaa``
´´lisää vettä``
´´anna vettä``
´´tänään kauppaa``
´´kiitoo mummo`` jne.

Myös ensimmäiset kolmen sanan lauseet tuli vihdoin: ´´lisää tätä ruokaa`` ja ´´tuo ok auko!``= tuolla on auto/tuo on auto
sekä tietysti liuta uusia sanoja.

Tällä kertaa ei kuitenkaan päästykkään tapaamiseen asti.
Mentiin eilen käymään lääkärissä korvatulehduksen jälkitarkastuksessa ja ylläri pylläri se olikin uusiutunut! Lääkäri sanoi, että se ei ole pitkään ollut, että ihan vasta tulehtuneen näköinen korva ja tosiaan ymmärsin, että se tulehdus olisi nyt vain toisessa korvassa.
Taas uudet antibiotit päälle ja tällä kertaa vahvempaa/eri antibiottia kuin viimeksi, mutta koska Kevinin maha on ihan mielettömän herkkä kaikelle niin jos menee ihan mahdottomaksi ripuloinniksi niin pitää soittaa lääkäriin ja miettivät sitten mitä tehdään, mutta toivotaan, että saataisiin tällä mentyä kuuri loppuun.

Niin, ei siinä tietenkään voinut vielä olla kaikki.
Kevin kävi normaalisti illalla nukkumaan, kunnes kymmeneltä alkoi kuulua todella oudon kuuloista yskintää. Menin katsomaan ja Kevin oli ihan paniikissa, ihan kuin ei saisi kunnolla henkeä yskiessään. Olin jo soittamassa hätänumeroon, mutta yskintä loppui ja hengitys jatkui normaalisti, joten jäin seurailemaan. Yskä kuullosti sellaiselle kumealle koiran haukuntaa muistuttavalle köhinälle ja hengitys vinkui ja rohisi. Yskäpuuskien välissä hengitys oli normaalia, mutta rohisevaa/raskasta.
Koska yskä puuskia tuli paljon, soitin kuitenkin päivystävään lääkäriin ja kerroin oireet. Sieltä sanottiin, että tietojen perusteella kuullostaisi ihan kurkunpään tulehdukselta, johon ei ole lääkitystä eikä se ole vaarallinen vaikka pahalta kuullostaakin. Mutta jos hengitys olisi mennyt vaikeaksi, olisi pitänyt lähteä hakemaan avaavaa lääkettä. Onneksi Kevinin yskiminen sitten klo 00-1 välillä rauhoittui ja otettiin poika meidän viereen nukkumaan ja päästiin itsekin ummistamaan silmämme vihdoin.
Kyllä säikäytti!

Tänään aamulla ei ruoka maistunut ja kaikkia väsytti hirveästi. Se vähäinen määrä aamupalaa mitä saatiin Kevinille menemään tulikin piakkoin ylös yskäpuuskan ja liman saattelemana. Kevin oli niin ressukka, että päätettiin, ettei voida lähteä puheterapiaan. Annoin lääkettä ja ei aikaakaan kun Kevin oli taas pirteä reipas lapsukainen. Olisi pitänyt antaa se lääke aiemmin niin oltaisiin hyvin voitu käydä terapiassa..
Edelleen kuitenkin on niin kipeä, ettei ilman lääkettä tule mistään mitään ja nukkuminen on tosi vaikeaa, vaikka kovasti väsyttää, lämpöäkin vähän on, joten kotona taidetaan loppu viikko olla..

Soitin puheterapeutille ja kerroin tilanteen. Hän sanoi jäävänsä ensikuun lopulla saikulle, mutta saatiin onneksi yksi aika vielä sovittua ennen sitä. Kerroin myös uusimmat kuulumiset ja hän sanoi, että ei hän ole ollutkaan huolissaan etteikö puhe alkaisi löytyä kun sanoja on niin pitkä liuta, mutta hän haluaa nähdä, sillä häntä mietityttää Kevinin ymmärrys puoli.
Itse taas olen enemmänkin sitä mieltä, että kyllä poika kaiken ymmärtää, mutta häntä ei vaan jaksa kiinnostaa/ei jaksa keskittyä esim. antaa käskettyjä leluja.
Rasmus kävi työmatkalla vielä viemässä sen kaavakkeen terapeutille, että hän ehtii sen lukea ja arvioida ennen seuraavaa tapaamista, joka on muuten 19.3.

Voi kun mun käy sääliksi tuota pientä potilasta. Onneksi hänen uudet pipot tuli tänään ja piristivät edes vähän ♥

Huomenna aika poliisille uusimaan ajokorttia, toivottavasti löydän perille, kun ei täällä ole vielä tullut tarvetta kyseiselle laitokselle..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥