20.3.2015

3. käynti puheterapiassa

Mun piti kirjoitella tää jo eilen, mutta koulutehtävät oli tärkeämpiä ja sen jälkeen oli jo kiire yöunille.
Muitutuksena vielä, että ensimmäinen käynti sekä pohjustus tälle asialle löytyy TÄÄLTÄ, toinen käynti löytyy TÄÄLTÄ
Mutta tosiaan, eilen käytiin kolmatta kertaa Kevinin kanssa puheterapiassa.

Ensin terapeutti antoi Kevinille laatikollisen leego dubloja ja katseli vain mitä Kevin touhuli, välillä pyysi tekemään jotain tai näyttämään missä joku juttu on. Sanoi, että tosi hyvin jo käyttää kommunikointia leikkiessä.

Leikkien jälkeen he ilmeili taas peilin edessä ja sitten pelasi taas yhdistämis peliä. Siinä oli sellainen maatilan mökki, missä oli sellainen luukku, josta tuli muovisia ´´kolikoita``, joissa oli keltaiset, vihreät, siniset tai punaset reunat ja joku elukan kuva. Tehtävä oli yhdistää kolikko oikean värisen pelilaudan päälle ja vielä oikean eläimen päälle.
Eläimet meni täydellisesti, mutta väreistä ei Kevinillä ole hajuakaan (vaikka ollaan kyllä harjoiteltu..)

Sen jälkeen Kevin sai tehdä palapeliä. Se oli hauska, kun siinä oli kaikkia erilaisia autoja, mopo, laiva, helikopteri.. ja aina kun pala meni paikoilleen sieltä kuului sen kulkuneuvon ääni.
Meinasin heti sanoa terapeutille, että tuo ei tule onnistumaan, koska laudassa ei ollut kuvia mihin yhdistää paloja ja muodot oli kaikissa melkosen samanlaisia. No, en tiedä olisiko Kevinillä mielettömän hyvä valokuvamuisti; hän näki sen valmiina, kippasi kumoon ja lätki kaikki palaset kerralla oikeille paikoilleen tosi nopsaa.
Sitten hän halusi tehdä sen uudestaan. Ja uudestaan. Ja vielä neljännen kerran. Sitten vihdoin riitti!

Palapelin jälkeen oli taas yhdistämis tehtävää. Terapeutti laittoi pöydälle erilaisia muovieläimiä, joita ei nyt nimettykkään, vaan hän antoi pöydälle sitten aina yhden kortin kerrallaa, jos oli jonkun eläimen kuva ja Kevinin piti yhdistää kuvakortti ja lelu oikein. Niitä ei missään vaiheessa nimetty (ennenkuin oli yhdistänyt ne oikein), koska terapeutti halusi nähdä miten Kevin hahmottaa samankaltaisuuksia, eikä se olisi onnistunut, jos olisi aina sanottu, että ´´kissa, etsippä kissa siihin``
Ne meni myöskin tosi hyvin.

Sitten vielä siivottiin yhdessä leegot takaisin koppaan ja seuraava aika varattiin vasta toukokuun loppuun, koska terapeuttimme jää saikulle eikä hän näe tarvetta tiheämmille käynneille muutenkaan, mutta haluaa kuitenkin seurata miten kehitystä tässä alkaa tapahtua.
Näiden kakkos ja kolmos kertojen välillä Kevin oppi taas liutan uusia yksittäisiä sanoja, en pysy enään edes perässä. Sekä muutamia kahden sanan lauseita sekä yhden uuden kolmen sanan lauseen.

Kotitehtäväksi tälläkertaa saatiin niiden värien opettelua. Sitähän ollaan tehtykin, mutta nyt sitten vielä ahkerammin..

Ps. Kävin tänään siellä kirkolla juttelemassa sen kesäleirin vetäjän kanssa ja MÄ SAIN SEN PAIKAN! wuhuuu! Kaikki muutkin kesäasiat alkaa järjestyä niin hyvin, etten osannut edes unelmoida asioiden menevän näin nappiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥