26.3.2015

Yoogaia

Pääsin buzzadorina testaamaan 30 päivää ilmaiseksi Yoogaiaa, joka on suomessa kehitetty nettipalvelu, jonka valikoimaa on jooga-, pilates-, syvävenyttely-, ja kahvakuulatunteja.
Livetunnit on kirjattu mihin aikaan tulee mitäkin ja kuka ohjaa, kauan kestää ja mitä pitää sisällään ja sieltä voi aina klikata itsensä tunnille jolle haluaa.
Homma toimii siis niin, että olet kotona tietokone edessäsi ja ruudulla ohjaaja vetää tunnin live-lähetyksenä. Osallistujat saavat tarvittaessa livetunnilla ohjausta web camin kautta, mutta tunnille osallistujat eivät näe toisiaan, eikä ohjaajakaan näe sinua - jos et laita kameraa päälle.
Jos ei kuitenkaan ehdi jumppailemaan silloin kun livetunti tulisi, voi sen katsoa tuntitallenteista silloin, kun itselle sopii. Silloin ei tietenkään vaan voi saada ohjausta.
Tallenteista on myös erittäin helppo etsiä haluamansa tunti, kun valitsee sarakkeista kielen (jotkut tunnin ovat englanniksi), tyypin, tunnin pituuden.

Ohjaajat ovat ammattilaisia ja heistä on hyvät esittelyt yoogaian sivuilla välilehdessä ´´ohjaajat``
Palvelu toimii ainakin kaikissa tietokoneissa joissa on uusi Chrome-selain sekä Firefox selaimella tallenteet toimivat kaikkialla paitsi Macissa, mutta mulla aukesi myös ihan Internet Explorelillakin tallenteet, mutta ei live tunnit. Palvelu toimii ilmeisesti myös useissa Android tableteissa ja puhelimissa Chrome-selaimella, itse en ole palvelua käyttänyt kuin tietokoneella, koska tabletilla ja kännykällä on turhan pieni näyttö tälläiseen puuhaan.

Minusta tämä palvelu on ihan mahtava keksintö! Itsellä ei ole aikaa lähteä ryhmäliikuntatunneille, mutta Kouvolassa asuessa kävin muutaman kerran ja tykkäsin kovasti, koska silloin tuli ainakin tehtyä kaikki mitä piti. Nyt tämä onnistuu omasta olohuoneestakin!
Yksi ihan huippu tunti nyt huomio, kenellä on 3-10-vuotiaita lapsia: lapsi/vanhempijooga! Itse en ole tuota päässyt testamaan, koska Kevin ei vielä ymmärrä homman ideaa, mutta näytti ihan mielettömän mukavalle yhdessä tekemiselle!
Kaipaisin itse palveluun vielä kunnon painojen kanssa tehtäviä treenejä, käsiä, jalkoja, selkää jne.

Kallistakaan tämä ei tosiaankaan ole! Kuukauden rajaton tallenteiden ja livetuntien käyttö vain 20€ ja vuoden 180€.

Sitten vielä kokosin omat arviot tunneista joita kokeilin:
Taukojooga  15min.
Tämä vaati ainakin tasapainoa, joten tuli todella tarpeeseen, koska mun tasapaino on ihan onneton - tulihan sitäkin harjoiteltua.
Tykkäsin tästä rankan treenin loppuun, sillä tämä tasasi kivasti hengityksen, poisti kiireen tunnetta ja rentoutti.

Tehotreeni 15min.
Tässä käytettiin HIIT-tekniikkaa, joka oli mulle jo tuttu entuudestaan ja tykkään HIITistä kovasti, joten nämä tehotreenit oli kyllä mieleeni, nosti hyvin sykkeen ja hien pintaan lyhyessä ajassa ja siihin perään on hyvä jatkaa kunnon treenillä kun on lämpö päällä. Lisäksi tuon HIITin jälkeen palaa kaloreita vielä pitkän aikaa, jolloin se polttaa tietty sen jälkeisellä treenilläkin paremmin.

Aitoa Energiaa 60min.
Tunnin kuvauksen perusteella kuvittelin tämän olevan enemmän sellaista liikunnallista ja tehokasta, mutta aika pitkälle tämäkin oli enimmäkseen erilaisissa ihme asennoissa vääntelyä, joka alkoi meikäläistä puuduttamaan. En vain ole yksinkertaisesti ihminen, joka jaksaisi kököttää pää varpaissa peppu pystyssä veri pakkautuneena päähän - pienen ikuisuuden ja siitä sitten vielä rauhallisesti lähteä muuttamaan asentoa johon taas jämähdetään. Oli siinä joku 15min-20min sellaista vähän liikunnalissemapaa osuutta, mutta jäin kaipaamaan enemmän, tuolla tunnilla ei kyllä tullut hiki eikä kalorien poltto ollut kummoista. Mutta kyllä se varmasti rentouttava on ja kehittää notkeutta ja pitkäjänteisyyttä!

Core 45min
Kuten tunnin nimi kertoo, keskittyy se keskivartaloon. Tykkäsin tunnista, vaikkakin jäin taas kaipaamaan sitä, että olisi painot mukana, mutta ymmärrän, että harvalla on vehkeitä kotona, joten paras vaihtoehto on tehdä tunnit kehonpainolla tehtäviksi..
Olihan tuo kuitenkin ihan ok tehokas ja lämmin tuli! Vedin vielä ennen tuota vartin tehotreenin, joka tehosti kivasti core tuntia.

Tunnin joogailuihin mulla ei ole aikaa, joten niitä ei tullut kokeiltua ja luulen, että tuo 15min taukojooga on aika maksimi pituus mihin mun hermot venyy.

Suosittelen kyllä kokeilemaan, jos yhtään kuullostaa sellaiselta, että voisit itse tykätä!

Onko joku teistä kokeillut kyseistä palvelua? -> Mitä pidit?
Jos on jotain kysymyksiä niin voi heitellä, yritän parhaani mukaan vastailla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥