12.4.2015

Grillikausi avattu!

Pakko kirjoitella taas tällainen sekalainen kuulumispostaus tähän väliin.

Mennään ensin pari viikkoa taaksepäin, huhtikuun ensimmäiseen päivään.
Kevinin päiväkodissa oli nimittäin kissanaamiaiset nyyttäri meiningillä.
Me ostettiin vietäväksi sellainen suolakeksi pussukka, missä oli pieniä erimuotoisia suolakeksejä. Kevinistä yritettiin tehdä kissa, mutta ensimmäinen ongelma oli, ettei mistään löytynyt kissankorvia ja -häntää. Niinpä värkkäsin ne itse. Turhaan. Kevin ei suostunut laittamaan korvia vaan halusi välttämättä pandapiponsa päähän. No eihän siinä, onhan siinä pipossakin toki korvat. Häntä housuihin ja naamaan meikeillä nenä ja viikset. Voi juku, että toinen oli innoissaan ja niiin suloinen, vaikkei niitä korvia laittanutkaan!Viikot menee tosi nopsaa töissä, missä on kokoaika tekemistä ja mukava olla. Tykkään tosissani olla tuolla työssäoppipaikassa ja työmatkakin on tosi lyhyt! Toisaalta taas olen aina töiden jälkeen ihan rättiväsynyt ja päätä särkee ja korvissa soi. Onko se ihmekkään, kun on 7tuntia kuuden-neljäntoista alle 3-vuotiaan kanssa. Yksi selittää kokoaika mitä tekee, yksi itkee ja kitisee ja roikkuu sylissä koko päivän, yksi temppuilee ja kiukuttelee, yksi on muuten vaan kovaääninen, jokainen vaatii ja tarvii huomiota ja apua erilaisissa päivän tapahtumissa. Ja se niiden pukeminen... Kotona tuon yhden pukeminen ei tunnu enään yhtään rankalta ja ärsyttävältä kun on pari viikkoa saanut vääntää liukuhihna olotilalla monelle lapselle jos jonkinmoista vaatetta ja kenkää ja hanskaa ja.. Sitten kun saadaan kaikki pihalle, ryysää itselle äkkiä vaatteet päälle hikivaluen ja pääsee ulos ja henkäisee syvään. Tulee lapsukainen ´´pissattaa, tosi paljon`` ja eikun juoksujalkaa taas sisälle, vaatteet pois, pöntölle ja taas vaatteet päälle.
Mutta kyllä mä silti tykkään. On ne lapset vaan niin ihania ja kaikki niiin omanlaisiaan ♥

Eilen me avattiin grillikausi, kun aurinko paistoi ja oli ihan mielettömän lämmin. Parvekkeella tarkeni topissa. Kevinkin sai parvekkeelle kiikkunsa takaisin ja pulkka lähti varastoon.
Rasmus teki meille vartaita missä oli kanaa, kesäkurpitsaa ja paprikaa, lisäksi oli makkaraa, juustonakkia, maissia ja salaattia.


kiinankaalia, viinirypäleitä, fetajuustoa, maissia, kurkkua, tomaattia
Tänään käytiin Jennillä, Vilillä ja vauvalla. Vaava nukkui koko ajan ja Kevin tuhmusteli oikein urakalla ja sai parit kunnon raivaritkin. En oikein ymmärrä mikä häntä vaivasi, kun kotimatkalla ja kotona ollut ihan kiltisti taas ja matkalla käveli vielä itse puolet matkasta ilman mitään ongelmia. Jotenkin aina hävettää jos Kevin heittäytyy kauhukakaraksi muiden nähden, kun tulee heti sellanen paska kasvattaja olo, vaikka tiedän, että pidän kyllä hyvin kuria ja komennan, kiellän, opastan ja selitän... Aina se ei vaan riitä vaikka kaikkensa tekee. Toivottavasti tämä kuriton riiviö vaihe on todellakin vain nopeasti ohi menevä vaihe. Mietin kyllä siinä hetkessä, että me ei liikuta mihinkään kyläilemään seuraavaan vuoteen! Mutta eihän niinkään voi tehdä, eihän lapsi voi oppia toimimaan eri tilanteissa, jos ei koskaan ole niissä tilanteissa. Toistoja, toistoja, toistoja ja hemmetin pitkää pinnaa vaan mukaan itselle sekä kavereille :D
Nähtiinpä työkaverikin kotimatkalla tuossa pihalla, pitäskö tässä jo alkaa pelkäämään, kun aina kun tapaa/tutustuu uusiin ihmisiin niin aina on joku kuka asuu naapurustossa.. huhhu. Hassua.

Huomennahan se starttaa taas työviikko ja viikonloppuna pitäisi nähdä meillä toisia kavereita, saa nähdä miten se sitten menee. Yleensä ainakin Kevinin kanssa on mennyt helpommin kotona, tai mulla ei ole niin paljon vahdittavaa ainakaan.
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, toivotaan, että se aurinkokin palaisi pian ja sade väistyisi!

2 kommenttia:

  1. Moikka! Blogissani on sinulle haaste :) clivianna.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥