7.4.2015

Pääsiäinen Kouvolassa

Lähdettiin kolmisin Kouvolaan viettämään pääsiäistä ja veljeni tuli meille kissavahdiksi. Lähdettiin torstaina töiden jälkeen ja tultiin takaisin maanantaina illalla.
Tuolle reissulle mahtui vaaaikka mitä, joten tulee varmaan taas helpommaksi kirjoittaa päiväkirja tyyppisesti meidän reissusta!

Torstaina (2.4)
Oltiin perillä äiskällä vähä jälkeen seitsemän illalla ja loppu ilta menikin taas asettuessa ja pian olikin Kevinin iltapuuron ja pesujen aika. Onneksi vapaalla voi valvoa vähän pidempään ja höpötellä äiskän kanssa.
Kaikki äiskän kissat saunomassa: Nöpö, Pai, Iisa

Perjantaina (3.4)
Kevin päätti herätä lomasta huolimatta jo seitsemältä, joten ehdittiin pyörähtää heti aamusta Rasmuksen porukoilla kahvilla. Rasen äiti sitten leikkasi Kevinille kesätukan samalla. Itse tykkään pidemmästä mallista, mutta nyt ajattelin että ihan sama, kun kyse on vaan poikalapsen hiuksista jotka kasvaa tosi nopsaa. Ihan jotenkin erinäköinen poika kun tukka lyheni, tuli jotenkin vanhemman näköseksi. Kevin antoi tosi hyvin leikata, tietysti ei viitsinyt vieraille kiukutella niinkuin minulle kun olen lyhennellyt.Iltapäivästä mentiin Rasen kanssa katsomaan kaverin poikavauvaa ♥
Kevin jäi äiskälle, koska ei hänellä olisi ollut siellä mitään tekemistä niin olisi turhautunut vaan ja kiukutellut. He olivatkin ulkoilleet puolitoistatuntia ja Kevinillä oli ollut tosi kivaa.

Lauantai (4.4)
Aamusta heti herättyä ja syötyä lähdettiin mun mummille käymään, missä oli myös toinen setäni. Vietiin mukana mummille kaunis kukkakimppu pääsiäisen kunniaksi ja mummi oli laittanut pöytään herkullisia riisipiirakoita, tiikerikakkua ja marjapiirakkaa.
palattiin takaisin äiskälle Kevinin päikkäreille.

Päikkärien jälkeen lähdettiin koko porukka toiselle mummille ja papalle juhlimaan mummin pyöreitä 70v. synttäreitä. Mummi ei tiennyt mitään meidän aikeista, muuta, kun että mennään käymään kahvilla.
Oltiin äiskän kanssa puoliksi tilattu hänelle lahjaksi 40cm x 100cm kokoinen canvas taulu ´´mannekiini kissan`` kuvilla. Pakko pohjustaa asiaa..


Laittelen mummille ja papalle aina parhaimpia kuvia myös kissoistamme, koska he on kovin eläinrakkaita. Yhteen kuvasarjaan mummi rakastui ihan täysillä ja hänelle tuli tarkka järjestys kuville, missä järjestyksessä ne piti kaikille esitellä. Mummi aina kertoi, kuinka huonona päivänä kaivaa mannekiini kissan kuvat ja alkaa naurattamaan. Joskus hän jopa sanoi, että olisi mahtavaa jos mannekiini kissasta saisi taulun.
Eihän mummi tiennyt, että kyllä se on nykyään täysin mahdollista.

Ei tosin helpoimmasta päästä silloin, kun pitää liittää samaan tauluun 5 kuvaa rinnakkain.
Neljä olisi ollut vielä helppo, mutta eihän toisen tärkestä letkasta voinut alkaa kuvia poistamaan.
Piti siis ensin tehdä siitä koneella kollaasi. No kollaasista tuli tietenkin suorakulmio eikä se tahtonut asettua ifolorin taulun suunnittelu ohjelmassa mitenkään. Ohjelma rajasi sen aina niin, että reunimmaiset kuvat jäi ulkopuolelle. Tai sitten sinne jäi yhteen sivuun valkoinen kaistale.
Taistelin ohjelman kanssa valehtelematta kaksi tuntia, kunnes kuva ihan vahingossa asettuikin tauluun juuri niinkuin piti.
Lisäksi olin tehnyt kortin, johon läktäistiin kaikkien nimet ja matkalla heille napattiin myös kaunis kukkakimppu mukaan. Kevin sai viedä heille tarhassa tekemänsä rairuohokipon.Mummi oli ihan mielettömän onnessaan taulusta, siis aidosti, niin, että se onnellisuus todella näkyi. Siitä tuli todella hyvä mieli itsellekin.
Tarjoilutkin oli kyllä oikein maistuvia; voileipäkakkua, täytekakkua, kahta eri pullaa, kolme eri piparia ja Kevinille omat herkut ja mehut.
Kahvien jälkeen höpöteltiin ja Kevin sai leikkiä, oppipahan myös sanomaan Jussin (äitini miehen) sukunimen (etunimen on osannutkin jo) sekä oman etu- ja sukunimensä!Sunnuntai (5.4)
Iida tuli heti aamusta hakemaan mua äitinsä liikkeelle, sillä oltiin sovittu, että minunkin hiuspehkoni kokee kauan pohtimani muutoksen. Kirjoittelin tästä eilen tarkemmin TÄÄLLÄ


Hiusoperaation jälkeen Rasmus haki mut takaisin äiskälle. Kevin oli kyllä ihan ihmeissään, että nyt on mamma pikkusen erinäköinen, mutta tunnisti sentään :D
Oli tarkoitus syödä siinä, mutta ruuassa olisi mennyt liian kauan, kun olin syönyt viimeksi 7tuntia sitten, joten kurvattiin kahdestaan äkkiä mäkin kautta taas kavereille moikkailemaan vauvaa.
Kevin oli meidän poisollessa taas ulkoillut ja olivat paistaneet makkaraakin, siitä Kevin jaksaa höpöttää vieläkin!

Maanantai (6.4)
Aamulla kävi vielä Kevinin Raija-kummi miehensä kanssa. Kun Kevin meni unille, me lähdettiin Rasen kanssa ostamaan mulle hopea shampoota, hoitoainetta ja colormaskia.
Takaisin tultuamme heitin vielä parit raidat hiuksiin ja sen operaation jälkeen olikin jo ruoka ja Kevin hereillä.
Ruuan jälkeen pakkailin nopsaa kimpsut ja kampsut kasaan ja kurvattiin kotiinpäin puoli viiden aikaan.
Kotona oltiin kuudelta ja veljeni oli meitä vastassa. Kissoilla kaikki hyvin.
Minä rupesin heti siivoilemaan ja purkamaan kasseja, Rasmus teki ruuan ja Kevin sai katsella uuden muumipeikko ja pyrstötähti elokuvansa.

Suunniteltiin vähän, että mennään aika pian uudelleen kouvolaan pidennetylle viikonlopulle, kun mulla on nyt 3viikkoa töitä ja sitten on koulua vajailla viikoilla niin Rasmus voisi pyytää ylityö vapaat niin, että päästään taas keskiviikko iltana lähtemään ja palattaisiin sunnuntai-iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥