6.4.2015

Projekti tukka kuntoon

Tosi pitkään mietin mitä teen;
Rakastin punaista hiusteni väriä, mutta värin ylläpito oli todella rasittavaa.
Rakastin pitkiä hiuksia, mutta huonokuntoisuus ärsytti.
Hirveästi teki mieli ottaa riski, yrittää saada hiukset mahdollisimman lähelle omaa luonnollista väriä ja pätkäistä pituudesta pois. Toisaalta taas ei oikein uskaltanut, koska sitten tulisi ikävä pitkää punaista.

Vaihtoehtoja oli siis oikeastaan neljä: pitää pitkä punainen, värjätä pitkä vaalea, pätkäistä lyhyt vaalea, pätkäistä punaiset lyhyemmiksi.

Päädyin pähkäillessäni kokeilemaan netissä taaz.com sivulla miltä vaalea näyttäisi lyhyenä, pitkänä, otsatukalla..
Eihän nuo ole yhtään luonnolliset noin, mutta sai niistä vähän jotain osviittaa.

Lopputulos oli, että pyysin ystävääni Iidaa, joka valmistuu parturi-kampaajaksi, värjäämään hiukseni mahdollisimman lähelle omaa hiusten väriäni (tyvikasvun perusteella) ja päälle raitoja hämäämään. Pituudesta vain huonoimmat latvat pois.
Punaiseksi saa aina värjättyä takaisin jos kestämätön kaipuu iskee.

Ensimmäinen askel oli ehkä kamalin, koska hiukset oli ihan järkyt pari viikkoa, kun odotin pääsyä Iidan käsittelyyn ja olin yli kuukauden värjäämättä hiuksia, eli ne oli ihan haalistuneet ja kiva tyvikasvukin ehti tulla..
Eilen sitten menin Iidan äidin kampaamoon ja luotin pehkoni Iidan käsiin.

Ensin Iida laittoi värinpurkua. Odoteltiin ja seurailtiin. Sitten lisättiin päälle vahvempaa tököttiä ja taas odoteltiin.
Sitten ne pestiin pois ja näky oli ihan kammottava. Vaalean oranssi. Todettiin, ettei sitä saa kokonaan pois nyt mitenkään, mutta Iida yritti parhaansa.
Lisäksi tässä kohtaa oli pakko tehdä raakaleikkaus latvoille, kun niistä ei mennyt enää harja läpi.

Iida laittoi seuraavaksi ensin tyveen jotain väriä, sitten kahta erisävyistä raitaa (vaalean ruskeaa ja blondia) ja sitten pohjaväriksi tuhkanvaalean. Taas odoteltiin.
Pestiin pois ja kuivattiin ja todettiin, ettei se nyt niin järkky ole - oikeastaan yllätävän jees, mutta vähän täytyisi vielä raidoittaa ja käyttää paljon hopeashamppoota ja hoitoainetta.


Aikaa meni n. neljä tuntia.
Tänään aamulla laitoin sitten vielä vähän niihin punasimpiin kohtiin vaaleita raitoja ja pesin hopea shamppoilla.
Joka valossa vähän erivärisen näköinen.
Auringossa punaisuus paistaa läpi pahiten ja hämärässä/huonevalossa näyttää paremmalle..
Ja edestä punertavampi kuin takaa.
Tältä tämä siis näyttää nyt:

Onneksi on kesä tulossa ja aurinko haalistaa ja tasoittaa hiusten väriä hyvin. Ja toivonmukaan noista hoitoaineistakin olisi jotain hyötyä. Onhan tää nyt aivan eri, mitä toivottiin, mutta parempaan ei ainakaan yhdellä reissulla pystytty, katsellaan ehkä myöhemmin uudelleen lisää kunnon raidoitusta tai jotain.. Nyt vaan läträilen noilla hopeilla ja toivon parasta!

Kevinin ilme oli kyllä mainio, kun tulin kotiin hiustenlaitosta, meni vähän vaisuksi ja möllötti ihmeissään vähän sen näköisenä, että mitähän tolle on tapahtunut :D


Onko teillä kokemusta, kuinka hyvin nuo hopea shampoo, hopea hoitoaine ja colormaskin silver poistaa keltasuutta/oranssia/punertavuutta?? Kaikki kokemukset tiskiin.
Ja miksikä mä voin nyt kuvailla mun hiusten väriä?? -Rasmus totesi, että nätti vapputukka... nice!

8 kommenttia:

 1. Anonyymi6.4.15

  Mulla oli joskus tuota colormask silveriä :) tehos paremmin kuin odotin ja tosiaan poisti noin 85% keltasuudesta pois, joten ei voi muuta kuin suositella! Vähän jos kärsineet noi latvat ekas kuvas :D mutta aivan ihanat hiukset lopulta tuli ja oot niin kaunis♥ voitko joskus tehdä postauksen rasmuksesta? :-) kyllä nii komeeta miestä kattelee!! :3 lucky you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Luo vähä toivoa muhunkin nyt kun kuulee hyvästä kokemuksesta! Ja joo, latvat oli entuudestaaki aika kärsineet saatika värinpurun jälkee sitte :D viel jäi vähä ei niin tervettäkin mut ois saanu vetää polkan jos kaikki vähäkää huonot ois saksittu :D

   kiitos paljon (meiltä molemmilta :D)
   Rasmus on joskus aikaa sitte vastannu lukijoiden kysymyksii, lisäksi oon kirjotellu meidän alkutaipaleesta ja kihlauksesta ja hänen ikänsäkin on täällä ollu esillä että emmä nyt oikein keksi mitä mä siitä kirjottasin? Hän kuiteki haluaa myös pitää vähän yksityisyyttään eikä siksi kovin usein kuvissakaan ole :)

   Poista
 2. Anonyymi7.4.15

  Noi sun hiukset on tommoiset "strawberry blonde"(googlel löytyy kuvii..) Mutta ei oo ollenkaan pahan näköiset! Itselläni hopeshampoo on toiminnut hyvin kellertävään/punaiseen hiukseen ja uskon että ajan kuluessa toi punainen haalenee pois! Kannattaa googlata c-vitamiini vaalennus ja sitruuna vaalennus :) Itse myös halusin joskus oman värin takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo toi kuvaa varmaa aika hyvin tätä pehkoa :D mansikka blondi sekaväri raidoilla :"D kiva kuulla ettei näytä pahalle, itsellä vähä viha-rakkaus suhde näihi tälhetkel :D

   Joo mäki toivon et se haalenee pois pikkuhiljaa ja toki seuraavaks ku ollaa taas kouvolas niin pyydän samaista ystävää raidottamaa lisää :)
   Oon kuullu noist vaalennuksista mut en uskalla alkaa tähä säveltää ite ettei mee ihan vituiks :s

   Poista
 3. Anonyymi7.4.15

  Missä toi kampaamo sijaitsee? :) Ja onko iida siellä töissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kouvolassa/kuusankoskella.
   Siel on vaa iidan äiti töissä kun se on hänen kampaamo siis mutta iida saa siellä laittaa kavereiden hiuksia niin et tarvii maksaa vaa käytetyistä aineista :) iida opiskelee ite vikaa vuotta ja käy koulun ohella töissä veturin kampaamossa :)

   Poista
 4. Hopeashampoosta ei ole kokemuksia, mutta tuli mieleen, että oletko kuullut Olaplex-hoidosta? On siis useisiin kampaamoihin tullut uutuus ja sillä saa tehtyä ihmeitä hiuksille :) Hoitaa todella hyvin esim. vaalennuksessa hiuksia. Testasin itse tällä viikolla sitä kun kävin kampaajalla ja tykkäsin hurjasti! Vaikka hiuksia vaalennettiin sekä värjättiin, ovat ne nyt oikein hyvinvoivat :) Suosittelen tutustumaan!

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut! Eli tuo hoito ei siihin väriin vaikuta vaan hiuksen kuntoon? Onko kalliskin hoito tuommoinen? :o

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥