18.4.2015

Temppurata kotiin

Tänään päivällä tuli Niina ja Niklas kyläilemään ja Nikke oli kasvanut taas hurjasti! Suloisuus osasi niin taitavasti jo kävelläkin, mutta Kevinille hän oli edelleen vauva. Kevinkin osasi käyttäytyä eikä tullut mistään kiukkua kertaakaan vaikka paristi jouduin kieltämään lelun viemisestä tai muistuttamaan varovaisuudesta. Keksipä pojat työnnellä toisiaan kävelykärrissäkin!

Illasta piti keksiä Kevinin kanssa jotain tekemistä sisällä kun sää ei houkutellut ulkoiluun ja niinpä kehittelin pienen temppuradan meidän kotiin.
Ei kovin kummoinen aikuisen silmin, mutta lapselle riittävä ja mahtava!

Laitoin steppilautani korkeimmalle asennolle ja alle sinisen kaulahuivin ´´vedeksi`` johon ei saanut osua, piti siis kävellä lautaa pitkin. Kevin eläytyi täysin ja välillä ´´uitti`` varpaita veteen ja se oli olevinaan hurjan jännää!
Sitten sai hypätä jumppamatolle ja oli kuperkeikan teko.


Seuraavaksi piti kiivetä tuolin päälle ja siitä harpata toisen tuolin päälle, josta sai loikata alas. Tuolit oli sohvan selkänojan vieressä, että sohvasta sai tukea.
Sitten mentiin tunneliin, jonka tein keittiöntuoleista ja Kevinin pöydästä ja heitin vilttejä päälle ja sohvatyynyjä sivuille.
Tunneli johti keittiönpöydän alle majaan, missä odotti tuntoaisti kulhoja.
Eli laitoin eri pusseihin + kulhoon raakoja makaroneja, kylmää vettä, höyheniä ja lämmintä puuroa. Kipot oli peitetty niin ettei Kevin nähnyt mitä niissä oli vaan laittoi vaan kätensä pussiin/kulhoon huivin alle ja tunnusteli.
Näihinhän voisi kehittää vaikka mitä, mutta menin tällä kertaa näillä helpoimmilla.
Myös tuoksut olisi kivoja, mutta pitäisi olla isompi lapsi tai ainakin sellainen joka osaa puhua ja voisi jotenkin tunnistaa niitä tuoksuja.
Kevin oli mainio, kun puuron kohdalla totesi naama kurtussa ´´hyyyi kakkaa!!``

Sitten lähdettiin rata takaisinpäin ja lopuksi heitettiin palloa ämpäriin, jonka jälkeen Kevin sai mitalin! Tämän jälkeenkin Kevin jaksoi vielä riehua rataa eestaas hikitukassa! Eli kivaa oli!

Oletteko te tehneet lapselle/lapsille kotiin temppurataa? Millaisen?

2 kommenttia:

 1. Kivasti toteutettu idea! Lapset niin tykkää tuollaisista :) Täällä tehdään yleensä olohuoneeseen temppurata, siinä pompitaan lähinnä sohvaa pitkin, loikitaan matoilla oleville sohvatyynyille sekä kiipeillään nojatuoliin :D

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihan kiva välillä kehitellä jotain perusarjesta poikkeavaa, vaikka varmasti päiväkodissa on temppuratoja, mutta onhan se ihan eri kun saa sellaisen kotiin ja remuta siinä ihan itsekseen ;)

   Kuullostaa hauskalle! Ei sen kummoista tarvitse olla, että lapset on ihan fiiliksissä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥