31.5.2015

Mukava viikonloppu & ohje helppoon mansikkatorttuun

Mukavaan viikonloppuun ei paljoa tarvita. Mukavaa seuraa, hyvää säätä, rentoa meininkiä ilman stressiä ja sitä, että asiat sujuvat. Sellainen viikonloppu meillä oli. Ja se onkin tosi hyvä, koska huomenna mulla alkaa leiriviikko, joka kyllä stressaa ja ärsyttää todella.
Onneksi tietää, että sen jälkeen saa nauttia taas kivasta viikonlopusta ja täysillä mun ja Kevinin yhteisestä kesälomasta.

Eilen siivoiltiin yhdessä heti aamusta, pakkasin töitä varten reppuni valmiiksi ja tein kesän ensimmäisen mansikkatortun, sillä äitini tuli pitkästä aikaa meille. Menin häntä vastaan, kun Kevin oli silloin juuri unilla ja käytiin ajankuluksi kahvilla ja kaupassa.

Kun päästiin meille, oli Kevin juuri herännyt. Äiskä kaivoi pojalle tuliaiseksi paketin, jossa oli neljä kisulelua.
Myös meidän kisuja muistettiin ja ne sai uudet lelut, joista molemmat jopa innostui kovasti!
Leikittiin ja höpöteltiin ja Rasmus alkoi grillaamaan ruokaa.
Juuri sopivasti syömään tuli myös veljeni.
Oli juustonakkia, normi makkaraa, juustotaskuja (jauhelihaa), maissia, kanavartaat, salaattia (tomaatti, kurkku, salaatti, feta-juusto).
Tietenkin kaikki ehti käydä ottamassa jo lautasilleen ruokaa, ennenkuin muistin taas kuvata tarjoilut..

Ja jälkkäriksi oli se aamulla tekemäni mansikkatorttu kahvin kanssa.
On muuten maailman helpoin tehdä ja maistuu tosi hyvälle!

Tarvitsee:

• valmis torttupohja kaupasta
• vaniljakiisseli jauhepussi kaupasta
• kuohukermaa sen verran kun haluaa (meillä meni se 2dl)
• sokeria kerman sekaan
• tuoreita mansikoita

Valmistus:

• tee vaniljakiisseli (ohje on pakkauksen takana: kaada 2½dl kylmää maitoa kulhoon ja sekoita yhden jauhepussin sisältö siihen - älä vaahdota. Anna jähmettyä jääkaapissa n.10min.) Minä laitoin molemmat pussit ja näin myös 5dl maitoa. Kaikki ei mennyt torttuun mutta yksi pussi ei olisi riittänyt, kun halusin paksun kerroksen.
• vaahdota kerma ja mausta sokerilla maun mukaan
• kostuta torttupohja
• levitä jähmettynyt vaniljakiisseli tortun päälle ja sitten kermavaahto
• laita mansikat päälle - VALMIS ja aikaa taisi mennä se 15min.

Ruuan jälkeen kaikki oli ihan ähkynä eikä olisi jaksanut liikkua mihkään. Kuitenkin vain hetki ehdittiin henkäistä kun piti lähteä vielä kauppaan ennen äiskän lähtöä. Mun oli tarkoitus ostaa seuraavat ruokatarpeet, mutta rakas äippä halusikin ostaa meille kaikkea mahdollista kaapit täyteen. No nyt on ruokaa!
Meidän oli tarkoitus käydä markkinoillakin, mutta eipä me ehditty missään välissä, mutta eipä tuo haittaa.

Äiskä lähti niin myöhään, että kun olin raahautunut kolmen painavan kassillisen kanssa takaisin kotiin, oli enää hetki leikki aikaa ennen Kevinin iltapalaa.
Raasu oli ihan pettynyt, kun tulinkin takaisin kotiin ilman mummia. Voi, kun hän ymmärtäisi, että pian taas nähdään!
Illan kohokohta oli vielä se, että sain vihdoin tilattua toisen matkan Kouvolaan tälle kesälle. Olen siis tapellut jo viikon vr:n nettisivujen kanssa ja vihdoin ne taas toimivat ja sain jopa tosi hyvät paikat niin, että toinen saa oltua eläinvaunussa kissojen kanssa ja toinen leikkipaikan vieressä Kevinin kanssa!

Tänään Kevinkin nukkui jopa pitkään, herättiin vasta puoli ysiltä. Luksusta! Oppisipa hän kesäksi tuon myöhäisemmän rytmin, millä mentiinkin ennen mun koulun jatkumista..
Heti aamusta lähdin mun veljen kanssa taas pyörälenkille, kun yritän oppia nopsaa tuon ensiviikon työmatkan. Yhteen suuntaa matkaa on vähän vajaa 8km ja aikaa siihen meni meillä aika tarkalleen puolituntia.
Vaikka vähän stressaakin tuo pyöräily (jos pyörä onkin joku aamu rikki tai vaikka töiden jälkeen, tai jos vaikka eksynkin reitiltä kun se on niin vieras ja suuntavaisto tosi huono...) Mutta silti mielummin pyöräilen, kuin istuisin kuumassa, täynnä olevassa bussissa, josta joutuu maksamaan ja jossa mulle tulee huono olo = olisi otettava joka aamu lääke joka vetää nupin jumiin. Lisäksi ajallisesti matka on ihan sama ja eipä tarvi pyörän kanssa kytätä mitään aikataulujakaan!

Kevinin päikkäreiden aikaan katseltiin taas Rasen kanssa Pakoa (prison break), oli pakko aloittaa se alusta kun viime kerrasta on jo aikaa ja se on vaan niin hyvä sarja! Jos joku ei ole katsonut, niin ehdottomasti suosittelen!
Nyt tuo miesväki tekee meille ruuaksi bataattiranuja ja lihapullia, nams!
Ensiviikolle mulla on yksi valmis postaus, jonka julkaisen (se onkin siellä odotellut kiireisempää aikaa) mutta muuten on varmaan aika hiljaista, koska on aikas kiire viikko, kun on töitä, treeniä ja menoja.. Mutta palaanpa sitten taas uusien juttusten kanssa takaisin näpyttelemään!
Niin; onnea vielä kaikille, ketkä saivat juhlia valmistujaisiaan tänäviikonloppuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥