27.6.2015

Fallkulla

Äitini oli taas tänään meillä ja oltiin jo etukäteen sovittu, että lähdetään Fallkullan kotieläintilalle, jos sää on hyvä.
No, jo alussa meni homma sähläämiseksi. Katsoin, että sää on pilvinen ja otin Kevinille kevyen takin ja trikoo pipon. Ne osoittautui heti liian kuumiksi, joten soitin Rasmukselle että tuo äkkiä matkan puoliväliin kevyemmän puseron ja lierihatun. Sitten olikin jo kiire takaisin asemalle. Kun vihdoin oltiin takaisin, tulee ilmoitus, että se juna, millä äitini tulee tuleekin poikkeuksellisesti toiselle laiturille. Ja äkkiä juosten. Ehdittiin juuri ajoissa samaanaikaan junan kanssa!
Sää oli aurinkoinen ja lämmin, joten päätettiin lähteä retkelle.
Mentiin toisella junalla ja perillä sää olikin jo ihan toinen. Vettä satoi ja taivas oli musta. Kiva. Ei kuitenkaan viitsitty enään takaisin kääntyä.Fallkullan alue oli tosi iso ja eläinten aitauksetkin tosi isoja, joten joitain eläimiä, esim. lehmiä ei päässyt lähelle katsomaan, kun ne päätti oleilla kauempana.


Tilalla oli siis lehmiä, vuohia, lampaita, possuja (isoja ja pieniä), heppoja, pupuja, kanoja, kukko ja sorsia. Kaikista muista sain kuvia, mutta hepoista en viitsinyt ottaa, kun niillä ratsastettiin. Olisi päässyt talutus ´´ajelulle``, mutta no, ne oli hevosia eli ihan liian isoja noin pienelle kuin Kevin ja minä en uskalla mennä, joten ratsastelut jäi meillä väliin.Eläinten aidoissa lukee selvästi ja kahdella kielellä, että eläimiin ei saa koskea eikä niitä saa ruokkia, mutta aina on se yksi juntti, joka syöttää ja silittelee, yritä siinä sitten selittää taas lapselle, että ei sinne oikeasti saa kättä laittaa...


 
Onneksi Kevin ihan hyvin tyytyi katselemaan aidoilta ja sylistä eläimiä.
Oli siellä toki myös puuhevonen ja -mäyräkoira, joiden kyytiinkin pääsi!Sää tosiaan oli hyvin mielenkiintoinen, kokoaika sai olla vaihtamassa takkia päälle ja pois, sateenvarjoa jne. kun välillä oli hiostavaa, välillä paistoi aurinko ja oli kuuma ja välillä tuli vettä rankastikin. Onneksi tilalla oli kahvila, jonne mentiin sateen suojaan.

Kevinistä oli hurjan hauskaa, kun sai käppäillä ympäriinsä ja näki aina välillä eläimiäkin. Mutta se navettojen haju ei kyllä hetkeen lähde mun nenästäni, kaippa siihenkin tottuisi, jos siellä useammin olisi..


Niin ja tuo paikkahan on tosiaan perheille ilmainen, joten kyllä sinne voisi lähteä vaikka toisenkin kerran jos on tekemistä vailla.
Sinne on myös helppo mennä. Me mentiin junalla ja jäätiin Tapanilassa pois ja siitä kesti kävellen n.10min. ja matkalla oli kokoaika tienviittoja.
Tää oli kyllä paras kyltti! :D♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥