8.6.2015

kamalaa matkustaa junalla + mennyt ja tulevat viikonloput

Kevininkin kesäloma alkoi, kun perjantaina oli viimeinen päivä.
Kevin on siis reilu 2kk hoitopaikkatakuulla kanssani kotona ja palaa sitten elokuussa takaisin samaan hoitopaikkaan, kun mullakin koulu jatkuu.

Vietiin tietty myös kiitokset kuluneesta hoitovuodesta. Mulla olisi ollut vaikka mitä ideoita, mutta ne olisi vaatinut sen, että Kevin olisi isompi ja osaisi mm. puhua ja askarrella enemmän.
Mutta säilyyhän nuo ideat tallessa seuraavaa kertaa varten.
Tälläkertaa siis tehtiin yhdessä kiitos kortti, johon itse runoilin ja Kevin piirsi.
Lisäksi oli ohjaajille yhteiseksi kahvia, pieniä lasipurkkeja koristeltuna, joihin laitettiin valkosuklaanappeja, kuivattua banaania, cashew pähkinöitä, kuivattujen marjojen sekoitus ja sellaisia ihania riisimuro herkkuja joissa oli myös mansikkaa ja valkosuklaa kuorrutus. Kaikki eri purkeissa ja purkeissa oli lappu, mitä sisältää (allergioiden varalta).


Viimisen tarhapäivän jälkeen syötiin nopsaa kotona ja sitten lähdettiin aloittamaan kesäloma Kouvolaan. Oltiin siis viikonloppu äidilläni ja veljeni oli taas meillä kissojen kanssa.

Mentiin tälläkertaa junalla molempiin suuntiin ja voin vaan todeta, että aivan kamalaa matkata lapsen kanssa junalla vaikka matka onkin suht lyhyt. Ei siinä, meillä oli paikat leikkivaunussa ja Kevin oli yllättävän nätisti ja uskoi kun jotain kiellettiin (sen jälkeen kun uhkasin, että jos ei usko niin istuu loppu matkan omalla paikallaan) mutta mikä ihme siinä on niin vaikeaa vahtia niitä omia lapsia?!? Molempiin suuntiin sai huomata, kuinka huonokäytöksisiä lapset nykyään on ja vanhemmat ei vahdi niitä hetkeäkään.
Kouvolan suuntaan yksien veljesten äiti ei sanonut sanaakaan, vaikka toinen tunki iholle kokoajan ja uteli asioita, jotka ei hänelle kuulu. Takaisinpäin tullessa leikkialue oli ihan täynnä ja taas enemmän niitä isompia lapsia. Yksi tuuppi pienempiä kapeissa portaissa, ohitteli liukumäessä, juoksi käytävää eestaas, kiipeili kaiteilla ja istumiseen tarkoitetuilla penkeillä (näytti erittäin huonoa esimerkkiä pienille) ja määräili muita ja tämän äiti istui näköetäisyydellä kännykkä kädessä ja näin ollen ei siis katsonut eikä puuttunut mihinkään lapsensa tekemisiin.
Kaiken huippu oli ne 1-2 luokkalaiset, ketkä valtasi lasten leikkipaikkoja istumalla niissä älypuhelimet kädessä, ilmeeni: 0__0 eikö olisi voinut pysyä sitten siellä omalla paikalla rassaamassa?
Takaisintulo juna myöhästyi vielä kivat 40min. eli sirkusta kesti se 1h40min. ja aloin jo puolentunnin junassa olon jälkeen tuntea järjen menetystä, joten parempi etten kuvaile olotilaani loppumetreillä.

No se siitä valituksesta, oli vaan pakko purkaa, sillä sitä näkee joka paikassa ja surullisen paljon, ettei ihmiset vahdi omia lapsiaan..Viikonloppu meni nopsaa ja oli mukavaa. Ulkoiltiin, Kevinin kummi miehensä kanssa kävi lauantaina ja Iida-kummi sunnuntaina.


Raija-kummi toi roska-auton :)

Tein vähän alustavia suunnitelmia ja ajoitin niitä. Nimittäin ne Kesälomasuunnitelmat
Huomasin, että koska kaikki koko perheen puuha on tehtävä viikonloppuisin (koska Rasmuksen loma on vasta Kevinin synttäiviikoilla) niin näyttäisi siltä, että meillä on koko kesälomalle joka viikonloppu jotain tekemistä.


Tämän viikon viikonloppuna tulee taas äiskä meille ja sunnuntaina on Kevinin kaverin 2v. synttärit ♥
Seuraavana viikonloppuna on juhannus ja sunnuntaina olisi tarkoitus käydä testaamassa mustikkamaan korkee kiipeilypuistoa. Jotain spessumpaa pitäisi kehittää torstaillekin ennen viikonloppua, koska silloin on minun ja Rasmuksen vuosipäivä. Yhtään en vain tiedä, että mitä tehtäisiin..

Siitä viikon päästä tulee taas äiskä kyläilemään ja olisi tarkoitus mennä fallkullan kotieläintilalle, paitsi jos sataa vettä, se siirtyy seuraavaan kertaan. sunnuntai onneksi tyhjä.
viikolle 27 ollaan kaavailtu korkeasaaripäivää, mikäli sää on hyvä.
Siitä seuraavana viikonloppuna olisi taas äiskä tulossa ja jos ei edellis kerralla päästy fallkullaan niin sitten mentäisiin tällä kerralla.

Viikolla 29 TAI 31 mentäisiin vielä sealifeen ja lintsille.
Viikolla 30 taas kouvolassa.

Sitten onkin suursiivoa ja Kevinin synttäreiden juhlintaa, joka toimii samalla kesäloman lopettajaisena.

Muina päivinä olisi sitten muuten vain ulkoilua, kavereiden tapaamista mahdollisimman paljon, piknikkejä, jätskillä käyntiä ja ihan vaan rentoutumista.Olisko teillä mitään postaus toiveita? Nyt olis rutkasti aikaa toteutella vaikka mitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥