24.7.2015

Kaksi viimeistä viikkoa kaksistaan lomalla

Viime viikko oli pääosin niin tylsä, että en sitten edes viitsinyt tehdä viikko kuulumisia erikseen, vaan laitankin nyt nämä kaksi viikkoa samaan. Tai no, vajaa viikkohan tämä vasta on, mutta siihenkin on syynsä miksi jo nyt kirjoittelen!

Eli viime viikolla nähtiin vain maanantaina kavereita, muut päivät oltiin omineen, kun kaikki tuppaa olemaan reissuissa. Ulkoiltiin sitten joka päivä. Käytiin yhtenä päivänä meidän perus lenkillä joen varressa, mutta mentiinkin yksi ylityskohta pidemmälle kuin ennen ja kyllä kannatti! Sieltä löytyi lisää upeita maisemia, sekä kivan näköinen leikkikenttä, joka käydään ehdottomasti testaamassa! Päätettiin myös, että kunhan Rasmus saa kypärän ostettua niin käydään pyöräillen vielä pidemmällä.

Käytiin myös pitkästä aikaa vähän pidemmällä puistossa, joka on tosi iso. En ole viitsinyt lähteä sinne, koska rattaiden kanssa siinä väenpaljoudessa on vaikea pysyä pojan perässä ja sitten taas en niin isolle alueella niin monen ihmisen keskelle uskalla omaisuuttani jättää.
Nyt mentiin siis ilman rattaita. Matkaa yhteen suuntaan on n. 1,5km, sitten oli puistossa riekkuminen ja sama matka takaisin + siinä matkalla käytiin myös kaupassa ja postissa, edelleen kävellen. Kevin jaksoi yllättävän hyvin. Kun oli enään n. 800m kotiin matkaa, alkoi syliin vikinä, mutta totesin vaan, että kyllähän iso poika jaksaa. Ja niin jaksoikin.
Kyllä sen jälkeen ruoka maistui!
Uskalsin tämän reissun tehdä, koska a) Kevin on kävellyt melkein tuollaisia matkoja ennenkin, rattaiden vieressä, b) Kevin ei enään edes suostu rattaisiin muutakun kiukun saattelemana, kiristyksellä ja lahjonnalla ja c) jos kävely kotiin ei oikeasti olisi onnistunut, olisin kantanut tuon sitten reppuselässä perille.
Yleensä meillä siis kyllä on yhä rattaat varuiksi mukana, koska laitan hänet sinne istumaan kaupassa ollessa (saan rauhassa keskittyä ostosten tekoon), jos alkaa kiukuttelemaan/ei usko/karkailee rattaiden viereltä tai jos ollaan reippaalla lenkillä eli mennään mun vauhtia.

Lauantaina käytiin siellä seikkailupuisto-Korkee:ssa ja korkeasaaren eläintarhassa ja sunnuntaina siivoiltiin ja ihmeteltiin kokoaika vaihtuvaa säätä.Tämä viikko on ollut taas paljon mukavampi.
Maanantaina kävin labroissa, sillä mulla on nyt se lääkeannos testailu menossa kilpirauhasen vajaatoimintaan, kun se matalampi annos ei ainakaan toiminut. Tämä lääkkeen nosto on selvästi parantanut oloja hieman, mutta ei todellakaan ihan toivotusti, saa nähdä mitä ne labratestit näyttää..

Yritettiin myös lähteä Kevinin kanssa mun koulukaverille, mutta eipäs se juna kulkenutkaan sinne minne piti päästä, joku vika taas. Tapaaminen siis siirtyi seuraavaan päivään.

Tiistaina sitten pääsin sinne kaverille, mutta Kevin jäikin kotiin isinsä kanssa, koska viime päivät on ollut aika kiukuttelua (viiminen iso poskihammas puhkeemassa - tai se on jo vähän puhjennut, mutta kyllä siinä kestää ennenkuin kokonaan läpi on!)
Olin poissa kotoa sen 3½ tuntia, pitkästä aikaa ilman Keviniä ja voin sanoa, että teki muuten hyvää!

Sain myös tiistaina postia sairaalalta, jossa synnytin melkein kolme vuotta sitten. Olin siis laittanut sinne viime viikolla pyynnön että saisin kaikki tiedot synnytystäni koskien. Täytin sellaisen valmiin kaavakkeen, johon laitoin kaikki omat tietoni, aikavälin, jolta haluan tiedot, ruksitin mitä haluan ja kirjoitin erikseen ´´kaikki tiedot koskien synnytystä 2012`` ja aikaväli oli tosiaan se mitä sairaalalla ramppasin/olin eli 2.8.12-8.8.12
No, posti tuli ja siellä oli tosi paksu nippu paperia. Katsoin heti innoissani, että onpas kiva, että ne lähetti myös kaikki raskausajan tiedot vaikken niitä pyytänyt.
Teksti eteni itse asiaan. MUTTA sitten se LOPPUI?!? Viiminen merkintä oli 3.8.12 - 4.8.12 väliseltä yöltä ´´..... jää sairaalaan``
Seuraavat tiedot on sitten kotiutus tiedot. Eli siis suomeksi, se mitä minä pyysin oli ainut asia mitä nipusta puuttui.
Synnytykseen liittyen oli ainoastaan sellainen jälkeepäin täytetty valmis lomake. Josta päästään asiaan, joka minua suututtaa vielä enemmän.
Olen täälläkin kertonut, että minähän en ehtinyt nähdä Keviniä syntymän jälkeen ollenkaan, enkä kuullut pihaustakaan. Hänet vietiin pois. Minä yritin kysellä mitä tapahtuu, mutta minua tikkaamaan jäänyt kätilö ei osannut sanoa mistään mitään. Lopulta paikalle tuli kätilö/lääkäri (en muista) ja sanoi, että on elossa, mutta lämpökaapissa ja happimaskissa saamassa lisähappea, koska hengitti itse liian laiskasti. Ei muuta tietoa.
No, papereista minulle selvisi, näin kolme vuotta jälkeenpäin, että niin, lapseni hengitti liian laiskasti, koska napanuora oli kiertynyt kaulan ympäri kaksi kertaa!
Eipä kokeneet sitten tarpeelliseksi kertoa tämmöstä ´´pikku`` juttua....
Kyllä, suututtaa niin vietävästi.
Multa on ainakin kolmesti kyselty eri tilanteissa (terveydenhuoltoon liittyen) oliko synnytyksessä mitään poikkeavaa ja olen nuo tietoni kertonut, on myös kysytty oliko napanuoran kanssa ongelmia tms. ja olen vastannut että ei. No, olipahan sitten kuitenkin, en vain äitinä sitä tiennyt. Mitäpä se minulle kuuluisi.
No, laitoin sinne uutta kirjettä, että haluaisin todella ne puuttuvat tiedot, joita pyysin. Saa nähdä saanko niitä toivomiani papereita ja jos saan niin löytyyköhän niistäkin ylläreitä..

Keskiviikosta teinkin päivä kuvina -postauksen

Eilen oli vielä Jenni ja pojat meillä leikkimässä.


Ja tänään alkoi sitten Rasmuksenkin parin viikon kesäloma. Hänellä olisi ollut se neljä(vai viisi..) viikkoa, mutta hän päättikin vaihtaa työpaikkaa ja aloittaa uudessa työpaikassa sitten samoihin aikoihin kun minä jatkan koulua ja Kevin tarhaa. Eli tähän päivään loppui mun ja Kevinin lomailu kaksistaan ja loppu loma tulee olemaan melkoista hulinaa.
Surettaa jo oikeastaan vähän valmiiksi, että tämä loma loppuu ihan juuri, nopeammin, kuin ehdin huomatakkaan! Onneksi on vielä kesän kohokohta jäljellä, eli pikkumiehen synttärit, niihin fiiliksiin on oikein mukava lopettaa loma ♥


Tähän loppuun vielä lisättävä kaksi biisiä, jotka tällä hetkellä soi vuorotellen mun päässä ♥
Ylemmän linnki (jos ei tässä toimi): https://www.youtube.com/watch?v=J91T_h7al4Y

 

Ja tämän linnki: https://www.youtube.com/watch?v=DV5JKs6N6BI

4 kommenttia:

 1. Anonyymi25.7.15

  Mitä varten alunperin halusit nuo tiedot synnytyksestä? On nimittäin ihan kiva idea, joka ei ole itselle tullut mieleenkään. Synnytyksiä kumminkin takana jo kaksi. Jouduitko maksamaan nuista papereista mitään? Niin ja ikävää, että sulta on pimitetty tietoja ja, että et saanut juuri niitä papereita, jotka olisit halunnut. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin tosiaa vasta että ne kuuluu saada ja ihan mielenkiinnosta halusin et näkis esim. Monelta on mitäki tapahtunu kun itse ei muista ja mitä lääkkeit annettu yms. Kerta vuotee saa ilmasiks tilata omat tiedot. Ja toivon että saan nyt ne mitä pyysin niin viel ilmasiks kun oli niiden moka lähetyksessä

   Poista
 2. Mä sain ainakin molempien synnytykseen jälkeen synnäriltä kertomukset mukaan, sillä ne ei mene automaattisesti neuvolaan vaan pitää toimittaa paperit neuvolaan itse. Ja neuvolassa ottavat vaan kopiot ja antavat paperit takaisin. Sinänsä hupaisaa, että esikoisen synnytys kesti yli vuorokauden ja kuopuksen alle kaksi tuntia, mutta kuopuksesta oli paksumpi nivaska lappusia vaikka esikoisesta sain kaiken maailman lääkitykset ja kuopus oli luomuna. :D en mä sit tiedä vaikuttaako siihen, että poika oli valvontaosastolle ja sieltä tuli ihan omat kertomukset erikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma monet ovat saaneet ne suoraan, mutta ei tuolla sairaalalla vaan missä minä synnytin :D
   Tietty enempi tekstiä, jos erikseen vielä synnytyksen jälkeistä tarinaa enempi, kuin toisesta :)
   Mutta kiva tuo, että saa suoraan ne paperit, ettei tarvi erikseen niitä vinkua!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥