18.7.2015

Korkee-seikkailupuisto & korkeasaari

Tänään oli vihdoin hyvä sää, ainakin aamusta iltapäivään ja kerettiinkin kotiin itseasiassa juuri sateelta suojaan. Vietettiin siis päivä korkee-seikkailupuistossa ja korkeasaaressa.

Kiipeilemässä ei oltu vielä ennen käyty, olin vain netistä katsonut, että siellä on aikuisille latva radat (120cm --> max. 130kg) ja lapsille (90-140cm max.40kg) kolme kanto rataa, jotka ovat n. metrin korkeudella ja vanhemmat voivat kulkea koko radan vierellä, pitää kädestä ja auttaa tarvittaessa.
Käytiin allekirjoittamassa turvallisuusohjeet, vietiin Kevin puettavaksi valjaisiin ja kypärään ja sitten kytkettiin turvalaite ja mentiin itse radoille. Siellä oli taas henkilökuntaa ja yksi mies sitten opasti miten turvalaitetta käytetään. Ja ei kun menoksi.
Apua poika kyllä tarvitsi, kädestä pitoa tasapainoilu paikoissa ja turvalaite jäi sellaisiin lukkokohtiin aina jumiin, kun ei noin pieni osaa sitä itse vetää mukana, joten sitä piti sitten siirrellä, että kulki taas.


Me ei kyllä päästy ekaa rataa pidemmälle, koska Kevin oli ensinnäkin jo ihan liian väsynyt aikaisen herätyksen jäljiltä ja toiseksi häntä ärsytti edessä killuva turvaköysi sekä valjaat tosi paljon.
Mutta kyllä häntä taisi vähän ne tasapainoilu kohdat jännittääkkin!
Ei-heiluvat esteet ja vaijeriliuku taas oli hurjan hauskoja!
Mentiin sitten kaksi kertaa se helpoin lasten rata ja todettiin, että kokeillaan ensivuonna uudelleen.
Joku mies kuulu sanovan, hetken Kevinin meininkiä tarkkailtuaan, että ´´siinä on jätkällä asennetta! Poraa menemään mutta meno jatkuu!``


Hörpättiin kahvit ja jatkettiin matkaa korkeasaareen.
Viime vuonna käytiin niin, että haluttiin nähdä niin paljon kun vain eläimiä näkyvillä oli, mutta tänä vuonna mentiin vähän asenteella, nähdään mitä nähdään.
Nähtiin sitten kuitenkin mm. Tiikeri, karhut, pikkupandat, hirviä, apinoita, laiskiainen, jotain minkä nimeä en muista (löytyy alla olevista kuvista), kaloja, matelijooita, hyönteisiä, kroko, kilppareita ja jotain jyrsijöitä tosi hyvin.
Muita mitä me bongattiin, mutta Kevin ei tainnut löytää piilojen takia oli villikissa ja leopardi.
nää on ne minkä nimeä en muista


iiiihana pikku apina ♥Lisäksi korkeasaareen oli tullut tänäkesänä uutuutena tarhapolut.
´´Korkeasaareen on avattu kesän uutuutena tarhapolkuja. Niitä pitkin eläintarhan asiakkaat pääsevät kävelemään samaan tarhaan australialaisten punaniskakenguruiden, eteläamerikkalaisten vikunjoiden ja marojen sekä suurten afrikkalaisten kilpikonnien kanssa. Eläinten keskellä kuljetaan merkattua polkua. Eläimet voivat halutessaan tulla lähelle ihmisiä, mutta niitä ei saa silittää eikä ruokkia. Mitkään tarhapolkujen lajeista eivät ole ihmiselle vaarallisia, vaikka vikunjat osaavatkin sylkeä.``
^^
Lainattu korkeasaaren sivuilta.
Kengurukujalle me ei ehditty vaikka kovasti olisin halunnut päästä, mutta onneksi vikunja väylälle ehdittiin kun oikein kellosta kytättiin.
Sinne häkkiin piti jonottaa ja sinne otettiin n.10 henkilöä kerralla kahden henkilökunnan ihmisen opastettavaksi ja tuo oli auki vain tunnin. Mutta oli kyllä jonottamisen arvoista! Voi hyvä tavaton ne pienet maran poikaset oli suloisia (alla kuvassa)!! Ja ne oli oikeasti ihan tosi lähellä kun mentiin ihan hissukseen. Lisäksi meille kerrottiin kaikkea faktatietoa ja saatiin kysellä jos tuli jotain mieleen vikunjoihin tai maroihin liittyen. Meidät vietiin koko häkin läpi ja eläimet oli ihan lähellä, aikaa siellä meni arviolta vain reilu 5minuuttia, koska pitäähän muidenkin päästä.
Sitten oli vielä kilpparikurvi, jonne sai vapaasti mennä ilman henkilökuntaa ja se oli auki koko korkeasaaren aukioloajan. Siellä mentiin matalien aitojen välissä ja siellä oli yksi iso kilpikonna vieressä tepastelemassa.
Musta noi kaksi ainakin oli tosi hyvin järjestetty. Ne henkilökunnan ihmiset sanoi, että he tulee mukana ja siksi niin vähän ihmisiä kerralla, kun ne eläimet ei ole vielä tottunut, että niiden häkkiin menee ihmisiä, kun tämä homma on aloitettu vasta vajaa kaksi viikkoa sitten. Toivon kyllä, että he jatkossakin pitäisi vain tuollaisia valvottuja kierroksia, ettei kukaan vaan ala häiriköimään eläimiä, on niille varmasti tarpeeksi stressaavaa, että siellä lompsii porukkaa..
Kun oltiin kierretty mitä oltiin ja käyty siellä sisätiloissa missä on sademetsä fiilis niin käytiin vielä jätskillä. No, siinä sitten nähtiin, kuinka hulluja noi lokit on. Joku mies oli juuri haukkaamassa leipäänsä kun lokki hyökkäsi yhtäkkiä ja vei leivän miehen kädestä! Sitten se lokki vielä lensi siihen kioskin katolle kahden muun lokin kanssa ja alkoi ´´nauramaan``! Siis sellaista rääkätystä mikä todella kuullosti ihan naurulle.
Hanhet(tai mä luulen että nuo oli hanhia) ja riikinkukotkin oli ihan hurjan kesyjä ja vähän pelotti, että tuleeko ne nokkimaan jalkojakin..
Takastulomatkalla oli Kevinkin jo niin väsy, että nukahti heti, kun päästiin bussiin ja nukkui koko bussi- ja junamatkan, sekä kauppareissun ja vielä kotonakin, jotain kaksi tuntia tuli unta!

Huh, kiva päivä takana, vaikka vähän toki harmittaa, ettei Kevin ollutkaan kiipeilyradoista niin innoissaan, kun kuviteltiin, mutta josko tosiaan sitten ensivuonna!OLETTEKO TE KÄYNEET KORKEE-SEIKKAILUPUISTOSSA? LATVA RADOILLA VAI LASTEN KANSSA KANTO RADOILLA? TYKKÄSITKÖ?

ENTÄ MITÄ MIELTÄ OLETTE NOISTA TARHAPOLUISTA?

4 kommenttia:

 1. Oi toi kiipeily juttu näyttää ihanalta!! En malta oottaa että wiltsu on sen pitunen ja painonen että pääsee kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No alapainorajaahan tuolla ei ole, vain se pituus vähintään 90cm kantoradoille ja latvaradoille vähintään se 7-vuotta ja 120cm
   Maximi painot vain oli eli kiipeilijä saa painaa kantoradalla enintään 40kg ja latvaradoilla 130kg :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥