9.7.2015

Kutsukortit ja joulutervehdykset

Nykyäänhän monet laittelee kutsut näppärästi tekstarilla tai jopa facebookissa. Itse kuitenkin tykkään laittaa kutsut ja joulukortit perinteisesti postitse kirjekuoressa ja kortit tietenkin itse tehtynä.

Nyt uskaltaa jo esitellä tän vuoden kutsukortteja, kun kaikki kutsuttavat on saaneet kortit perille.
Jouduin tosin muokkaamaan noita kortteja vielä ennen lähettämistä, nimittäin kelloaikaa piti siirtää Kevinin siirtyneiden päiväunien takia..

Tänävuonna tein sinisestä kartongista kortit, joiden kannen yritin tehdä yksinkertaisesti mutta nätisti. Kaverien (lasten + heidän vanhemmat) kutsuissa oli lapsenmielisesti ja tulevaan teemaan sopivasti pöllötarroja.
Sisällä oli aina Kevinin+X:n (kutsun saajan) yhteiskuva ja kutsuteksti.


Tajusin, etten ole tainnut sen kummemmin esitellä muita kortteja, joten teen sen nyt.
Ensimmäisenä oli tietty ristiäiskutsut. Ne oli vielä teetetty. Muistaakseni ifolorilta. Aika perus, tylsät siis.

Sitten oli ensimmäiset nimpparit, jolloin en vielä tajunnut tehdä korttia itse. Etsin sitä kaikkialta, kunnes yksi Kevinin kummeista muisti ja sanoi, että laitoin silloin kutsun ihan vaan viestillä/soitin.

Ensimmäisenä jouluna teetin taas ifolorilla joulutervehdyskortit, mutta omalla kuvalla ja tekstillä. Oli aikas ihanat ♥

1v. synttärikutsut oli myös mielestäni niin ihanat, että ihan harmittaa ettei viitsi käyttää samaa ideaa uudelleen. Mutta ehkä jalkapohjista voisi tehdä jonkinlaiset taas joku kerta?
Eli skannasin pienen pojan käden ja tulostin ja leikkasin - liimasin korttiin. Sisälle kuva Kevinistä vastasyntyneenä (tai no, about tunnin vanhana mutta siis..)
Tuo minkä olen tähän skannannut on meille jätetty muisto, joten siksi kutsussa on kaksi aikaa. Muistaakseni ensimmäinen aika oli lapsivieraille ja toinen aika sukulaisille & kummeille.


Sitten oli toiset nimpparit, jotka olikin jo täällä Vantaalla asuessa, joten noiden nimpparien yhteydessä pidettiin myös tuparit. Tuon kutsun keksinkin aika hauskaksi; kansi kuvastaa meidän ulko-ovea, eli postiluukku, jossa lukee meidän sukunimet, sekä oven kahva. Lisäksi piirsin siihen ns. kyltin, jossa luki uusi osoitteemme. Sisälle Kevinin kuva ja kutsuteksti.

Jouluna 2013 Kevin sai taas jouluasun päällensä, mutta tälläkertaa hänellä oli myös oma ´´poro`` eli ihaa-aasi. Tästä kortista en ollut tehnyt itselleni mallia, joten lainasin äiskän korttia.

2v. Synttärikutsun olin myös unohtanut tehdä itselle muistoksi, mutta onneksi Kevinin Raija-kummi oli säästänyt kaikki ja sain häneltä lainaan kortin, että sain skannattua sen.
Tämä oli ainut kortti, jonka olin jostain syystä tehnyt normi paperiin, joten ei ole kovin jämäkkä..
Kannessa taas Kevinin kuva ja sisällä asia.
Kaverijuhlat oli eri aikaan ja eri osoitteessa, joten se ero on korteissa, tämä tosiaan suku/kummikutsuille

Kolmansille nimppareille en jostain ihmeen syystä ollutkaan tehnyt kutsuja, vaan laittanut tekstarilla runon, joka sekään ei tietenkään ole mulla tallessa...

Jouluna 2014 Kevin saikin olla itse porona ja tästäKÄÄN en hölmönä tehnyt itselle talteen korttia, joten tämäkin on äiskältä lainattu.
Tämä kortti oli vain kaksipuoleinen, eli ei aukeava. Etupuolella kuva ja toivotukset, takapuolella Kevinin sormiväritaidetta.


Mulla onkin taas ihan huippu hauska idea seuraavaan kutsuun, joka on sitten nimppareille marraskuussa, mutta en voi tietenkään paljastaa sitä vielä.
Yritän jatkossa muistaa esitellä kutsut vaikka juhla postauksen yhteydessä, mutta muokkaan ne tähänkin aina, niin löytyy tarvittaessa kaikki kivasti yhdestä paikasta!

muoks. 2015 nimppari kutsu, jota aiemmin olenkin hehkuttanut:


muoks. 2015 Joulukortit
Aika pelkistetty tällä kertaa, valmiit kortit, joihin vain kirjoitin toivotukset ja liimasin taas Kevinin joulukuvan.

muoks. 4v. synttärikutsut ei ollut omakeksimäni, vaan sain yhdestä FB ryhmästä siihen pohjat, joiden mukaan askartelin.

Muoks. 2016 nimpparikutsut oli taas (ainakin omasta mielestäni) hauska oivallus. Ensin käytiin ottamassa syksyinen kuva, kerättiin muutama syksynlehti. Kuva koneelle ja tulostus, liimataan kuvan päälle lehdet. Skannataan takaisin koneelle. Sitten kuvanmuokkauksella tekstit lehtien päälle.Tykkäättekö te tehdä perinteiset kutsukortit vai laitatteko viestinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥