14.7.2015

Mansikka-suklaamuffinit

Kokeilin viime viikolla pitkästä aikaa tehdä muffineita ja onneksi kokeilin, oli meinaan taivaallisen hyvää!
Ohjeena käytin kinuskikissan mansikkamuffinssi ohjetta, mutta pienillä muutoksilla.


Tässäpä ohje, jolla tulee n.12 isoa muffinia:

Taikina:
• 2 munaa
• 1½ dl sokeria
• 2½ dl vehnäjauhoja
• 1½ tl leivinjautetta
• ½ dl juoksevaa Oivariinia tai 50 g sulatettua voita/margariinia (minä käytin oivariinia)
• 200 g vaniljarahkaa
• 200 g tuoreita mansikoita (en mitannut paljonko mulla oli)
• maitosuklaata (käytin ihan sitä perus fazerin sinistä)

Päällinen:
• 2½ dl flora vispiä
• 3 rkl mansikkatomusokeria
• geelipastaväriä (kannattaa lisätä hyvin varovasti, että saa haluamansa sävyn - tai voi jättää kokonaan pois, jos ei halua värjätä. Mulla meni about. 7 tippaa punaista väriä)
• 1 rkl vaniljakreemijauhetta
• kuorrutuksen päälle voi raastaa suklaata


Teko-ohje:
• pilko mansikat ja suklaat pieniksi paloiksi kuppeihin
• vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
• yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään
• sekoita munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja rasvaa.
• lisää taikinaan vaniljarahka, mansikat ja suklaat.


• lusikoi taikinaa muffinivuokiin vähän yli puoleenväliin vuokaa
• paista 200 asteessa n.20minuuttia. Kun pinta tummuu, suojaa ne leivinpaperilla tai foliolla

• Lisää vispikerman sekaan tomusokeri. Vatkaa. Lisää halutessassi väriä varovasti vatkatessasi.
• Lisää vaniljakreemijauhe joukkoon samalla vatkaten.

• Anna muffinien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista!
• laita mansikkakerma pursottimeen, ja kuorruta.
• päälle voi raastaa suklaata (itse raastoin liian isoilla terillä, pienempi raaste olisi nätimpi)
•NAUTI ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥