22.7.2015

Päivä kuvina - kesälomalla

Päätin tehdä taas päivä kuvina -postauksen, näin kesälomalla ollessa.
Edelliset päivät löytyy alta, ne on linkkejä, joita klikkaamalla pääsee kyseiseen postaukseen:
ensimmäinen. Kevin 4kk - kotiäitinä
toinen, Kevin 7kk - kotiäitinä
päivämme VIDEOLLA, Kevin 1v. 7kk - kotiäitinä
kolmas, Kevin 1v. 10kk - kotiäitinä
neljäs, Kevin 2v. 3kk, opiskelija-äiti
päivä VIDEOLLA, Kevin 2v. 9kk, opiskelija-äiti

Eli tämä on nyt viides päivä kuvina, Kevinillä ikää 2v.11kk ja olen yhä opiskelija äiti, mutta kesälomalla!
Mä tykkään itse vertailla näitä, millaisia päiviä oli kotiäitinä ollessa, miten päivät muuttui, kun opiskelu jatkui ja miten taas on ihanan rentoja päiviä lomaillessa.

Eli meidän 22.7.2015 päivämme:
(kursivoituna on kerrottu yleisesti ottaen miten lomapäivämme menee, ja normaalisti kirjoitettu on se, miten juuri tänään meni, tämä kun ei sateen takia ollut ihan se peruspäivä..)

Herätyskello valmiina soimassa klo 8.30 joka aamu, koska jos aamu venyy, menee koko päivän aikataulut pipariksi, kuitenkaan aiempi herääminen ei haittaa.
Tänään Kevin heräsi juuri siihen herätykseen vasta.
8.30-8.50   Ensin tietty aamu pisut ja pesut ja pukeutuminen. Kurkataan ulos, kun on niin synkkää ja huomataan että se onkin sisällä olo päivä, kun vettä tulee taivaan täydeltä..


8.50-9.30  Aamupalan tekoa ja syömistä. Tänään syötiin pikapuurot, leipää ja paistettua kananmunaa (omat leipäni on niin ´´köyhiä`` koska laitoin kananmunat siihen päälle).
9.30 oltiin syöty, sitten muumit pyörimään. Minä petailin sängyt ja ruokin kissat. Vaihdoin vaatettakin pariin kertaan, kun housut olikin liian isoja ja paita lörvähtänyt...

Aamupalan jälkeen Kevin joko leikkii tai katsoo jotain vilmiä sen aikaa, kun minä meikkaan ja laitan hiukset. Ehkä vähän siivoilen jotain pientä, kuten laitan pyykit/tiskit tms. ja ruokin kissat.
Ulos lähtään aina muulloin, paitsi sateella ja tavoite on ehtiä pihalle viimeistään 10.30
Välillä leikitään koko ulkoilu, välillä käydään lenkillä ja sitten leikitään, joskus heitetäänkin vain pidempi lenkki tai kauppareissu ja joskus käppäillään Kevinin tahtiin..
Sisälle tullaan yleensä 12 aikoihin, ja aletaan melko heti lämmittämään valmiiksi tehtyä ruokaa, syödään, siistitään keittiö ja sitten päikkäreille.
Nukahtaminen kestää 15min-1h

10-11 Leikittiin leegoilla olohuoneessa ja katselin samalla lemmenviemää, jota en siis yleensä ehdi katsoa, koska ollaan aamupäivästä ulkona ja iltapäivästä usein kaikkea muuta puuhaa.
11-12.15 Puheluita veljeni ja äiskän kanssa, meikkaus, hiukset, siivoilua (imurointi, tiskit, kissojen vessojen puhdistus, lelut lattioilta)12.15-12.35  Lämmitettiin valmista ruokaa syötäväksi: riisiä ja pippurikana kastiketta (laittelen ohjetta jossain välissä)


12.35-13.45 Päiväunille nukutusta. Eli istuin Kevinin huoneen sohvalla ja selasin kännykkää ja lehteä ja odotin että toveri nukahtaa. Kahtena viime päivänä hän ei ole nukahtanut ollenkaan päikkäreille, vaikka ollaan ulkoiltu normaalisti, joten vähän epäilin, ettei tänään varsinkaan nukahda, kun on jouduttu olla sisällä, mutta ihmekyllä simahti juuri kun olin luovuttamassa.
Päikkäriaikaan mä olen lähes aina koneella, juon kahvia ja juorua puhelimessa. Kevin nukkuu yleensä tunnin unet.
Tänään Kevin nukkui 13.45-15.15
Ja minä tosiaan olin koneella sen ajan.


Unien jälkeen on se aika, kun nähdään kavereita, jos se kuuluu päivän ohjelmistoon.
Jos ei ole kaverien tapaamista, niin sitten siivoillaan, leikitään, piirretään tms. ja odotetaan isiä kotiin.
Isi tulee aikavälillä 15-18, viimeaikoina tullut siinä 15.30 aikoihin. Jos me ollaan kavereilla niin otetaan ruoka mukaan ja kotiudutaan yleensä  17-18 aikoihin.
Ruoka-aika on 15.30-16 välillä.
15.00 Niina ja Niklas tuli meille samaan aikaan, kun Rasmus kotiin eikä Kevin tosiaan herännyt heti vaan vasta viisitoista yli.
15.30 molemmat pojat söivät ruuan ja me Niinan kanssa kahviteltiin samalla.
Sitten pojat sai leikkiä ja Rasmus sai rauhassa tehdä seuraavan päivän ruuan.
Vieraat lähti 17.45

Niinä päivinä kun treenaan, tapahtuu se 17-19 välillä riippuen muusta ohjelmasta. Sen aikaa Kevin leikkii isänsä kanssa ulkona tai omassa huoneessaan.
17.50-18.45 oli tänään se mun treeni aika. Käsiä käsiä, viittä eri liikettä tällä kertaa (ja reenaan kyllä molempia, jotenkuten onnistuneisiin kuviin näköjään osu kokoaika sama käsi.. noooh!). Tykkään tehdä ne peilin edessä, että nään linjojen olevan oikein. Muita lihasryhmiä en oikein mahdukkaan tuossa eteisessä tekemään. Iso peili olkkariin olisi siis aika jees, mutta ei ehkä niin kovin kaunis..
Rase ja Kevin tosiaan leikki pojan huoneessa sen aikaa, koska sää on ollut kokopäivän sateinen.


18.45-19.50 treenin jälkeen menin parvekkeelle syömään rahkan ananaksilla ja nautin auringosta, joka kivasti illasta sitten paistoi..
Kuvasin kengät, jotka ostin Anetelta kiitos vaan vielä kovasti, oon ihan rakastunu ♥,
juotiin kahvia, korjasin Kevinin liskon ja vielä ennen puuroa miesväki siivosi lelut.
Iltapuuro on 19.30-20 välillä ja sen jälkeen suihkuun. Iltasatu ja nukkumaan(sänkyyn mölisemään) 20.30 on tavoite.
19.50 oli iltapuuro tänään, silläaikaa minä kaivoin huomisen vaatteet valmiiksi.
20.-20.20 oltiin suihkussa ja pestiin samalla hampaat
20.20 Kuivaus, yökkäri, iltasatu ja sängyssä 20.40
Kevinillä menee yöunille nukahtamisessakin se ½h-1½h. Ja me katsellaan yleensä telkkaria tai Rasmus räplää kännykkää ja minä olen koneella..
Me mennään nukkumaan siinä 22-23 aikoihin.
Nyt tosiaan teen tämän postauksen valmiiksi vielä ennen nukkumaanmenoa ja hirvittää tuo kuvien läpikäyminen. Oikeastaan se kuvien selkkaus on syy miksei näitä jaksa kovin usein tehdä, hirveä homma!

Mutta toivottavasti tykkätte! Perjantaina tulossa taas perus kuulumiset kahdelta kuluneelta viikolta.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi23.7.15

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, onko teillä miehesi kanssa kuinka paljon yhteistä aikaa? Näytättekö läheisyyttä ja hellyyttä toisillenne? Meille on mieheni kanssa lapsi tulossa ja ollaan asiasta paljon keskusteltu, siis siitä unohtuuko toisen tarpeet ja rakkauden osoitukset. Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ihan ekaksi voisin laittaa sulle tähän osotteen yhteen vanhaan postauksen, joka koskee juurikin parisuhdeaikaa: http://parempiayhdes.blogspot.fi/2013/12/parisuhde-aikaa.html

   Välillä toisen naama nyppii (puolin ja toisin) niin pahasti, että ei paljon toisen läheisyys kiinnosta ja välillä taas kiehnätään kuin vasta rakastuneet.
   Neuvoisin kuitenkin, että kyllä kannattaa muistaa antaa toiselle sitä läheisyyttä, vaikka itsestä tuntuisi ettei kiinnosta eikä jaksa, ei se suhde vaan muuten toimi. Vauva vie paljon huomiota ja energiaa, mutta jos vaan on ketään kelle antaa vauvaa sitten jossain vaiheessa (kun itsestä hyvälle tuntuu) hoitoon niin kannattaa kyllä. Ja lapsivapaana ei aina tarvi lähteä ulos, yllättävän nautinnollista olla ihan kaksitaan kotona ja olla vaan lähekkäin.
   Myöskään sanallista palautetta ei pidä unohtaa, se sanallisesti välittämisen ilmaisun tärkeys korostuu, kun sitä ei ole niin paljon aikaa näyttää.
   Ja pienillä teoilla sen saa myös välitettyä. Tekee toiselle vaikka eväät töihin, siivoaa toisen puolesta, antaa toisen nukkua pitkään ja nouseekin itse hissukseen lapsen kanssa jne. :)

   Kannattaa myös muistaa, että usein se vauvavuosi on vaikein, joten jos on vaikeaa niin yrittää ajatella, että niin on muillakin ja kaikesta on kuitenkin mahdollisuus selvitä ja antaa asialle aikaa :)

   Tsemppiä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥