13.8.2015

3-vuotis neuvola & 3v. kuvaukset

Nyt on 3-vuotis neuvolassakin käyty ja tämän postauksen kuvat ovat siis niitä lupaamiani 3v. kuvauksien otoksia. Pakko vähän kehua ja kertoa, että mun oli ihan mielettömän vaikea päättää, mikä kuva on se, joka kaikille sukulaisille ja kummeille teetetään, kun niin moni oli niiin hyviä! Mikään vuosi en ole saanut näin loistavia kuvia, mutta enpä ole ennen tajunnutkaan, kuinka hyvät taustat saan äiskän pihalla!

Mun alkuperäinen idea oli, että ottaisin kolmevuotis-kuvat isovanhempieni mökillä, järven rannalla, mutta mökkireissu ei toteutunut, joten piti keksiä muuta. Halusin kuitenkin jotenkin saada sitä vettä kuviin, kun se oli se alkuperäinen idea, joka sopii Kevinin merimiespukuun.
Vaikka moni kuva oli mielettömän kivoja niin tein sitten valinnan sen perusteella, mikä oli alkuperäinen idea ja niin päädyin suihkulähteellä otettuun kuvaan. Valikoidun teetetyn kuvan tunnistatte siitä, että siinä on päivämäärä.


Mutta nyt niihin neuvolakuulumisiin.
Aamu alkoi tosi hienosti, kun meidän oli tarkoitus mennä pyörillä, mutta mun takakumi olikin ihan tyhjä, ei kun takaisin varastoon ja äkkiä kävellen. Onneksi ei ole pitkä matka.Ensin neuvolatäti kyseli miten vuosi on mennyt, miten päiväkodissa on mennyt, miten ruokailut ja nukkumiset menee. Uudet taidot, motorinen kehitys ja tietysti tuosta puheen tuotosta ja puheterapiassa käynneistä juteltiin. Kerroin myös Kevinin luonteesta, kaksi kätisyydestä yms. Juteltiin siis vähän kaikkea laidasta laitaan ja siihen menikin suurinosa aikaa. Sillävälin Kevin tutki huonetta ja leluja.
Jutustelun jälkeen oli vähän tehtäviä. Ensin Kevinin piti avata pullon korkki ja ottaa pullosta kynä ulos. Se meni oikein hienosti.
Sitten piti rakentaa pienistä puu neliöistä torni. Sekin meni hienosti.
Seuraavaksi oli piirtämistä. Pystyviiva, Kevin piirsi monta huteraa viivaa sikinsokin. Vaakaviiva, hän piirsi taas monia viivoja vähän sinne tänne. Ympyrä, Kevin teki kunnon pyörremyrskyn. Piirretään melkein päivittäin ja Kevin tykkää piirtää, mutta ei meillä kyllä mitään pääjalkaisia vielä tule!
Seuraavaksi otettiin kaksi rasiaa, toisen pohjalla oli keltainen ´´matto`` ja toisen pohjalla punainen, neukulla oli nippu keltaisia ja punaisia lätkiä ja näytti, että ne kuuluu laittaa oikeisiin rasioihin. Kevin nappasi lätkänipun ja tunki melkein kaikki samaan rasiaan. Eli pieleen meni, mutta eipä hän värejä osaakkaan.
Sitten neuvolatädillä oli sellainen vihko, mistä hän näytti aina yhdeltä sivulta kolme kuvaa ja nimesi ne, kuvat oli aina sellaisia mitkä kuullostaa ihan samalle, esim. kukko, kukka, tukka. ´´missä on kukko?`` ja Kevinin piti näyttää. Nekin meni kaikki aina ihan oikein.
Sitten piti näyttää kuvasta ihmiset osat niin, että neukku kysyi ja Kevin näytti, kaikki oikein.
Sitten oli muumin kuva isona ja pienenä, piti tietää mikä se on ja näyttää kumpi on isompi. Sitten oli kala isona ja pienenä piirretty ja siitä piti näyttää kumpi on pienempi. Nekin meni oikein.
Sitten sai riisua sukat ja kävellä varpaillaan, seisoa yhdellä jalalla, hyppiä.
Pallon heittoa ja kiinni ottoa.
Nekin meni hyvin.
Sitten olisi pitänyt katsoa näkö, mutta ei siitä tullut yhtään mitään niinkuin pelkäsinkin. Ei Kevin ymmärtänyt yhtään mitä pitää tehdä, eikä osannut nimetä niitä kuvioita ja lopulta sai raivarin kun pidin kiinni (meni koko aika liian lähelle taulukkoa)
Se sitten jäi..


Kevin sai riisua ja käydä vaa'alla ja pituusmitassa.
Painoa 12,9kg ja pituutta 96cm
Painoa tullut liian vähän, vaikka syö oikein hyvin, mutta kuulemma ei ole sinällään huolta, kun kuluttaa selvästi enemmän kun on niin vilkas. Kuitenkin varuiksi puolenvuoden päästä kontrolli ja samalla yritetään saada sitä näköä uudelleen.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi13.8.15

  Hienostihhan teillä on neuvola menny :) Ei kuules meilläkään onnistunu näön testaaminen. Mutta eiköhän se ens kerralla jo paremmin mene. Ihania kuvia pojasta :) -Toisen kolmeveen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooh... Olis se paremminkin voinut mennä, mutta toisaalta Kevinin luonteen huomioon ottaen meni kyllä yllättävän iisisti, sitä yhtä kiukkua, lattialla kierimistä ja kaiken mahdollisen rassaamista huomioon ottamatta ;)
   Ja joo, mä luulen että suurinosa lapsista ei syystä tai toisesta (monet kuulemma ei vaan yksinkertaisesti suostu näyttämään neuvolassa mitään vaikka osaiskin) suoriudu jokaikisestä ´´tehtävästä`` täysillä, kaikilla on omat ´´heikkoudet`` ja omat vahvuudet :)

   Kiitoksia :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥