23.8.2015

Autoilua, hahmoja ja lämpöä

Voi juku miten helpolta elämä tuntuu, kun ei tarvitse miettiä tuota huonosti koulumatkaa kulkevaa junaa, vaan voi vaan aamulla toivoa, että auto on yhä kunnossa ja lähteä ajelemaan kouluun ja iltapäivällä se on vielä kivempaa kun voi vaan talsia autolle ja kurvata kotiin. Ja mä olen ollut joka päivä valehtelematta tunnin aiemmin kotona, kuin ennen!
On se niin luksusta, että todella pelkään joka päivä, että auto leviää tielle tai ei edes aamulla käynnisty tai jotain, eihän tämä vaan voi olla todellista! No, toivotaan tosiaan, että fordi pysyy kunnossa.
Muuten me edelleen kuljetaan kävellen/pyörällä tai julkisilla (jos ne siis kulkee hyvin - pääsee helposti), että ei turhaan kuluteta.

Yksi vikahan tuosta autosta kyllä jo löytyi. Se nimittäin sammui melkein joka kerta, kun jouduin pysähtymään risteykseen tai valoihin. Rasmus toki mihenä vaan valitti, että minä en osaa ajaa. Kerran etsin parkkia niin, että livuin ihan hissukseen pelkkä kytkin pohjassa ja kappas, auto sammuu. Rasmus oli kyydissä ja alkoi raivoamaan, että miksi en käytä kytkintä. Johon totesin, etten mihinkään muuhun koskenutkaan kun kytkimeen.
Sitten hänkin vihdoin uskoi, että vika on autossa eikä kuljettajassa.
No, oltiin menossa rekisteröimään autoa meidän nimiin, mutta kas kummaa, kun eihän se onnistunutkaan, kun viimeisin merkintä oli, että auto on seisonnassa. Edellinen omistaja oli unohtanut toimittaa jotain tietoja.
Soittoa myyjälle. No hän suostui tulemaan heti seuraavana päivänä kanssamme katsastuskonttorille selvittämään asian. Samalla Rasmus kysyi, onko auto hänellä sammuillut.
Mitä vastaa tämä huonoa suomea puhuva mies:
´´No kylla! Aina auto sammuu, jos ilmastointi paalla! Ei, sina ei voi kayttaa ilmastointi! Jos ilmastointi pois - auto toimii!``
No mutta hei kiva! Se on hyvä kirjoittaa myynti-ilmoitukseen, että autossa on ilmastointi, mutta unohtuu kertoa, että sitä ei vaan voi käyttää...
Onneksi ei nyt (ainakaan vielä, *koputtaa puuta*) ole mitään vakavampia vikoja löytynyt, tuo kun ei käyttöä estä, kun muistaa vaan sen, ettei käytä ilmastointia.
Pitäisi selvittää, mistä tuo johtuu ja paljonko sen korjaaminen maksaa.. Toisaalta taas kohta on talvi eikä sillä silloin mitään tee.. Niin ja tosiaan tuuletus pelaa kyllä moitteettomasti.

Viikko meni siis oikein mukavasti ja muuten ihan tavallisesti.
Eilen käytiin tarkoituksella kaupassa hakemassa ihan vaa vähän maitotäydennystä, sillä olin aiemmin nähnyt ilmoituksen, että muumit vierailevat siellä klo 11 ja 13.
Ensin Kevin ei millään tajunnut muumia, ihmetteli vain väenpaljoutta. Mutta heti, kun hän huomasi hahmon, juoksi hän suoraan halimaan. Sitten vähän matkan päässä oli vielä valio pingviini sekä panda, joka jakoi lakua. Nekin piti tietty käydä halimassa ja syliinkin olisi halunnut.
Käytiin hakemassa maidot ja mentiin vielä uudelleen katsomaan muumia, kun pieni niin kovin tahtoi. No sinne olikin ilmestynyt myös pikkumyy, jonka Kevin myös tunnisti heti. Niillä oli joku loppu höpöttely menossa ja sitten he vilkutti heipat ja lähti. Voi poikaa, kun tuli itku, kun hahmot lähti pois..

Kuvia otin vain kaksi, koska kännykän asetukset oli pielessä, joten kuvat oli huonoja ja vaihdoin sitten videokuvaukseen. Koska haluan myös albumiin kuvia niin otin sitten kotona tietokoneen näytöstä videosta kuvia.

Jos video ei näy, niin tässä osoite linkki: https://www.youtube.com/watch?v=trGq5sAmAjg

Päiväunien jälkeen käytiin vielä kavereiden kanssa puistossa leikkimässä pari tuntia.

Ihan kiva, että kunnon kesälämmöt on edes nyt tulleet, mutta eipä niistä paljon saa koulun penkillä nautittua. Onneksi on edes viikonloput aikaa ja tänään ajettiinkin uimarannalle toista kertaa tänä kesänä (jos mökkiä ei lasketa).Kevinillä oli ekaa kertaa käytössä uimarengas ja vaikka sen kanssa ei voikkaan yksin laskea, niin kyllä se helpotti hurjasti vahtimista vedessä, kun rengas kelluttaa ja itse vain vahtii, ettei lapsi kippaa tai luiskahda läpi.


Vesi oli ihan hiton kylmää, mutta uskaltauduttiin kaikki uimaan! Ja Kevin ei millään malttanut edes lämmitellä pyyhkeen sisässä, kun halusi leikkiä rantahiekalla ja läträtä vedellä. Pari tuntia me oltiin ja koko aikana ei ollut yhtään pilveä edessä!
Kevin oli muuten koko ajan ihan mielettömän kiltisti, en edes muista, milloin joku reissu olisi mennyt ilman yhtään kiukkua ja komentelua ja uhmaamista! Oon onnellinen ja ylpee ja se tietty kerrottiin myös pojalle pois lähtiessä ♥


Ensiviikko tulee olemaan pitkä, ja erilaista tapahtumaakin luvassa, niinkuin tuntuu olevan nyt lähiaikoina joka viikko.. Ihan ahdistaa jo kun virallisia menoja tulee vaan lisää kokoaika!
Mutta nauttikaahan auringosta ja lämmöstä niin paljon kuin pystytte, niin kauan, kun sitä vaan suinkin kestää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥