4.8.2015

Kevin 3v.

Taas on  puolivuotta kulunut viimeisimmästä Kevinin omasta postauksesta, joka oli silloin 2½v. postaus. Nyt jälleen tasaluvuilla. Meillä on Kolmevuotias lapsi!

Neuvola kuulumiset tulee myöhemmin, sillä meillä on aika vasta 13.8.
Mutta mitäs Kevin on oppinut taas puolessavuodessa?
(postauksen kuvat ovat ihan satunnaisia puolen vuoden ajalta)

Kielellinen kehitys
Olen kirjoitellut täällä noista Kevinin puheterapiakäynneistä, ja linkkaanpa ne tähänkin nyt, sillä ne kertoo eniten Kevinin kielellisestä kehityksestä.
KLIK <-- Siellä ensimmäinen pute-käynti sekä myös pohjustus koko hommalle + pari videota
KLIK <-- Toinen käynti + sen hetkinen sanasto
KLIK <-- Kolmas käynti ei toteutunut, joten hoidettiin uudet päivitykset puhelimitse, sen hetken sanayhdistelmiä ja ekat kolmen sanan lauseet
KLIK <-- kolmas käynti
KLIK <-- Kevinin päiväkodilla pidetty palaveri, otettiin kuvat käyttöön rauhoittamaan vilkkautta
KLIK <-- Neljäs käynti, kätisyys + ohjeet, kuulomuistin treenaamista ja havainnointia
KLIK <-- Viides käynti + uusi taito: vertailu: iso/pieni & tyttö/poika, tukiviittomat väreille, kolmen sanan lauseen muodostamisen harjoitteluaUusia taitoja ja nippeli tietoa
•Kevinillä oli hassu, ihana vaihe iässä 2v.6kk-2v.10kk
Hän nimittäin vilkutti heipat kutakuinkin kaikelle. Tarkoitan, kaikElle. Toki heipat vilkuteltiin kaikille ihmisillekin (myös tuntemattomille), mutta heipat saivat myös mm. suihku kun oltiin lähdössä sieltä pois, rievuille ja leluille kotoa pois lähtiessä, koirille joita näkyi ulkona, samaten autoille, linnuille, potalle, sateelle...

•Toinen vaihe oli se ´´minun``-vaihe, eli kaikki oli ´´minun riepa!`` ´´minun kengä!`` ´´minun puuro!`` ´´minun kissa!`` jne. Se alkoi iässä 2v.8kk, kun hän oppi sanomaan ´´minun`` ja kesti pahimpana n.3kk, toki edelleen näitä tulee aina välillä, mutta ei jokapäiväisessä käytössä enään.

•Heti perään alkoi ´´minä itte``-vaihe. Siihen kun yhdistää kunnon uhman niin lopputulos on mahtava..
esim. pukeminen. ´´itte!!!`` -joo hyvä, pue itse. ´´ei!`` -no äiti auttaa? ´´ei!`` *juoksee karkuun ja huutaa ´´itte!`` -niii, mutta nää sun vaatteet on täällä....

Ja kaikki muutenkin piti saada ihan itte tehdä, ja jos ei onnistunut, tuli kunnon huuto-kiukku-turhautumis-huutoa ja siltikään ei saanut auttaa.


• Oli myös ihanaa, kun Kevin alkoi itse lohduttamaan itseään. Aina, kun tuli pipi, tai ´´pipi`` tuli hän kertomaan, että sattu ja näytti minne sattu, sitten heti perään totesi, että se paranee, ja touhu jatkui.
Lohdutti hän toki muitakin, pusu pipiin ja ´´paranee!`` ♥

•Myös mielikuvitus on ottanut ihme harppauksen tuossa kolmisen kuukautta sitten. Kevin keksi ihan itse mielikuvitus leikin, joka menee niin, että hän on sohvalla ja sohvan alla on vettä, joka on joskus kylmää ja joskus lämmintä. Siellä on joskus myös kaloja ja rapuja. Varpaita kastetaan veteen ja kokeillaan monta kertaa, kunnes sukelletaan mahaltaan pääedellä alas ja aletaan uimaan.
     Hän on myös alkanut rakentelemaan vaikka minkälaisia majoja, milloin mistäkin tarpeista.
Kivoja leikkejä on myös tehdä leikkiruokaa ja maistella sitä itse ja sitten syötää minulle, isille tai kissoille. Kissaa Kevin tykkää itsekin leikkiä. pesee ´´tassulla`` naamaa, nukkuu kissan pesässä ja leikkii kissojen leluilla. Ja maukuu, tietenkin.

• Oppi tunnistamaan (sekä puheellisesti kertomaan/ilmaisemaan/nimeämään) pienen ja ison/ pienempi ja isompi ja osaa myös laittaa esim. autoja suuruusjärjestykseen riviin.

• osaa rakentaa itse junaratoja, tosin siinä menee vähintään viiskyt kertaa hermo, kun ne palaset ei loksahdakkaan just heti ekalla yrittämällä paikoilleen...

• Hän on tosi hyvä kiipeilemään, ollut kyllä aina! Ihan säikähdin, kun tämä pinkaisi hirveän ketterästi ja nopeasti sellaisen pyramidin muotoisen kiipeilyverkon huipulle leikkikentällä, enkä edes tiennyt, että osaa sinne kiivetä.

•Kevinillä on myös ensimmäinen kevätjuhlanäytös ollut ja onpas hän päässyt mun pyörän kyytiinkin vihdoin!


vaatteissa on tällähetkellä montaa kokoa, koska jätkä on lyhyt keskivartaloinen ja pitkä raajainen. Tämä meinaa sitä, että 92 kokoiset vaatteet on niukkoja tai auttamatta ihan liian lyhyitä hihoista ja lahkeista, kun taas kesävaatteissa eli T-paidoissa, hihattomissa ja shortseissa menee helposti koko 86 vielä eli viime vuoden vaatteet meni tänäkin ´´kesänä``
Kuitenkin ulkovaatteet, ja pitkähihaiset ja -lahkeiset on suurimmalta osin kokoa 98 ja tietty jos mitään uutta vaatetta ollaan ostettu on koko ollut 98--> myös niissä kesävaatteissa.

hampaat on vihdoin kaikki suussa! Viiminen puhkesi 30.7. Toki pari isoa hammasta on vielä kasvuvaiheessa, mutta läpi kaikki. (ja niille ketkä ei ole tietoisia vielä, niin Kevinille tuli ensimmäinen hammas vasta iässä 1v.3kk)
Syksyllä pitää taas varailla uusi hammaslääkäri, 3v. tarkistus ja samassa katsotaan uudelleen Kevinin purentaa, kun Kevin on saanut (ikäväkyllä..) mun purukaluston eli etupurentaa pukkaa ja sitä vähän seuraillaan vaikkei asialle ennen rautahampaiden vaihtumista mitään tehdäkkään. Mutta 2v. tarkistuksessa oli vielä niin vähäisesti hampaita suussa että katsellaan tilannetta uudelleen nyt kun kaikki on paikoillaan, pystyy paremmin arvioida kuinka paha tuo purenta on..

• kuten tuolta puheterapia linkistäkin löytyy, on Kevin siis vahvasti molempikätinen ainakin vielä, eikä pysty yhtään veikkaamaan kumpi kätinen hänestä tulee kun molemmat on yhtä vahvoilla. Voihan olla, että jääkin molempi kätiseksi.

• Olen myös kertonut Kevinin vaikeudesta keskittyä asiaan johon pitäisi ja sellaisesta ylimääräisestä hösellyksestä. Silloin kerroin myös, että peseytymis ja kotiin tulo tilanteet on pahimpia ja otettiin kuvat käyttöön sanallisen ohjeistuksen tueksi.
Ja ne kuvat on auttanut! Kevin ei häsellä kotiin tullessa enään juuri lainkaan, vaan muistaa jo itse mitä pitää tehdä ja osoittaa kuvia ja kertoo ´´kengä pooois`` ´´reppu pooois`` ´´pesee käsit``
Joten omalla kokemuksella voin suositella kuvien apukäyttöä, jos vaan tarvetta on!

• Kevin on kovin symppis tyyppi, jos jollain tulee paha mieli, hän huomaa sen heti ja menee lohduttamaan. On myös vihdoin oppinut n. 4kk sitten sanomaan ´´anteekki`` ennen kun hän vaan halasi anteeksipyynnöksi. Nyt pyytää anteeksi sanallisesti sekä halaa ja se on musta tosi hieno ja tärkeä taito. Kiitos on ollut hallussa jo parivuotta ja onneksi säilynyt. Ruuan jälkeen tai kun saa jotain (jonkin tavaran, lahjan, apua jossain asiassa) niin kiittää hienosti, tai viimeistään sitten, kun kysytään, että mitäs piti sanoa, jos hän on kovin tohkeissaan esim. jostain saamastaan lahjasta eikä itse heti muista kiittää.

• Hän rakastaa kylpemistä sekä uimista, myös palloleikit ja dubloilla rakentelu on mieleen.
Muumit on myös ihan parhautta!

• iltaisin on pakko saada iltasatu, muuten tulee kiukku. Pienempänä ei kiinnostanut yhtään kuunnella satuja, mutta nyt tosiaan tykkää.


Tänne loppuun vielä listaan kaikki aiemmat Kevinin omat postaukset, painakaa ikää se on linkki kyseiseen postaukseen!
7kk + neuvola
8kk + neuvola + mun ja Kevinin kehitysvertailu taulukko
9kk + neuvola
10kk + neuvola + video
11kk (´´Kevinin`` kertomana)
1v. +neuvola +vuoden kasvu kuvina + kehitys taulukko + mun ja Rasen 1v. kuvat
1v. synttärit
1v.3kk + sopeutuminen uuteen kotiin + video
1½v. + neuvola + videoita
1v. 9kk + videoita
2v. + video
2v. neuvola
2v. synttärit
2½v.

Tälle synttäriviikolle tuli näköjään ihanat kelitkin vielä ja tänäänkin vietetään koko päivä ulkona, 3v. kuvia räpsien (jotka esittelen täällä myöhemmin), seikkaillen ja leikkien.
Onnea äidin rakkaalle kolme vuotiaalle höntille ♥

2 kommenttia:

 1. Myöhäiset onnittelut Kevinille! On kyllä sinun näköinen poika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) <3
   Niin on moni sanonu :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥