29.8.2015

parkkiongelma

En yleensä kirjoita näin valituspainotteisia postauksia, mutta nyt on pakko. Pakko purkaa ärsyyntymistä.

Kevinin tarha oli eilen kiinni, joten olin hänen kanssaan kotona. Meillä oli myös virallisempi tapaaminen sovittuna aamupäiväksi. Olin ajatellut, että mennään ilmanmuuta pyörällä, koska matka ei ole pitkä, mutta kävellen (Kevinin tahtiin) kestäisi turhan kauan.

Mitä tapahtuu aamulla? No sataa vettä. Sataa ihan tosissaan. Kevinillä on nuha. Auto olisi pihassa...
Mietin pitkään valitsenko terveellisemmän, stressittömämmän ja taloudellisemman pyörällä ajon kaatosateessa ehkä pahentaen lapsen flunssaa ja saisin samanmoisen ehkä itsellekin kaupanpäällisiksi.
Vai ottaisinko vaan sateenvarjon ja sadetakin lyhyelle kävelymatkalle ja hurauttaisin autolla. Saisi samalla käytyä kaupassa, ostoksia kun ei pyörällä oikein saa.
Soitan Rasmukselle, onko kyseisellä alueella parkkipaikkoja, minä kun olen jo todennut ilman autoakin, että täällä ei todellakaan ole panostettu parkkeeraus mahdollisuuksiin!
Rasmus kertoo, että on siinä ihan vieressä joku pieni parkkipaikka, mutta tien toisella puolella on kahden tunnin parkit huoltsikan pihassa.

Ajetaan paikalle, nään heti, että ne toiset pienet ja vähäiset parkit on todellakin täysi, joten ajan huoltsikan pihaan. Huomaan kyltin, joka kertoo, että parkki on vain huoltoaseman asiakkaille. Ajattelen, ettei kukaan tiedä missä olen ja olenhan menossa myös huoltsikalle asioimaan...

Kävellään tapaamiseen. Kevin kävelee isoon lätäkköön. Voi miksi minä en tajunnut laittaa myös kumisaappaita?!
Kastun myös itse, koska sateenvarjo päättää hajota juuri tällä kerralla.

Päästään tapaamisesta. Aikaa meni 1h 10min.
Mennään autolle, että kääntäisin varuiksi kiekkoa ennenkuin mennään huoltsikan kauppaan.
Mitä silmäni näkevätkään.
Hyvin sateelta suojattu lappu tuulilasissa.
Arvaahan sen heti mitä se pitää sisällään.
Huudan mielessäni kirosana repertuaarin vähintään kymmenen kertaa läpi.
Pakkaan lapsen autoon, sillä en todellakaan viitsi jättää autoa enään siihen, vaikka kiekon kääntäisikin, sillä tiedän, ettei se oikeasti riitä, vaan autoakin pitäisi siirtää. Vituttaa niin paljon.
Avaan pussukan. Katson kirjaamisen aikaa ja katson kelloa.
Autoa on varmasti kytätty kello kädessä, milloin tunti ylittyy ja lisäksi tämä oli tapahtunut juuri sen 10min. ennenkuin ehdimme takaisin autolle.
Vituttaa pikkasen lisää.
Tarkistan parkkikyltin ja kappas, se olikin vain tunnin paikka.
Raivoan Rasmukselle viestissä. Vaikka oma vikanihan se oli, minunhan se kuuluu kuljettajana tarkistaa tuollaiset asiat.
Ei se tosin asiaa muuta, muita parkkeja kun ei ollut vapaana..

Kevin kiukuttelee autossa.
Kotona tulee postiluukullinen lisää laskuja.
Jes, tämähän se pelastikin päivän.
Haluaisin kahvia ja muroja, mutta kun ei ole sitä maitoa, jota oli tarkoitus ostaa.
Juoksen tunnin välein lapsi kainalossa sateeseen kääntelemään kiekkoa, vaikka näissä meidän parkeissa ei taida juuri ikinä käydä tarkistajaa, mutta juuri nyt en kaipaisi uutta sakkoa.

Mutta ihan oikeasti. Parkkipaikat. Kaikkea muuta kyllä rakennellaan ja värkätään, mutta ei kunnollisia parkkipaikkoja eikä varsinkaan tarpeeksi.
Eilinenkin reissu. Mihin hittoon mun olisi pitänyt se auto jättää?!? Toiset on täynnä ja toisessa saa olla vain tunnin ja minuuttikin yli niin tulee sakko. Muut parkit on niin kaukana, että ihan sama vaikka olisi sitten mennyt sillä pyörällä.
Ja kauppojen parkkihallit... Oi luoja. En lähtisi vapaaehtoisesti yrittämään, kyllä täällä suurinosa vaan on tehty niin törkeän pieniksi luoliksi että huhhu. Tai sitten ne on niitä pieniä alueita kaupan vieressä ulkona, joissa ei ole paikkoja vapaana.
Sitten tässä nämä meidänkin parkit.
Lähellä olevat on yhden tunnin.
Kauempana olevat on kahden tunnin.
Vielä kauempana olevat on täynnä.
Ja kyllä, ollaan vuokrattu oma paikka, josta saa maksaa maltaita, mutta sekin vapautuu vasta reilu kuukauden päästä. Tässä sitä sitten juostaan tosiaan tunnin välein. Kivaa! not....

Olen myös huomannut, että tämä ongelma on pahempi isommissa kaupungeissa, eipä ollut kertaakaan parkin löytämisen ongelmia Kouvolassa asuessa.. (toki sielläkin isompien kauppojen parkkialueet on ruuhkaisia ja melko täynnä, mutta kyllä niistä aina paikan löysi!)

Onko muut ärsyyntyneet huonosti järjestettyihin parkkipaikkoihin?

Meillä oli niin perus tylsä viikko, että ei ole mitään kirjoiteltavaa.. Tämäkin päivä on mennyt jotenkin tosi laiskasti, hitaasti ja tekemättä juuri mitään. Ihan ärsyttää taas oma saamattomuus!
Huomenna sentään tulee yksi Kevinin kummeista pitkästä aikaa moikkaamaan ja jos vaikka saisin itseni vihdoin ja viimein lenkillekin..
Nyt onneksi näyttäisi siltä, että pitäisi muutamaksi viikoksi ainakin postaustahdin taas vilkastua!
Tulossa olisi kesän fiilistelyjä, 3v. hammaslääkäriä, mun allergia tullokset, puheterapia käyntejä, asiaa matkapahoinvoinnista, reissu kuulumisia ja ehkä jossain välissä jotain perus kuulumisiakin!
Mietin tässä myös yhden ´´painavamman`` postauksen kirjoittamista, mutta se jää joka tapauksessa loppu kuuhun.

4 kommenttia:

 1. Höh, tommoset "turhat" sakot ärsyttää kyllä niiin paljon! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiinpä!! :/ ei ees ärsyttäs näin paljoo jos tulis vaikka ylinopeudesta! :D

   Poista
 2. Anonyymi1.9.15

  Oi kyllä! mm. Työpaikkani pihan parkit on hyvin pieniä. jos jätä tien viereen sakot tulee... kauppojen parkit, myös yhtä tuskaa. Mutta onneksi työ pääsette hyödyntämään perheparkkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh juu jos niitä perheparkkeja vaan ois ikinä vapaana ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥