18.8.2015

puheterapia 6.käynti & Kevinin kuvailuja

Tänään mulla oli etäpäivä koulusta tehtävän tekemiseen, kävin ensin aamulla omassa lääkärissä ja sitten Kevinin kanssa taas puheterapiassa.
Oma lääkärini koski sitä allergia epäilyä. Lääkäri laittoi lähetteen allergiasairaalaan/keskukseen kokeisiin ja laittoi reseptille lääkkeen, jonka voin tarvittaessa ottaa kerran päivässä.
Ennen itse asiaa, älkää ihmetelkö tämän postauksen kuvien laatua, sillä Kevin halusi harjoitella kuvaamista mun vanhalla digi-kameralla!


Kevinin puheterapiassa oli ensin eläinlotto. Ensin Kevinin piti yrittää nimetä eläimet taulukoista ja jos ei osannut niin yritti toistaa perässä. Sitten sai kuvan kerrallaan laittaa oikealle paikalla (samanlaisen kuvan yhdistäminen).
Sitten oli taas kielijumppaa Kevinin toiveesta.

Seuraavaksi toisenlainen kuvalotto, siinä oli taas ne laatat pöydällä missä oli erilaisia kuvia ja sellaisesta kisupussista Kevin sai kaivaa aina yhden palasen (jotain vaahtomuovia oli). Palanen oli aina jonkun muotoinen, mutta vain yhden värinen, esim. pelkästään keltainen sateenvarjo, joka piti osata laittaa sateenvarjon kuvan päälle. Muotojen yhdistämistä siis.

Sitten ne palaset olisi pitänyt kerätä väreittäin oikeille paikoille palapelin tapaan sellaisiin liuskoihin, mutta Keviniä se ei juuri kiinnostanut, hän kun bongasi nukkekodin huoneen nurkasta ja alkoi sillä sitten puuhailla.

Nukkekodin kanssa hän sai väkerrellä jonkun aikaa ja sitten terapeutilla oli sellainen tehtävä, missä oli alusta ja sen päälle puisia palasia esim. koira, pensas, talo, katto. Niistä piti tehdä aina kuvan mukainen muodostelma, mutta eipä sekään kiinnostanut, vaan hän halusi lähinnä testailla itse miten niitä saa laiteltua päällekkäin ja kasailtua eri tavoin.

Siitä terapeutti huomasi, että Kevinillä saattaa olla jotain häikkää hahmottamisessa, lähinnä siinä, miten päin joku pala sopii tehtyyn ´´muottiin``. En ihmettelisi, sillä mullakin on hahmottamisen vaikeus ja lapsilla se toki näkyy eritavalla, kuin aikuisilla.

Mietittiin myös taas sitä ymmärryspuolta, joka tulee ilmeisesti ikätasoon nähden jäljessä ja seuraavaksi olisi tarkoitus uusia kuulunymmärtämisen koe, joka tehtiin muistaakseni ekalla vai tokalla käynnillä ja sitä koetta ei saa tehdä kuin max. puolenvuoden välein ja nyt olisi mennyt juuri se puoli vuotta..


Kotitehtäviä ei tälläkertaa saatu. Terapeutti sanoi vaan, että voidaan jatkaa tukiviittomia värien opettelussa ja edelleen mallittaa kolmen sanan lauseita.
Hyvää on kuulemma se, että Kevin kuitenkin on innokas matkimaan kaikkia sanoja mitä kuulee ja minä sain kehuja siitä, kuinka hyvin ymmärrän lapsen omia juttuja, sanoja jotka on vähä sinne päin ja eleitä.

Nyt jatko menee ilmeisesti jotenkin jaksottain, eli olisi aina 5kertaa tiheään ja sitten pidempi tauko ja taas viiden kerran käynti jakso. Nyt varattiin jo kolme seuraavaa käyntiä, jotka on 2.9, 7.9 ja 14.9 eli peräkkäisillä viikoilla kaikki, sitten siihen yritetään katsoa vielä kaksi käyntiä lisää.

Mitään uutta ei siis oikein nyt ole, sanoja tulee päivittäin, kaikkea matkii, yhdistelee eleitä sanoihin ja kahta sanaa keskenään, mutta kolmen sanan lausetta ei saada millään.

On hän silti täydellinen rakkaus pakkaus omana itsenään ♥

2 kommenttia:

 1. Haha :D Hauskoja kuvia :) Ja sulla on kyllä niin söpö poika punaisine hiuksineen <3 Niin hellunen <3
  Kiitos blogisi linkkaamisesta. Jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista sanoistasi <3
   Eipä mitään, kiva saada uusia seuraajia ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥