10.8.2015

Viimeinen lomaviikko & allergia epäily

Hyi kamala miten haikea olo! Kevinillä jatkui tänään päiväkoti 2½kk loman jälkeen, mulla jatkuu koulu keskiviikkona. Halusin Kevinille taas tämmöisen keveämmän laskun takaisin arkeen, kun loma oli niin pitkä. Eli Kevin on tänään ja huomenna vajaat päivän hoidossa ja keskiviikosta lähtien taas sen mukaan millaisia koulupäiviä mulla on.
Uusittiin myös hoitoaika soppari, johon nyt viime lukuvuodesta viisastuneena laitan hoidon alkavaksi klo 7 ja päättyvän klo 17, eli koko se aika mitä tuo päiväkoti on auki. Mulla nimittäin oli vähän pulmaa viime lukuvuonna, kun en ollut tajunnut, että vaikka koulupäivät on max. 8.30-15 niin onhan niitä työharkkoja ja niissä onkin aikaisempaa aamua ja myöhempää iltapäivää ja oli aika sumpliminen niiden kanssa. Pojanhan ei tosiaan sovituista ajoista huolimatta tarvitse olla siellä joka päivä 7-17, vaan vien aina päiväkohtaiset hoitoajat sitä mukaa, kun tiedän varmaksi omien päivieni pituudet.
Viiminen opiskeluvuosi siis tosiaan starttaa ylihuomenna ja olen samaan aikaan tosi innoissani, mutta myös jo valmiiksi ahdistunut kaikesta siitä mitä edessä on tulossa ja siitä, että on alle vuosi, kun mun pitäisi hankkia ensimmäistä kertaa ihan oikea työpaikka itselleni! Toivon todella pääseväni kivaan työpaikkaan ja mahd.pian tietty vakkariksi. Mutta sehän se on sitten vastaan otettava mitä annetaan.


Nyt karkasi taas vähän pitkälle nämä pohdinnat, joten palataankin taaksepäin, viime viikkoon, joka oli tosiaan viimeinen lomaviikkomme.

Lähdettiin taas Kouvolaan toinen päivä sunnuntaina, kun äitini mies tuli meitä autolla hakemaan Kevinin unien jälkeen.
Myös kisut ja veljeni lähti matkaan.
Sunnuntai ilta meni jälleen ihan vaan asettuessa.


Maanantaina Kevin päätti herätä tuntia aikaisemmin, kuin normaalisti ja edellis illan/yön myöhään valvominen tuntui erittäin suurelta virheeltä.
Aamupäivä meni ihan koomatessa, kun väsytti niin paljon. Varasin myös taas lääkäri aikaa, tosin tällä kertaa ihan eri asiasta kuin yleensä, nimittäin epäilyni allergiaa kohtaan voimistui taas sunnuntaina lisää.
Mulla on n. puolivuotta ollut epäilyni, jotka on voimistunut sitä mukaa, kun oireet on pahentunut ja nyt sitten vihdoin soitin lääkärin, sen jälkeen, kun olisin voinut repiä silmäni irti päästä.
Alkuun mulla oli siis sellaista, että aina iltaisin, kun menin sänkyyn, meni nenä heti ihan tukkeeseen ja silmät ja nenä vuosi vaihtelevasti. Alkuun ajattelin tosi pitkään jopa, että mikä ihme iltaflunssatauti mulla on ja että onpa sitkeää, kun yrittää nuhaa puskea joka ilta.
Lopulta tajusin, että niin, meidän makkari kerää pienuutensa ansiosta ihan hirveän määrän karvaa ja ne karva/hilsepallerot sujahtaa kivasti yöpöytien alle/taakse ja sängyn alle + sänky on ihan kohtalaisen karvainen paikka, kun kissat siinä makoilee.
Seuraavaksi aloin ihmettelemään sitä, kun jos kissa vähääkään raapaisee ihoani - ei siis tarvitse mitään haavaakaan tulla, pieni naarmu riittää - niin koko sitä raajaa/kehon osaa alkaa kutittamaan ja joskus myös kirvelemään.
Ja viimeisenä on tullut se, että jos silitän tai pidän sylissä kissaa tai pötköttelen vaikka sohvalla kissan kanssa, niin silmät alkaa kutisemaan ja vuotamaan. Tämä kutina tosiaan on pahentunut koko aika ja sunnuntai-iltana, kun olin yhtä äiskän kissaa silittänyt ihan normaalisti niin melko heti alkoi kutina, joka vaan yltyi ja yltyi. Se oli niin hirveää, että itkin lopulta lavuaarin päällä ja hinkkasin vedellä silmiä ja pelkäsin, että ne turpoaa kohta kiinni.

Sain onneksi lääkäriajan nopeasti, tälle kuulle. Pitää siellä käydä juttelemassa lääkärin kanssa ja se sitten todennäköisesti määrää kokeet. Ajanvarauksessa multa jo kysyttiin, että onko mitään muita allergioita tai astmaa - ei ole ikinä ollut mitään. Ja ollaanko me vasta otettu nuo meidän kissat - ei, ja olen elänyt ihan koko ikäni koirien, kissojen ja karvaisten häkkieläinten kanssa.
Toivon, että jos tämä todella on allergiaa, että se löytyisi niistä testeistö hyvin ja että saisin jotkut lääkkeet, en todellakaan halua luopua meidän pikku riiviöistä! Mulla ei ole mitään kokemusta allergioista, miten allergiat testataan? Onko niihin olemassa lääkkeitä, joita voi napsia säännöllisesti? kun tiedän vaan kavereita, jotka heittää lääkkeen naamaan, kun on lähdössä paikkaan, jossa on eläimiä, mutta ei ole mitään tietoa voiko sellaisia syödä jatkuvasti? Ja Jos on allerginen just vaikka kissalle, tarkoittaako se, että kaikki karvaiset/hilseilevät eläimet aiheuttaa allergia oireita?


Maanantai-iltapäivällä lähdin yksin kaverilleni, jota en taas ollut ikuisuuksiin nähnyt. Oli tosi mukavaa ja aika loppui kyllä ihan kesken!

Tiistaina rakkaimpani täytti virallisesti sen kolme vuotta ja kirjoittelin hänen oman postauksen. Se löytyy TÄÄLTÄ

Äiskän mies nakitti mulle nurmikon leikkuun. Suurimman osan sai ajettavalla leikkurilla ajettua ja aikaa meni 2tuntia, pienemmät/ahtaammat kohdat, joihin ajettavalla ei pääse, piti lykkiä käsikäyttöisellä ja siihenkin meni aikaa 1h45min. sen tosin jätin seuraavaan päivään.
En ikinä haluaisi noin hemmetin isoa pihaa, että joka viikko saisi käyttää kokonaisen päivän ihan vaan nurmikon leikkuuseen, huhhu!
Kevinistä oli tietty kivaa, kun voi vapaasti juoksennella ja leikkiä isolla pihalla.Illasta käytiin vielä kävellen kaupassa. Kyllä pieni mies simahti nopeasti, vaikka onkin tullut kipeäksi, kun sai tartunnan viime synttäreillään. Onneksi se ei menoa haittaa!

Keskiviikkona tosiaan hoidin loput nurmikon ajosta ja Kevin sai taas leikkiä ulkona sekä uskalsi itsekin ´´ajaa nurmea`` äitini kanssa.
Päiväunien jälkeen tuli mummini meitä katsomaan ja toi Kevinille tosi hauskan kirjan.


Torstaina käytiin kaupassa ostoksilla synttäreitä varten, mutta mulla tarttui mukaan myös bonsai, ubongo-lautapeli sekä Kevinille sadetakki ja hanskat, kun tajusin, ettei ole kuin kurahousut x2, kun aiemmin oli käytössä vedenpitävä haalari kotona, mutta se on jäänyt jo pieneksi ja tarhaan tarvii yhdet vermeet taas.
Ihan hyvään päivään sattui kauppapäivä, kun sääkin oli huono.


Perjantaina taas ulkoiltiin ja äiskä haki yhdet leivokset juhliin. Kevinin uniaikana lähdin Rasmuksen kanssa käymään kaupoilla, kun oli alennukset. Tein todella hyvät ostot, sain paljon kohtuu hintaan. Oikein nauratti name it:n alennus shoppailun jälkeen, että enpä ole ikinä päässyt sieltä ulos näin halvalla! Kaikki (paitsi softshell ulkoilu, farkut ja collarit) oli puoleen hintaan.
Samaten Jesper Juniorissa oli monia alerekkejä, joista löytyi hyödyllistä vaatetta.
Unien jälkeen oltiin taas ulkona, pelailtiin, loikoiltiin auringossa, nautittiin.Lauantaina oli juhlat
eli aamu meni koristellessa, laittautuessa, palloja hakiessa jne.
Illalla viimiset vieraat lähti vasta seiskan aikaan ja sitten me mentiin saunomaan.
Kun Kevin oli jo unilla tuli naapuri vielä istumaan iltaa ja pelailtiin ubongoa ja korttia myöhään.

Sunnuntaina aamupäivä meni taas ulkona. Päiväunien aikaan pakattiin kamat kasaan ja autoon valmiiksi ja unien jälkeen vain ruoka massuun ja kotiin lähtö.
Piti ehtiä käydä tietty kaupassa, kun eihän me voitu mitään kotiin viikoksi jättää.
Kotona piti vielä tehdä Kevinin hoitoaikalistat ja laittaa tarhakamppeet valmiiksi aamuksi.

Nyt on tämä ja huominen aikalailla hommaa täys, ettei jää mitään tekemätöntä vaivaamaan vaan voi rauhallisin mielin aloittaa taas arjen.

Yritän torstaina ehtiä kirjoittaa neuvolakuulumiset ja viikonloppuna ekan viikon fiilikset, palataan!

8 kommenttia:

 1. hyvin voi syödä periaatteessa joka päivä allergialääkettä (ihan vaikka apteekista saatavia ja edullisia) mut sit jos satut saamaan niihin reseptit niin todennäkösesti ne sais vähän halvemmalla/menee vakuutukseen jos sulta löytyy sairasvakuutus tms. :) esim. Arttu joutuu allergioitten takia vetämään ihan joka päivä allergialääkettä mut jokanen on tietty yksilö ni sitähän ei voi ennustaa että auttaako ne niin paljon että pystyy olemaan samassa taloudessa sitte missä on kissoja tai koiria mut sekin selviää kokeilemalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niitä saa ilman reseptiäkin, en tiennytkään :D Täytyy nyt tosiaa oottaa mitä lääkäri sanoo, mitä testit näyttää et jos sais sen reseptin niin tulee tosiaa halvemmaks. Vakuutusta mulla itselläni ei oo minkäänlaista, Kevinillä vaan kaiken kattava.
   Todella toivon, että tää jäiskin näin lieväksi, niin luulis et lääkkeil sitten pärjäisi, kun nyt pärjää ilmankin jos en vaan koske kummemmin noihin karvalapsiin :D

   Poista
 2. Allergiat testataan yleensä verikokeella, joskus myös iholle tehtävällä prick-testillä. Allergialääkkeitä voi syödä joka päivä, mutta ne saattaa alkaa menettämään tehoaan, jolloin pitää kokeilla uutta lääkettä. Mie ite oon allerginen kaikille hilseileville eläimille. Nuorempana kun asuin kotona ja meillä oli koira, mulla ei ollut mitään oireita. Kissoista ja muista eläimistä oli. Kun muutin omilleni ja myöhemmin ostin koiran,alkoi jonkun ajan päästä tulemaan allergiaoireita. Söin allergialääkkeitä päivittäin, mutta ne ei auttanut. Sairastin 8kk poskiontelontulehdusta, söin paljon antibioottia mutta tulehdus ei lähtenyt mihinkään. Kävin poskionteloiden tähystyksessä ja ultrassa yms kun lääkärit halusi tutkia mistä se johtuu. Kaikki oli normaalisti. Sit verikokeisiin ja sielä oliki koira-allergia arvot noussu todella korkeelle ja se johtui siintä, pidin silti koiran ja kärsin oireet. Mutta kun koira oli ollut kaksi vuotta meillä, alkoi tyttö oireilemaan. Ei muuta kun verikokeisiin ja sielä näkyki sitte se koira-allergia. Koirasta jouduttiin luopua tytön terveyden takia, koska allergialääkkeistä huolimatta tyttö oireili ja oli kipeä. Nyt myöhemmin tytölle on ruvennut tulemaan muitakin eläinallergioita, että kai niillä on joku yhteys sitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ai allergia voi noinkin reagoida huh :( Onkohan tuo sitten periytyvää (että jos mulla nyt todetaan allergia niin saako sitä odottaa seuraavaksi pojalle..)
   Voi ei, ei oo kyllä kivaa jos joutuu luopuu lemmikeistä.. noh saas nähdä.. :/
   Kiitos kommentistasi!

   Poista
  2. Joo, voi.. Taipumus allergioiden periytyvyytee on, jos vanhemmilla on.. meil on molemmilla astma ja allergiat ja niin on tytölläki :/ no, onneks saatii koira tutuille, niin saadaan hoitoon/nähdä koska vaan. :)

   Poista
  3. No mul ei oo tosiaa ennen ollu mitää ja rasmukselkaan ei oo mitää allergioita eikä astmaa, mut osaapa nyt tarkkailla jos pojalle tulee joskus oireita :)
   No mut se on kiva et saatte yhä nähtyy lemmikkiänne! :)

   Poista
 3. Muihin kommentteihin lisäisin, että allergialääkkeitä voi hyvin käydä ostamassa apteekista ilman reseptiä ja kokeilla, olisiko niistä apua. "Turhasta" lääkkeestä ei tässä tapauksessa ole haittaa :) Käsikauppatavarana lääkkeet maksavat noin 5e/10 tablettia (annostelu 1tbl/vrk) ja reseptillä saa samalla hinnalla 100 tablettia. Halpoja lääkkeitä onneksi :) Allergia on periytyvää, mutta se ei tarkoita, että se välttämättä periytyisi. Ihanaa syksyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh onneks ei oo kalliita, mullakun tuppaa olee apteekin ostoslista aina melko pitkä...
   No tietää tarkkailla enempi tuleeko lapselle allergisia oireita! :)
   Kiitos samoin sinulle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥