18.9.2015

Maitokiisseli & mansikkakiisseli

Tein ensimmäistä kertaa ikinä kiisseliä ja yllätyin siitä, kuinka helppoa ja nopeaa se onkaan!
Otin ohjeet perunajauhopaketista (mansikkakiisseliin) ja valion sivuilta (maitokiisseliin) ja nyt jaan ne täälläkin.

Maitokiisseli:
Tarvitaan:
• 5dl täysmaitoa (muillakin maidoilla onnistuu - itse käytin rasvatonta)
• 3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
• 2 rkl sokeria
• 3/4 tl vaniljasokeria

Teko:
• Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelysjauhot sekä sokeri
• kuumenna sekoittaen, anna kiehua hiljalleen n.2min. kokoajan hyvin sekoittaen (palaa herkästi pohjaan)
• nosta kattila pois levyltä ja lisää vanilja sokeri - sekoita
• siirrä kattila kylmään vesihauteeseen ja sekoita välillä (sekoittamisella estät kiisselin kuorettumisen)
• Kun kiisseli on jäähtynyt, nosta tarjoiluastioihin


Mansikkakiisseli:
Tarvitaan:
• 5dl mansikoita (tai muita marjoja)
• 8dl vettä
• 1½ dl sokeria
• 4 rkl perunajauhoja
• 1dl vettä

Teko:
• Mittaa  kattilaan marjat, vesi ja sokeri
• kuumenna kiehuvaksi (jos käytät marjoina herukoita tai puolukoita, keitä marjoja muutama minuutti)
• Nosta kattila levyltä
• sekoita erillisessä astiassa perunajauhot kylmään veteen (1dl)
• kaada perunajauhovesi seos ohuena nauhana kattilaan, kokoajan sekoittaen
• Siirrä kattila takaisin levylle. Älä keitä, anna kiisselin pulpahtaa
• jäähdytä ja tarjoile



VINKKI!
Minä laitoin kulhoon ensin maitokiisselin ja päälle mansikkakiisseliä, Kevinin sanoja lainaten ´´tosi tosi hyvää!``

2 kommenttia:

  1. Anonyymi18.9.15

    Nam! Pitäs itekin joskus tehä. Kiva välipalanakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toimii kivasti välipalana sekä jälkiruokana :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥