3.9.2015

Puheterapia 7.käynti

Eilen käytiin taas puheterapiassa ja siellä oli tällä kertaa KETTU-testi.
Ensin katseltiin kierrekiinnitys vihkoa, jossa joka aukeamalla oli kaksi väritöntä kuvaa. Piti kertoa mitä kuvissa on ja sitten terapeutti kyseli vähän erilaisia kysymyksiä niihin liittyen kuten, lentokone ja pyörä - ´´kumpi lentää ilmassa?``
Tai sohva ja sakset - ´´kumpi on terävä?`` ´´mitä sohvalla tehdään?`` ´´mitä saksilla tehdään?``
Nämä meni vaihtelevalla menestyksellä, sillä Keviniä ei selvästi kiinnostanut yhtään, mutta osasi kyllä vastata mikäli kuunteli mitä kysytään.

Sitten oli kangaspussi, josta Kevin sai kaivaa esineet ulos ja kertoa aina, että mikä se esine on. Pussissa oli pikku lentokone, pikku kuorma-auto, sukka, kissan lelu hiiri, sininen palikka, keltainen palikka ja punainen palikka.
Niihin liittyen terapeutti antoi erilaisia ohjeita mitä Kevinin piti tehdä. Suurinosa oli preposition testausta kuten ´´laita hiiri auton viereen`` ´´laita palikat päällekkäin``
Mutta pyysi myös esim. näyttämään, kuinka lentokone lentää ylös ja alas, ja tietyn väristä palikkaa, tai ´´anna minulle KAKSI tavaraa``  ja lopuksi piti kerätä tavarat pussiin yksi kerrallaan siinä järjestyksessä, kuin terapeutti pyysi.
Noh, siitä ei tahtonut oikein tulla mitään, Kevin ei tukiviittomista huolimatta ole oppinut värejä ja lauseet (ja varsinkin kysymykset), joissa on prepositioita, viuhuu myös vinhaa vauhtia ihan ohi.


Sitten oli taas kierrevihko, jossa oli yksi sivu kerrallaan näytillä ja sivulla oli aina kuva ketusta tekemässä jotain. Nämä kuvat oli värillisiä. Niistä aina kysyttiin mitä kettu tekee ja sitten kuvaan liittyen joitain tarkentavia kysymyksiä.
Kevin sai joka kuvasta kyllä sanottua jotain, mutta ei välttämättä ihan niitä asioita, mitä terapeutti olisi halunnut.

Sitten lopuksi vapaampaa puuhaa. Soitettiin marakassilla, rummulla ja tamburiinilla ja laulettiin tuiki tuiki tähtönen kuvitettuna. Kevin tykkäsi hirveästi ja yritti laulaa mukana. Se onkin jo erittäin tuttu laulu, kun kotonakin aina sitä laulellaan.

Sitten Kevin sai leikkiä leikki hellalla ja ruuilla ja astioilla ja terapeutti seuraili mitä poika tekee ja miten käyttää puhetta ja aina välillä pyysi tekemään jotain. Se meni hyvin, terapeutti sanoi, että leikin taso näyttää ainakin oikein hyvälle ja leikissä on hyvin ideaa.

Seuraavat käynnit on taas jo 7. ja 14.9

Tämä oli nyt kokonaan kuvaton postaus, sillä en edelleenkään ole ehtinyt kuvailemaan.. jos joltain meni eilinen allergia/hammaslääkäri/kuulumis postaus ohi, niin se löytyy TÄÄLTÄ

2 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintonen postaus!! Meillä eka kerta vasta takana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Puheterapia -tunnisteella löytyy kaikista aiemmistakin käynneistä kirjoitukset :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥