7.9.2015

Puheterapia 8.käynti & viikonloppu kouvolassa

Tänään oli taas Kevinin puheterapia ja kirjoittelen siitä ensin, mutta loppuun kirjoitan myös pienen pätkän meidän viikonlopusta, koska en siitä ehtinyt eilen kirjoittaa.

Eli kahdeksennalle puheterapia käynnillä tehtiin uudelleen se sama testi, kuin n. puolivuotta sitten, kun aloitimme pute käynnit.
Se meni paljon paremmin, kuin viimeksi. Kevin jäi käyrillä puolivuotta sitten 3 pykälää alle sen normin ja nyt oltiin enään yhden pykälän päässä! Ja päästiin tehtävissäkin paljon pidemmälle, kuin viimeksi. Viimeksi saatiin yksi sivu (kolme tehtävää) tehtyä, kun Kevinillä jo meni hermo. Nytkin poika yritti moneen kertaan poistua pöydästä ja huuteli vaan ´´kiitti!`` ja ´´loppu!`` mutta saatiin kolme sivullista tehtäviä tehtyä.

Tehtävät oli sellaisia, että terapeutti laittoi aina erilaisia esineitä pöydälle ja pyysi näyttämään jotain tai tekemään niillä jotain.
Esim. näytä miten nalle hyppää?
Laita harja sängyn päälle.
Laita nalle auton taakse.
Laita kolme valkoista nappia kuppiin.
Laita pitkä punainen kynä laatikkoon.
Millainen punainen kynä jäi pöydälle?

Sitten oli vihko, jossa yhdellä sivulla oli aina neljä kuvaa ja terapeutti pyysi näyttämään tiettyä kuvaa (esim. näytä kuvaa, jossa poika heittää vettä tytön päälle. Ja muissa kuvissa oli myöskin uima-allas kuvat, mutta eri tapahtuma), mutta ne ei oikein sujunut, koska Kevin ei selvästikään ymmärrä/muista pitkiä ohjeita.

Jotkut tehtävät meni yllättävän hyvin ja joitain Kevin ei tajunnut ollenkaan, mutta kuten sanottu, hyvää edistystä viime testaukseen!
Noita pitkiä ohjeita edelleen mallitetaan, mutta tietenkin ne pitää sitten toistaa ja antaa myös lyhyinä ohjepätkinä.

Toinen tehtävä oli sellainen missä oli taas vihko ja joka sivulla oli jokin kuva ja siitä lapsen vain piti kertoa mitä kuvassa on. Esim. koira, kissa, lukko, taloja, eläimiä, ruokaa (kuvassa oli päärynä, omena, banaani ja joku mitä en itsekään tunnistanut).
Ja pisteytys oli niin, että sai pisteitä jos osasi edes kertoa mitä kuvassa on ja enemmän pisteitä mitä oikeampi vastaus oli. Esim. hedelmä kuvasta sai pisteitä jos luetteli hedelmät ja täydet pisteet jos tajusi sanoa, että siinä on ruokaa. Eläin kuvassa sai pisteen, jos nimesi eläimet, kaksi pistettä jos sanoi, että ne on eläimiä ja kolme pistettä jos tajuaa, että ne on villieläimiä.
Siinä Kevin suoriutui ikätason mukaan.

Seuraava aika on taas tasan viikon päästä maanantaina.


Ja nyt vielä pienet kuulumiset viikonlopulta.
Lähdettiin perjantaina koulun ja töiden jälkeen ajelemaan Kouvolaan ekaa kertaa omalla autolla ja olipa myöskin minun pisin yhteen putkeen ajamani matka.
Matka meni ihan hyvin, mitä nyt heti alkutaipaleella oli hirveät ruuhkat ja isolla tiellä sai olla paikallaan ja aina silloin tällöin hievahtaa sen puolimetriä. Siihin meni n.20min. ylimääräistä aikaa.

Perillä oltiin jo viiden aikaa ja Kevin oli tietenkin aivan innoissaan, kun näki mummin.
Herkuteltiin äidin tekemää pitsaa iltapalaksi, leikittiin ja saunottiin.

Tällä reissulla ei nähty juuri ketään, vain äiskä, äidin mies ja Rasmuksen vanhemmat ja nuorin sisar. Yleensä päivät on ihan täynnä ohjelmaa, kun pitää kaikkia nähdä, mutta oli ihan kiva kerrankin näin rauhallisissa merkeissä viettää aikaa.Kävin minä tosin itsekseni sitten toisella mummilla kahvilla eilen, kun Kevin nukkui sikeitä päiväunia ulkoilun jälkeen.Pitkään ei kyllä saanut aamuisin nukkua, kun Kevin ei ole vielä tottunut taas arkeen kesäloman jäljiltä, vaan herää viikonloppuisinkin klo 6.30-7.30 välillä. Ennen kesälomaa hän kuitenkin oli sisäistänyt jo viikkorytmin ja nukkui viikonloppuisin pidempään, yleensä 8.30-10 asti, joten toivo elää, että hän oppii siihen nyt uudelleen.
Rasmus tosin oli vanhemmillaan la-su, joten hän ei joutunut heräämään Kevinin kiekaisuun, joten jos minä vaikka seuraavana viikonloppuna kääntäisin vain kylkeä, kun miesväki nousee..

Selailin muuten äitini kännykkää ja instagaramissa seuraavat jo onkin nähnyt yhden löydön, mutta nyt jaan parhaat löydöt täälläkin!
Alla olevat kuvat on siis 9.8.2012 kuvattuja, jolloin äitini näki Kevinin ekaa kertaa, pojan ollessa viiden päivän ikäinen!
Tilasin itselleni myös kolmannet Drome Zipper pantsit. On nimittäin oikeasti maailman parhaat housut! Niin mukavat ja hyvän näköiset! Minulla on jo beiget ja valkoiset (valkoisista muuten sitten näkyy pikkarit läpi - mikäli ne on jotain muuta väriä, kuin valkoista!) ja nyt tilasin kiiltävän harmaat. Nuo pöksyt on ollut ihan älyttömän suosittuja ja jos tarvitsee juuri tiettyä väriä, niinkuin minä niitä harmaita, niin aika toivotonta on. Etsin kaikki mahdolliset sivut läpi ja kaikissa oli joko kaikki koot loppu tai sitten vain XL jäljellä. Olin jo luovuttamassa, kunnes ränkkäsin sivuja uudelleen läpi laittaakseni ilmoitusvahdin niihin ja sitten huomasinkin, että yksi sivu oli jäänyt välistä ja sain tilattua haluamani housut oikeassa koossa!
Minä En yhtään tykkää käyttää farkkuja. Koulussa ne vielä menee, kun siellä lähinnä istutaan, mutta töissä ja kotona lapsen kanssa ei todellakaan. On niin jäykät ja epämukavat kun kyykkii ja konttailee ja istuskelee lattioilla yms. Pitkään etsin mukavia joustavia housuja, jotka ei kuitenkaan ole mitkään jumppa housut tai collarit ja nyt niitä vihdoin löytyy!
Suosittelen siis kyllä kaikille mukavuuden haluisille Dromeja!


Olen ollut jo pitkään hirveän laiska kuvailemaan, joten voi olla, että viikon kuulumiset tuleekin loppuviikosta pitkästä aikaa videolla, palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥