30.10.2015

bjursta & henriksdal

Meidän vanha ruokailuryhmä oli todella surkea suoraan sanoen. Pöytä ei kestänyt yhtään mitään, vaan halkeili vaikkei sitä sen kummemmin edes hakattu, oli kuluneen näköinen ja hiton vaikea pitää puhtaana. Pöytään kuuluvat tuolit alkoi hajoilla. 2/4 tuoleista jo nuljusi alla ja narisi ja sai aina miettiä, että milloin paukahtaa lattialle.
Väristä tykkäsin, sopi meidän keittiöön, mutta toisaalta taas kaipasin vaaleampaa = valoisampaa.
Juhlissa pöytä oli todella epäkäytännöllinen, koska se ei ollut jatkettava ja siihen sopivia tuolejakin vain neljä, joten siihen piti viritellä kaikkia epäsopivia tuoleja ja tunkea väkisin ahtaasti pöydän joka sivuille, kulmiin ja päätyihin.

Haaveilin Ikean Bjursta-pöydästä valkoisena, sekä Henriksdal tuoleista valkoisilla tai harmailla päällisillä, mutta ajattelin, että ehkä sitten joskus kun tästä asunnosta päästään muuttamaan..
Ei meinaan ole halpaa hupia.
Rasmus ei halunnut valkoista pöytää, mutta ajattelin, että mulla on aikaa saada se suostumaan.

Äidilläni meni lopulta hermo meidän ruokailutuoleihin, joten hän sitten sanoi, että jos löydetään hyvä ruokailuryhmä tai edes pelkät tuolit torista tai huutonetistä niin hän voi ne meille ostaa.
Aloin heti selaamaan, mutta eihän mikään setti minun silmää miellyttänyt, kun olin jo rakastunut niihin ikealaisiin.
Sitten löytyikin kaksi samanlaista settiä, molemmissa sama hinta, sama pöytä: bjursta koivunvärinen ja 6kpl henriksdal tuoleja valkoisilla päällisillä ja koivunvärisillä jaloilla. Käytiin katsomassa molempia ja otettiin se parempi tietty.
Hinta ei todellakaan ollut paha ja pöytä sekä tuolit ihan uuden veroisia!
Ei myöskään haitannut se, etten saanut sitä valkoista pöytää, koska tämä väri sopikin tosi hyvin!

Olen niiiin tyytyväinen. Pöytä on siis jatkettava kahdella palalla ja ilman jatkojakin melkein kaksi kertaa isompi, kuin edellinen. Tuoleja tosiaan se 6kpl, normaalisti meillä pidetään se 4kpl, jos on enemmän porukkaa paikalla niin haetaan varastosta tuoleja lisää.
Tuoleissa on irrotettavat, pestävät päälliset, joita saa ihan ok hintaan uusiakin ikeasta.
Pöytä on tosi painava ja tukevan oloinen eikä siinä ollut yhtään naarmua!

Vähänhän tässä on totuttelua, kun on tosiaan paljon massiivisempi, kuin aiempi ja Kevinin pikkupöytä tuoleineen piti siirtää olohuoneen puolelle, mutta on kuitenkin onneksi silti ison pöydän lähellä.

Joulun jälkeen saan vielä uuden upean koristeen tuohon pöydän päätyyn kruunaamaan kokonaisuuden ;)

Mitäs tykkäätte?
Millaisia ruokailuryhmiä teillä on?

Onko jollain sama pöytä ja/tai tuolit, onko ollut hyvät?

5 kommenttia:

 1. Anonyymi31.10.15

  Kiva ryhmä. Sopii hyviin teille:)

  VastaaPoista
 2. Hei, mä oon ettimässä pöytää ja tuolia ja mielellään koivua, mutta oletko varma että tuo on koivua, ettei tammi? Ikealta saa tällä hetkellä vain tammista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa'a empäs nyt uskalla varalla väittää :'D

   Poista
 3. Hei, mä oon ettimässä kanssa päytää ja tuoleja. Oletko varma että tuo on koivua, ettei tammea? Ikealta ei saa tällä hetkellä ainakaan koivuista

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥