25.10.2015

Kevinin välikausivaatteet

Ulkoiluvaatteet, ikuinen ahdistuksen aiheeni.
Talvella riittää, että on lämmin ja toimiva toppahaalari ja mahdollisesti vaihtoehdoksi toppahousut + takki ja välikerrastot.
Kesä on tietty ihan paras, kun ei tarvitse miettiä mitään, senkun menee vaan, ehkä parit kevyet takit/hupparit kaappiin jemmaan tuulisien säiden varalle.
Mutta kevät ja syksy... ei. en nauti. Tuskaa.
Pitää olla tuulenpitävä, eikä saisi kaikkea kosteuttakaan läpi päästää. Pitäisi olla hyvä lapsen päällä ja käytännöllinen. Haalari jälleen se mieluisin vaihtoehto, mutta koska takki ja housut löytyy jotenkin aina ihan vahingossa, ovat nekin vaihtoehtoisena vaatetuksena.
Niin, se hyvän haalarin löytäminen... Lämmin muttei kuuma, vedenpitävä mutta ei mikään kumiasukaan. Ja kun sellainen löytyy, on jättipotti jos se miellyttää vielä silmääkin!

Rehellisesti, mä aloitin tämän kirjoittamisen jo viime keväänä.. Kun vihdoin oli kaikki kuvia vaille valmiina, tulikin se niin sanottu kesä ja tuntui vähän turhalta puhua välikausivaatteista.
Joten yritetään nyt näin syksyllä uudelleen..

Kevinillä oli aiemmin ihan loistava elloksen haalari, siinä oli kevyt vuoraus (mutta ei kuitenkaan toppaa) ja ulkopinta oli kumia. Ei tarvinut alle kuin sisävaatteet ja se piti tuulen ja veden ja oli helppo puhdistaa. Se vaan jäi pieneksi.

Takkia ja housuahan löytyy aina, helpostikin, mutta itse koen vielä haalarit paljon käytännöllisempinä ja mukavampina.
Ostettiin sitten viime keväänä mini rodinin pico -haalari, joka toimii kuivilla keleillä ihan hyvin, ainut miinus se, ettei siinä ole valmiina jalkalenkkejä (ompelin sitten ne itse). Vesikeleille on sitten perus kuravaatteet tuohon päälle.
Tarhassa meni viime keväänä vielä vanha rymy haalari. En sinne viitsinyt picoa laittaa, koska se pitäisi puhdistaa heti, jos haluaa sen säilyvän ja päiväkodissa ei vaan ehdi kaikkien lasten vaatteita puunata, ja he ei kovin ahkeraan myöskään kuriksia käytä..

Nyt tälle syksylle ei mahdu enään se vanha rymyhaalarikaan, mutta onneksi löysin alennuksista ihan loistavan haalarin (olisiko ollut tokmannilta -peuhu)! Se pitää hyvin tuulen niinkuin aiempikin, mutta lisäksi sen pinta on vettä hylkivää. Toki itse vetäisin kunnon kurakeleille siihen päälle kuravaatteet, mutta tuo nyt on tarhaa varten ostettu ja säilyy varmasti parempana, kuin haalari, jossa ei ole tuollaista pintaa ja vettähylkivää ominaisuutta.


Kotikäytössä menee edelleen puolivuotta sitten ostettu pico.
Lisäksi käytössä oli alku syksystä reilu vuoden vanha vihreä takki + mustat kuorihousut (takki: H&M -saatu Rasen porukoilta, housuista en muista mistä ostettu - ciraf ) mutta ne alkoi jäädä pieneksi, joten ostettiin uusi softshell takki ja henkselilliset kuorihousut (takki: H&M, housut: Jesper Junior - Jonathan) Jos on takki ja housut niin tykkään kyllä ehdottomasti enemmän henkselillisistä housuista, sillä ne nousee selästäkin ylemmäs, jolloin tuuli ei pääse niin herkästi puhaltamaan selkään vaikka takki nousisi.
Lisäksi on siihen loppu syksyyn/alkutalveen toppahousut (laitan ne hyvissä ajoin, kun maa kylmenee) ja takki, jossa on vuoraus - muttei kuitenkaan ole toppatakki. (Housut: saatu Kevinin kummilta - seven summits, takki: H&M)


vielä ei ole niin kylmä, että laittaisin toppahousuja, joten tässä kuvassa mustat cirafin kuorihousut


Ja kotona sekä tarhassa on kuravaatesetit eli kumisaappaat, takit, housut ja hanskat. En jaksa niitä roudata eestaas, joten siellä on erikseen ja kotona erikseen.
Kuriksista mulla ei ole kuvaa päällä, koska niitä tulee todella harvoin käytettyä kaikkia yhtäaikaa.
(saappaat: Jesper Junior, takki ja housut - reimaa, hanskat: Jesper Junior) Tarhassa on keltaiset saappaat, keltaiset housut, tumman sininen takki ja mustat hanskat (en muista mistä) Tarhan kuriksista mulla ei ole kuvaa ollenkaan.


Muita vaatteita onkin sitten enemmän kuin pukuja, joten laitan vain kuvat kaikista.
En itse näe järkeä siinä, että ulkovaatteita on ´´omansa joka päivälle``, joten asusteita saa sitten olla enemmän, niin saa vaihtelua ja kivan näköisiä yhdistelmiä aikaan.
Trikoo pipoja on jotenkin kertynyt yli tarpeiden, mutta onpahan tosiaan valinnan varaa.
(apinapipo ja sininen pöllöpipo: teetetty ompelijalla, tummansininen lippu pipo: saatu Rasen porukoilta - Lindex, harmaa pipo: lapsi messuilta - mamago, panda pipo - H&M, turkoosi teksti pipo: kappahl -kaxs)

Sitten on paksumpia pipoja muutama erilainen. Huomaa, että rakastan tupsuja. Tuosta vihreästä en niinkään pidä, se oli sellainen hätä ostos, kun ei ollut mitään vihreän takin kaveriksi niin ostin sitten vihreät lapaset ja tuon hatun.. Se onkin ollut käytössä vain tarhassa.
( kaikki muut on H&M:ltä, paitsi vihreä: muistaakseni prismasta - Lassie)


Kenkiäkin on ihan riittävästi.
Eli löytyy ne saappaat, vihreät lenkkarit(Jonathan), ruskeat lenkkarit (saatu Iida-kummilta - Lotta & Lassi), uusimmat Kevinin valitsemat tummansini/hopeiset (H&M) sekä tummansiniset lenkkarit jotka menee vähän kylmemmillä keleillä karvavuoren ansiosta (H&M).
Laitetaan vielä mun rakkaudet tähän, vaikka ovatkin enemmän kesäkengät/ihan alkusyksystä (nämä ostettu käytettynä - zara)Ja toki lapasia sekä hanskoja.
(lapasten ostopaikkaa/merkkiä en tiedä/muista, hanskoista vihreät ja kirkkaansiniset on Lassie ja tummemman siniset Kappahlista)
Äiskä toi myös kahdet sormikkaat, siniset ja sini/harmaa raidalliset, mutta ne nyt ei ole kuvassa.


Ja onhan noita parit kaulahuivit ja kaulurit, sekä kuvista puuttuvat kypärämyssyt.
Kypärämyssyjä käytän syksyllä trikoopipojen alla ja kaikista kovimmilla pakkasilla toppahattujen alla.


Lisäksi tietty loppu syksyä/ alku talvea varten välikerrastoa ja villasukkia, mutta niitä en enään tähän rupea kuvaamaan.

Loppuun voisin laittaa mun lemppari yhdistelmät.
Yleensä tarhassa on ne vähän vanhemmat tai ne kahdesta vaihtoehdosta ´´ei niin kivat`` eli kotikäyttöön jää parhaat, koska saan ihan itse huolehdittua niiden hyvänä pysymisestä.
Eli tarha-asuihin kuuluu usein nämä:Ja kotikäytössä suosikki yhdistelmät:

Huh, sainpas vihdoin valmiiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥