28.10.2015

puheterapia 10. käynti

Tänään taas käytiin putella pienen tauon jälkeen.
Vein mukanani listan kirjaimista, jotka jää Kevinillä pois joko sanan alussa, keskellä sanaa, tai ei sano sitä kirjainta ollenkaan tai korvautuu jollain muulla kirjaimella.
Pute sanoi, ettei siitä kannata nyt huolehtia, että yleensä niihin puututaan sitten vasta vanhemman lapsen kohdalla, sellaisen joka jo ymmärtää täysin mistä on edes kyse.
Juteltiin myös jatkosta. Kevin tarvitsee selvästi nyt säännöllisempää ja pitkäkestoista terapiaa, joten nykyinen puheterapeuttimme vie Kevinin asiat erikoissairaanhoidonpiirin palaveriin, että lääkärit siellä voisi laittaa lähetteen hussin foniatriselle.
Siellä on toki jonoa, voi olla puolikin vuotta, joten jatketaan siihen asti näitä käyntejä entiseen tapaan.
Jos/kun päästään eteenpäin niin puheterapeutti vaihtuu ja se tulee sitten kuntouttamaan Keviniä kotiin ja päiväkotiin ja antaa myös ohjeistuksia päiväkodin työntekijöille, sekä meille vanhemmille ja käynnit ovat tosiaan tihempään/säännöllisemmin.
Lisäksi on paljon muitakin asioita, joita pitää tutkia ja hoitaa ja onneksi nekin saadaan sinne samaan palaveriin ja toivotaan, että kaikki asiat alkaa edetä vihdoin ja saadaan apuja.

Tällä käynnillä oli kolme harjoitusta. Värejä, ohjeen noudattamista ja prepositioita treenailtiin.
Kevinillä oli huono päivä ja mistään ei tullut oikein mitään, hän ei jaksanut keskittyä yhtään, kiukutteli ja sai pienet raivaritkin.
Väri tehtävässä oli meillä kaikilla kolmella omat alustat edessä, joissa oli kuvat ja kuvaan liitetty väriympyröitä. Laatikosta piti ottaa yksi värikiekko kerrallaan ja laittaa omalle laudalle samanvärin kohdalle. Lisäksi pojan piti tietenkin odottaa aina vuoroaan ja se taisikin olla sitten se pahin juttu.

Sitten oli sellainen alusta ja pystylauta, jossa oli kuvia ja reiät kuvien vieressä. Kevinin piti laittaa semmoinen tikku aina oikeasta reiästä ohjeen mukaan. Esim. ´´laita tikku sinne missä omenapuussa kaikkein eniten omenoita`` ja ne kolot oli vähän hassusti, että ei tiennyt mihin kuvaan kuuluu.. Eikä Kevin kyllä ymmärtänyt koko homman ideaa alkuunkaan.

Kolmas oli sellainen, että putella oli pussi, pöydällä dubloalusta ja pussissa oli erilaisia esineitä ja eläimiä ja ukkoja. Pussista piti ottaa yksi asia kerrallaan ja laittaa laudalle ohjeen mukaan. norsu, ´´laita norsu keskelle lautaa`` kana, ´´laita kana norsun taakse`` jne. mutta Kevin ei ymmärrä prepositioita vieläkään ja toiseksi hänellä meni hermo siihen, kun ei saanut itselleen sitä pussia ja kaivella kaikkia sieltä kerralla.

Noh, ehkä taas seuraavalla kerralla paremmin...
Seuraava aika on 30.11, eli n. kuukauden päästä, eli sellainen aika normi mistä on yritetty pitää kiinni.

Ps. oli pakko ottaa kuva, kun näin tuon prismassa, voi kunpa saisinkin ostettua sellaisen puheen taidon tuolle meidän Kevinille, olisi pinene ihmisen elämä helpompaa ♥

4 kommenttia:

 1. Anonyymi28.10.15

  <3 Ihana että asiat etenee ja Kevin saa sitten enempi ja säännöllisemmin puheterapiaa. Kyllä se siitä :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi29.10.15

  Ihan mielenkiinnosta että mitä kirjaimia Kevinillä jää sanomatta tai korvaa ne toisilla? Meilläkin jää pojalla varsinkin konsonantit sanomatta monesti.. Oonki miettiny että onko se kolme vuotiaalle vielä tavallista.. -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äääh mä annoin jo sen listan putelle, mutta ei sellaista selkeää linjaa oikein ole... Kun riippuu ihan sanasta, että mitä jää pois tai mitä korvautuu...
   E vääntäytyy välillä joksikin ihan ihme kirjain yhdistelmäkis, mutta useinmiten onnistuu.. H, vaihtelee sanan mukaan miten tulee/tuleeko, J on sellainen mikä jää yleensä aina pois, oli se missä kohtaa sanaa tahansa, L jää aina pois mikäli se on sanan alussa ja joskus myös sanan välistä, M vaihtuu joissain sanoissa N-kirjaimeksi (esim. omena = oNena), R tulee kurkusta mutta tulee kyllä aina kun pitää, T jää joidenkin sanojen alusta pois, D onnistuu joissain sanoissa mutta useimmissa ei (onkin kyllä vaikea kirjain..) Eli tosi vaikea sanoa, että se ja se kirjain ei onnistu, kun ne tosiaan vaihtelee tosi paljon riippuen sanasta :)
   Mutta kolme vuotiaalla ei tosiaan ole mitenkään hälyttävää jos on vähän väärää ääntämistä vielä! Ja konsonantit onkin niitä haastavimpia tietty :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥