30.11.2015

Suodatinpussi kranssi & kuulumisia marraskuun lopulta

Oih ja voih. Jälleen saan aloittaa postauksen voivottelemalla postaamattomuuttani.
Kun tätä aikaa taas on kertynyt, niin kuulumisiakin on hyvin sekavanlaisesti. Koittakaa kestää.

Aloitetaan vaikka siitä, että tänään jatkui taas koulu työssäoppijakson jäljiltä.
Arviointi mulla on tosin vasta ensiviikolla, koska ohjaajani oli kipeänä, kun arvioinnin piti olla.
Yritän mahdollisimman pian saada julkaistua postauksenkin tuolta työjaksolta.
Mutta voin sanoa, että vaikka olikin kivaa olla töissä, niin on myös kiva kun sai palata taas koulun penkille, on se niin paljon rennonpaa ja nyt saa keskittää taas energiat opinnäytetyön tekoon, jonka pitää olla valmis jo 21.1. Huh, stressiä pukkaa!


Ostin muuten töistä Kevinille pistelyalusen, kun huomasin töissä kuinka kätevä vaihtoehto se on leikkaamiselle.
Tottakai me treenataan saksienkin käyttöä, on se niin tärkeää, mutta tuo pistelykin kehittää kyllä keskittymistä, kärsivällisyyttä ja tarkkuutta. Saksien käyttö on Kevinille vielä ihan tosi haastavaa, ei mitään käsitystä kuinka homma toimii, mutta tuo pistely lähti sujumaan heti!
Jos joku ei tiedä miten tolla tehdään, niin siinä siis tuon alusen päällä lapsi pistelee piikillä piirrettyjä viivoja pitkin mahdollisimman tiheää reikää. Kun se kuvio on pistelty, niin aikuinen saa irrotettua sen reikiä myöden. Reunasta tulee röpelöinen, joten jos haluaa sileää niin siihen tuo pistely ei sovellu.

Meillä on jo ihan joulu kotona, vaikka ulkona onkin todella ankea syksysää!
Mutta verhot kiinni ja kynttilät palamaan niin voi kuvitella, että on ihan juuri joulukuu.
Jouluverhot ja koristeet on vaihdettu jo viikko sitten, joulukorttikuvauksetkin hoidettu ja kortitkin melkein tehty. Tänään juuri laitoin joulukalenterit valmiiksi huomista odottamaan.
Rasmuksella on tuo minun tekemä kalenteri, jonka sai isänpäivälahjaksi. Olisi hänellä suklaakalenterikin, mutta ei halua sitä. Minulla Partyliten tuikkukalenteri sekä suklaakalenteri. Kevinilläkin suklaakalenteri sekä Brio, josta tulee ilmeisesti junaradan paloja, ukkoja ja varmaan viimeisestä juna.
MILLAISIA KALENTEREITA TEILLÄ ON?


Menneenä viikonloppuna oltiin taas kouvolassa yksi yö ja Kevin oli ihan intona. Seuraavaksi ehditäänkin vasta joulua viettämään, kun tässä pitäisi vielä joululahjat ostaa, paketoida, tehdä piparit ja rasella on firman pikkujoulutkin.
Olen jotenkin ihan intona jouluostoksista, en malttaisi odottaa viikonloppua! Mieli voi kyllä muuttua heti, kun ahtaudutaan jo valmiiksi huutavan lapsen kanssa niihin kauppoihin, joissa on vähintään koko pääkaupunkiseudun asukkaat samaan aikaan jouluostoksilla.
Mitäs te, tykkäättekö vai inhoatteko jouluostoksien tekoa??

Tähän loppuun vielä helppo suodatinpussi kranssin ohje, jonka jotkut on varmaan nähnytkin, kun se tuntuu olevan tän hetken hitti, jota kaikki tekee.

Mutta niille, jotka ei ole tähän törmännyt; tarvitset:
•kranssin pohjan (itse ostin siis ihan styrox kiekon prismasta)
• valkoista suodatinpussia (mulla meni 1 paketti, kun tein vain toiselta puolelta ja tuo on melko pieni, mutta yhteen pussinippuun tein aina kaksi ruusua)
• kuumaliimaa (en osaa sanoa pysyykö jollain muullakin liimalla..)
• jotain narua millä kiinnität roikkumaan
• sprayta, jos haluat värjätä kranssia

Ihan ensin kiinnitin ripustusnarun styrox renkaaseen, se voi olla vaikeaa saada nätisti valmiiseen kranssiin.
Sitten tekemään ruusuja:
1. laita 3 kpl suodatinpusseja päällekkäin ja piirrä päällimmäiseen ympyrä (tai kaksi, jos teet pieniä)
2. niittaa ympyrän keskeltä
3.leikkaa ympyrät
4. aloita rypistäminen ylimmästä kerroksesta yksi kerros kerrallaan.

Sitten vaan liimailemaan ruusuja renkaaseen!
Itse värjäsin osan ruusuista hopeaspraylla ennen kiinnittämistä, mutta värjääminen onnistuu toki myös valmiiseen kranssiin.
Muistakaa täyttää rengas joka puolelta, jos se tulee roikkumaan ns. ilmaan, minulla se on seinää vasten, joten en laittanut ruusuja takapuolelle.Seuraavaksi alankin kirjoitella tän päiväisestä puheterapia käynnistä, jos sen saisi ulos vaikka jo huomenna.. jos muistan.

Mukavaa marraskuun viimeistä ja joulukuun alkua!

2 kommenttia:

 1. Tosi kaunis kranssi! Pitäisiköhän Olivian kanssa askarrella! Kiitos ohjeista :)
  Mä en tykkää käydä jouluostoksilla ja olen tilannut mm kummipjalle, hänen siskolleen ja Olivialle lahjoja verkkokaupoista. Hetki sitten soi ovikello ja sieltä saapui torstaina naputeltu mini rodinin tilaus! Kätevää, tuovat ovelle asti <3 postikulut oli joo 9€ mutta mulla menis bensoihin noin 7€ jos lasketaan auton kuluja ja siihen päälle vielä parkkimaksut ja se aika, mikä tuohon kaikkeen menisi niin ei harmita yhtään! :D kai sitä on niin mukavuudenhaluinen nyt kun on kaksi noin pientä lasta kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kannattaa kokeilla! :)
   Joo pienten lasten kanssa se ei oo kivaa,, mut jos yksin pääsee ni asia ihan eri ;) mä tykkään ku saa kantaa kotii kaupasta kaikkii lahjoi ja sit alkaa paketoimaa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥