10.12.2015

luukku 10: lyhyet mielipiteet toivotuista aiheista

Eli tällainen toive tuli, ja päätin tehdä tästä oman postauksen kokonaan:

´´Kirjoita lyhyt parin lauseen mielipide:
Fitness-innostus
Ylipaino
Herutuskuvat
Teini-äitiys
Lapsi-viha
Baarit
Tinder
Sossu/kela tukilla eläminen
Työttömyys
Pakolaiset``


Fitness-innostus
Mennyt yli. En ymmärrä tuota hössötystä ja kaikki ketkä käy pyörähtämässä salilla tuntuu olevan niin kovin fitness tai ainakin tähtäävän siihen.
Se luo myös niitä paineita nuorille, varsinkin tytöille. Kun sitä tulee joka hemmetin tuutista kuinka fitness pitää olla, ne nuoret tytöt kuvittelee, että kaikki muu ulkonäkö on huonoa, läskiä, ei kelpaa, pitää laihduttaa.
Mitä saadaan? Syömishäiriöitä. Se siitä fitneksestä sitten nii.
Ja sitten tuo sana innostus. No nimenomaan, tosi moni aloittaa ´´fitness elämän``, kestää max. kuukauden ja se oli sitte siinä, back to fatness. Eikö kukin vaan voisi liikkua, syödä, näyttää ja olla ihan vaan omana itsenään yrittämättä mitään ihmeitä. Tai se, että jos ei onnistukkaan siinä fitness tavoitteessaan niin ei sen pitäisi olla ongelma, mutta se on, koska paineet.

Ylipaino
Jokaisen oma asia. En mä osaa tähän oikein sanoa mitään, koska kukin tekee itse omat päätökset koskien omaa vartaloaan. Toki sellainen sairaalloinen ylilihavuus ei ole kovin hyvästä, mutta eipä se siltikään minun asiani ole.

Herutuskuvat
´´Ymmärrän`` teineiltä nämä, en kyllä tykkäisi hyvää jos mulla olisi tyttö, joka laittaisi someen tällaisia kuvia, mutta suurin osa meistä on sitä joskus tehnyt eikä siihen paljon vanhempien saarnat ja mielipiteet auta.
Aikuisilta ihmisiltä en ymmärrä. En ihan tosissaan ymmärrä. Tulee lähinnä myötähäpeä ja mietin, että miten jotkut vaan jää sinne teini-ikäisen tasolle tai hukkaa aivonsa jonnekkin, ettei ymmärrä kuinka lapsellista ja naurettavaa tuollainen käytös on.

Teini-äitiys
TÄÄLLÄ on 2013 kirjoitukseni ´´mielipidettä nuoren äidin silmin``
Ja TÄÄLLÄ vuosi sitten kirjoittamani ´´Miten minä olen kokenut teini-äitiyden?``
Tähän voisin tiivistää, että en suosittele ketään ´´hankkimaan`` lapsia alaikäisenä, mutta muistuttaisin myös kaikkia, että ketään ei pitäisi tuomita iän takia epäonnistumaan.

Lapsi-viha
Riippuu millä lailla? Jos kyse on vain siitä, ettei tykkää lapsista eikä halua itselleen lapsia, niin ihan sama se minulle on, jokaisen oma valinta. Jos kuitenkin tuo omat mielipiteensä ilmi kohdistaen sen suoraan lapseen/lapsiin (äkäilee lapsille, haukkuu/mollaa heitä tms.) tai haukkumalla lasta vanhemmille niin sitten en jäisi minäkään ihan hiljaiseksi.

Baarit
Harvoin käyn, koska en itse tykkää. Baariin menee usein hitokseen rahaa (ainakin jos menee sinne juomaan ja sisäänpääsykin maksaa), ei sinne keskustelemaan ainakaan kannata lähteä, kun ei omia ajatuksiaankaan kuule, vessat on likaset, lattiat tahmaset, juomia saa jonottaa ikuisuuden, päässä jytisee vielä seuraavana aamunakin, siellä pimennossa ei edes näe kunnolla...
Ainut mistä syystä joskus tosi harvoin käyn, on se, jos haluaa tanssimaan.
Muuten istun iltaa mielummin jonkun kotona, vaikka sitäkin harrastan erittäin harvoin.

Tinder
Nyt on paha sanoa, kun en käytä. Kaikki tietoni siitä on se, että siellä etsitään seuraa.
Ja itse en edes sinkkuna etsisi sieltä seuraa.

Sossu/kela tuilla eläminen
Jos se on oma valinta niin en hyväksy ollenkaan! (tarkoitan sitä, että ei edes kiinnosta yrittää tienata rahaa itse itsensä elättämiseen vaan mielummin lojuu kotona tekemättä mitään ja nostaa tukia)
Jos taas saa niitä ns. oikeasta syystä, niin joo hyvä, kiva. Eli on kykenemätön töihin jostain sairaudesta johtuen, on kotona pienen lapsen/lasten kanssa ja aikoo palata töihin tai hakee töitä mutta ei ole niitä saanut.

Työttömyys
Jälleen, jos se on oma valinta niin ei, en todellakaan arvosta - pidän sellaisia ihmisiä luusereina, lusmuina. Jos haluaisi töitä, mutta ei saa niin se on ihan hemmetin kurjaa!

Pakolaiset
Ensinnäkin niitä on otettu ihan liikaa tänne.
Toiseksi niille pitäisi tehdä kunnon terveystarkastukset ja antaa rokotteet ennenkuin niitä lasketaan kansan joukkoon.
Noh sitten... Onhan niiden myötä lisääntynyt mm. raiskaukset, joka on ihan todella pelottavaa. Niiden mukana pääsee myös terroristi porukkaa joka on vielä huonompi juttu.
Toisaalta ajattelen, että hädässä olevia ihmisiä pitää tottakai auttaa, mutta toisaalta tämä tilanne ei nyt näytä yhtään hyvältä ja tekisi mieli olla täysin sitä mieltä, että rajat kiinni vaan.
Ehkä niitä ei olisi pitänyt tosiaan ottaa noin paljoa eikä laskea niin pian omilleen vaan pitää valvonnassa sen aikaa, että saa opetettua maan tavat, katsottua sen terveyden ja tarkastettua henkilöllisyyden. Ja sitten se, kun joku näistä rikkoo lakia niin se pitäisi kyllä pistää maasta pois samantien ilman mitään ihmettelyjä!
On se vaan hurjaa mihin maailma on menossa. Ei tuolla oikeasti enään uskalla liikkua pimeällä eikä oikein valosallakaan yksin. Pelottavaa... (Enkä tarkoita, että tämä johtuisi vain turvapaikanhakijoista, maahanmuutajista yms. vaan ihan ylipäätään tuntuu, että hulluja on aina vaan enemmän!)


Muistakaahan että ei pidä vetää palkokasveja sieraimiin, nämä olivat vain minun ajatuksia ja mielipiteitä asioista!!
Kertokaa toki, jos olette jostain ihan samaa mieltä, tai täysin erimieltä, kuulen mielelläni!

Tänään on viiminen päivä aikaa osallistua Lasten Taikamaan arvontaan, klo 20.00 asti!
Arvonta TÄÄLLÄ
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥