1.12.2015

Puheterapia käynti 11

Eilen oli jo yhdestoista (11) pute käynti. Kevinille selitän asian nykyään niin, että se on se paikka missä pelataan erilaisia pelejä.
Ja niitähän taas pelattiin.

Ensin oli kolmen sanan lotto, missä oli A4 taulukko, jossa oli kolme saraketta kuvina kuka tekee? Mitä tekee? Missä tekee? esim. ekassa kuvassa on vauva, toisessa itkua kuvaava kuva ja kolmannessa sänky. Ja rivejä oli muistaakseni viisi.
Sitten aina yksi kuva kerrallaan yhdistettiin samanlaisen kuvan päälle, ja kun yksi rivi oli täynnä saatiin kolmen sanan lause. esim. vauva itkee sängyssä.
Ollaan kyllä erilaisilla tyyleillä yritetty saada tulemaan niitä kolmen sanan lauseita, mutta ei irtoa ei. Joskus (harvoin) tulee ihan vahingossa jotain kolmen sanan lauseita, mutta ei tietenkään enään sitten uudelleen jos yrittäisi johdatella tai suoraan pyytää.

Sitten oli vastakohta palapeli. Eli kaksi palaa yhdistettiin toisiinsa, joissa oli kuvat mitkä on toistensa vastakohdat esim. hymyilee - itkee, kuuma - kylmä, iso - pieni, kuiva - märkä...

Välissä Kevin taas muisti kielijumpat peilin edessä ja halusi taas möllistellä. Pute kehui kielen liikkeitä, että ne ainakin on tosi hyvät ja hienosti matkii perässä.

Sitten oli vielä palikoita ja suujumppaa. Eli se semmoinen muotopalikka laatikko, pussi missä oli kolmioita, neliöitä ja ympyröitä. Aina kun yksi palikka oli laitettu laatikkoon oli suujumppaa/äänneharjoittelua, miten sen nyt haluaa sanoa, esim.
´´mammammammaa`` ´´pappapapapaa`` ´´nannannannanaa`` jne.

Lopuksi Kevin pyysi leegoja ja ne sitten otettiin ja katsottiin leikin sanotusta ja sitä, miten leikkii.
Leikki on ihan hyvää, juonellista, siinä on oikeasti ideaa, mutta sanoitushan on tietenkin yhdellä-kahdella sanalla ja eleillä tai ´´omalla kielellään.``

Seuraava aika on taas vasta tammikuussa ja kovasti me, sekä pute odotellaan, jos saataisiin siirto yksityiseen puheterapiaan, joka olisi säännöllisempää.

Muistakaa lukea myös hetki sitten julkaisemani joulukalenterin ensimmäinen luukku ja käykää kommentoimassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥