15.1.2016

Sairaalan puheterapeutin arvio

Saatiin jokunen aika sitten lähetteet neurologille, sairaalan toimintaterapeutin arvioon sekä sairaalan puheterapeutin arvioon ja aivosähkökäyrään, josta kirjoitin jo TÄÄLLÄ.

Toimintaterapiasta ei ole oikein mitään kirjoitettavaa, niin en sille omaa postausta tee, siellä terapeutti kyseli minulta kaikkea, täytettiin parit kyselylomakkeet ja hän teki sillä aikaa testejä Kevinin kanssa laidasta laitaan. Lopuksi hän esitteli tulokset.
Ei mitään hälyyttävää, pientä viivettä, mutta aikalailla sarakkeiden sisällä pysyttiin. Totesi, että kehittyy ja oppii hyvin omalla tahdillaan. Olen myös sen verran hyvin perillä asioista ja ollaan toimittu erilaisten ´´ongelmien`` kanssa oikein, joten siitäkään syystä hän ei nähnyt tarvetta aloittaa toimintaterapia käyntejä.

Puheterapeutin arviossa taas alkuun kyselyä ja Kevin sai leikkiä. Sitten hän teki samoja testejä mitä ollaan puheterapia käynneillä tehtykin, mutta viimesimmistä alkaa olla taas puolivuotta aikaa.
Kärsivällisyys on kasvanut (ja tämä käynti oli myös heti aamusta, joten vireystilakin oli parempi) ja päästiin sitten niissä tehtävissä paljon pidemmälle kuin ennen.
Prepositio tehtävässä oli huima edistys, sillä viimeksi Kevinillä ei ollut mitään hajua mitä pitäisi tehdä ja nyt melkein kaikki ohjeet toteutti oikein.
Värejäkin alkanut oppia, joskus vielä menee arvailuksi, mutta yhä useammin menee oikein. Värejä mitä arvelen, että oikeasti osaa on punainen, musta, ruskea. Keltaisenkin osaa näyttää, mutta ei sanoa, vihreä ja sininen on hukassa.

Leikkikin on kehittynyt ja on nyt kutakuinkin sellaista kuin pitääkin, osaa kohdistaa tekemisen esim. nukkeen, yrittää leikkiä toisen/toisten lasten kanssa yhdessä samaa leikkiä, leikissä on juoni ja mielikuvitusta.

Ymmärtää ohjeet paremmin, senkin huomasi parhaiten juuri noissa testeissä, kun teki nyt melkein kaikki oikein, toisin kuin ennen.

Suurimmat ongelmat on nyt siis se, että puhe on tosi epäselvää - minä toimin vastaanotollakin tulkkina, koska minä kyllä tietenkin ymmärrän, mutta vieraat ihmiset eivät. Puheen selkiytymiselle annettiin deadline puolivuotta. Toinen ongelma on tietenkin se, että puhuu eleillä, ilmeillä, yksittäisillä sanoilla, kahden sanan lauseilla ja joskus vahingossa tulee kolmen sanan lause. Ja Kevinillä on selvästi paljon asiaa ja haluaisi puhua vaikka mitä, joten onhan se ahdistavaa, kun ei pysty ja kukaan ei ymmärrä.


Sairaalan puheterapeutti oli sitä mieltä, että aletaan etsiä ykstyistä puheterapeuttia, johon tulee maksusitoumus hussilta ja mikäli ymmärsin oikein, niin jos puolessavuodessa ei ala homma edetä kunnolla niin sitten on kriteerit täytetty että voi hakea Kelan maksua ykstyiselle.
Yksityisiä vaan kuulemma on tosi huonosti, joten voi mennä aikaa ennenkuin löytyy, käydään siihen asti yhä terveysaseman puheterapeutilla niin kuin tähänkin asti.

(postauksen kuvat viime viikon sunnuntailta, tän vuoden ekat luistelut!)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥