10.2.2016

Erilaisempi perhetaulu

Näin joku aika sitten ihanan kuvan ja päätin itsekin toteuttaa sen, vähän eri tavalla.
Eli taulu perheestämme, mutta ei tyypillisesti kuvana, vaan maalattuna.

Ostin taulun johon kokosin mustasta kartongista sopivan kokoisen pohjan (HUOM. suosittelen leikkaamaan sopivan kokoisen sellaisesta isosta kartongista niin ei jää noita kartonkien yhdistymis reunoja) Koska taulussa ei ollut kehyksiä, jätin sen mukana olleen valkoisen paperin alle, josta jätin 1½cm paksuiset reunat, eli liimasin kartongin tuohon paperiin kiinni.

Sitten valkoisella kynällä piirrettiin reunoille ensin Rasen jalat, niiden sisään/päälle minun jalat ja sitten vielä Kevinin jalat.

Seuraavaksi maalattiin sormiväreillä kämmenet ja painettiin ne jalkojen väliin.
Huomasin, että valkoinen kynä näkyi tosi heikkona varsinkin kun vieressä oli voimakas maali, joten vahvistin piirretyt jalatkin sormiväreillä (kastoin kynän päätä maalissa, koska mikään pensseli ei olisi ollut tarpeeksi ohut).


Sitten oli se vaikein osuus, eli kissojen tassujen laitto. Kippasin maalia purkin kannelle ja kastoin tassun siinä. Lolan kanssa oli vähän vaikeaa, kun se roikkui ihan velttona käteni päällä ja jouduin painamaan sen tassun kartonkiin, jolloin maali levisi. Lisäksi Lolalla on semmoista pitkää karvaa myös tassuissa, joten nekin vähän sotki. Lola ei tykännyt yhtään tassun pesemisestä, joten korjailin tassunkuvaa pyyhkimällä pumpulipuikolla ylimääräisiä pois.
Ditan kanssa olikin yllättävän helppoa, vaikka pelkäsin, etten selviä ilman haavoja.
Taas kastoin tassun maaliin ja sitten laitoin Ditan vaan seisomaan kartongin päälle. Pesu oli tosi kivaa!
Tassu oli vaan jotenkin lipsahtanut, joten yritettiin uusiksi, pyyhin kostealla paperilla vanhan jäljen pois ja painettiin uusi.

Lopuksi vielä kynällä nimet (en vahvistanut, koska en halunnut, että ne näkyy niin voimakkaasti) ja maalilla otsikko ja päivämäärä, joka muuten sattui olemaan aika hauska!

Onnistui yllättävän hyvin! Ainoa mikä harmittaa, on nuo reunat mitä näkyy kun on yhdistelty kartongin paloja ja hieman nuo tassujen ympärillä olevat tuhrut mitä jäi korjailuista..

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥