4.2.2016

Kevin 3½ v.

Ja jälleen voisi aloittaa homman ihmettelemällä, mihin aika kuluu, mutta ei kuluteta siihen sen enempää vaan mennään suoraan asiaan, millainen on 3½-vuotias Kevin.
(postauksen kuvat 3½v kuvausten saldoa)

Kielellinen kehitys on varmaan se mikä eniten kiinnostaa. puheterapia -tunnisteella löytyy paljon juttua tästä.
Kehitystä on tapahtunut, vaikkakin hitaasti, mutta pääasia, että tapahtuu edes omaa tahtiaan!
Kolmen sanan lauseita on vihdoin alkanut tulemaan, vaikka Kevin ei niitä vielä suostukaan toistamaan perässä eikä pyytäen sano (toisin kuin yksittäisiä vaikeitakin sanoja sekä kahden sanan yhdistelmiä toistaa kyllä) eli nuo kolmen sanan lauseet tulee vielä vähän vahingossa, joskin eilen suostui kuvista lukemaan kolmen sanan lauseita (esim. kuva 1: äiti, kuva 2: istuu, kuva 3: sohvalla = äiti istuu sohvalla)

Kirjoitin alkuun ekoja kolmen sanan lauseita ylös, mutta sittemmin niitä alkoi tulla niin paljon, ettei enään kiinnitä niin paljon huomiota niihin, niin ei ole tullut enää kirjattuakaan.
Kevin maalaa punane
maalaa punane talo
Mörkö tekee pitsaa
isi menee hommii
mörkö puree selkä
mie tekee talo
Kevin tekee mato
äiti pitää tätä
Kevin piirtää kone
Kissa nuolee käsi
vauva syö tuttii
isi istuu tässä
äiti lisää maitoo
iso kala haluu
Kevin juo litkuu
Kevin syö possuu

En osaa kirjoittaa noita niin niinkuin Kevin ne oikeasti sanoo, sillä hänellä on joissain sanoissa tosi vahva kurkkuärrä (jossain kohtii missä sitä ei kuuluisi edes olla) ja kirjaimia hän vaihtelee ja joitain kirjaimia puuttuu kokonaan, joten kirjoitin nuo ´´oikein``, kuitenkin siinä järjestyksessä ja sanamuodossa, missä hän on ne ilmaissut.

Prepositiot on alkanut vihdoin sujua ainakin ne yleisimmin käytetyt.
Värejä treenataan kovasti, koska on niistä kiinnostunut ja nyt on oppinut tunnistamaan mustan ja punaisen sekä ruskean. Keltaisen osaa antaa pyydettäessä. Vihreä ja sininen menee sekaisin, mutta se onkin ihan yleistä.
Numerot kiinnostaa myös kovasti ja 1,2,3 -numerot osaa luetella sekä laskea ja kerran kuuntelin kun hään itsekseen laski nappeja 1-5, mutta se saattoi olla vahinkokin.

Kysymyslauseiden ymmärrys on vielä vaikeaa, mutta muuten ymmärtää hyvin.
Myös tunteita on oppinut nimeämään ja tunnistamaan paremmin ja sitä kautta myös raivarit on vähän helpottanut, kun on oppinut sanomaan, että ´´Kevin surullinen`` tai ´´Kevin suuttuu``

Kova hän on höpöttämään ja kertoo paljon asioita, mutta harmillisen vähän vieläkään ymmärretäävää asiaa. Nyt odotellaankin yksityisen puheterapeutin löytymistä, että saisi tiiviimmin apuja ja kuntoutusta nimenomaan puheen selkeytymiseen ja lauseiden muodostamiseen.


Motoriikka toimii pääosin tosi hyvin. Pyöräilystä ei tule mitään, joten hän sai joululahjaksi potkulaudan, jonka kanssa pärjää ihan hyvin. Sen sijaan kaikki kiipeily sujuu uskomattoman hyvin, samoin kumerkeikka, hypyt yms.
Kompastelua tapahtuu usein, kun unohtaa nostaa jalkojaan.
Tasapaino on vähän huono ja siksi ei kinkkaus eikä yhdellä jalalla seisominen onnistu.
Kynäote on oikeanlainen vasemmassa kädessä, oikeassa vähän hakusessa, mutta käyttää kuitenkin molempia käsiä kaikessa tekemisessään.
Piirtäminen on vielä aika ´´tuhrua`` vähän on alkanut jäljittelemään pysty- ja vaakaviivoja sekä ympyrää. Värityksen on alkanut ymmärtämään ja yrittää selvästi pysyä viivojen sisällä.


Lempparijutut
Kevin tykkää kovasti piirrellä ja siitä, että piirroksista isi tekee lentsikoita.
Ulkoilu on tosi kivaa ja hän olisi varmaan joka säällä vaikka koko päivän ulkona, jos saisi itse valita.
Leikeistä mieluiten valitsee automaton + autot tai duplot.
Lemppari lastenohjelmia on muumit, ti-ti-nalle ja ryhmähau.
Ollaan myös harjoiteltu pelaamista ja siitä hän tykkää kovasti ja onkin hurjaa vauhtia oppinut pelaamaan muistipeliä, kuvalottoa sekä muumipeikko ja ystävät lautapeliä.

Päivärytmi Arkena:
Herätys yleensä klo 7, puetaan päälle ja lähdetään tarhaan.
Tarhassa yleensä klo: 7.30-15.30, syö tarhassa aamupalan, ruuan, ulkoilee, siellä nukkuu päikkärit 1-2h ja syö välipalan.
Kotona ensin käydään läpi päivää ja sitten syödään klo 16-17 välillä.
Leikkejä, piirtelyä, lastenohjelmia
iltapala klo 19.30 ja siitä iltapesuille
iltasatu ja sänkyyn klo 20.30

Päivärytmi vapaapäivinä:
Kevin herää yleensä klo 8-9 välillä, aamutoimet ja aamupala
Leikkejä, kavereita, ulkoilua, kaupassa käynti, lastenohjelmia, kirjojen lukua, askartelua, piirtämistä jne.mitä milloinkin.
Ei nuku vapaapäivinä päiväunia, ellei ole jostain syystä herännyt aikaisin.
Ruoka klo: 12-13 välillä
Toinen ruoka klo: 16, näiden ruokien välillä voi syödä pinen välipalan jos tarvii
Iltapala normaalisti 19.30, ruuan ja iltapalan välillä taas välipalaa jos tarvitsee.
iltapalan jälkeen pesuille ja iltasadun lukuun ja sänkyyn 20.30

Vaate koko on 98-104 ja jalan mitta vähän vajaa 16cm, eli kengissä käyttää 25 kokoa, mikäli on normi mitoitus, parit 26 kokoiset on myös ja yhdet 27 kokoiset, mutta ne onkin saappaat joissa oli tosi pieni mitoitus!

Pituus ja paino mitataan neuvolassa 22.2, kun mennään painokontrolliin ja yritetään otta näkötesti uudelleen, Kevin kun ei 3v. neuvolassa suostunut siihen ollenkaan.

Semmoinen rakas hömppä  3½ v. ♥
Huomenna yritän saada aikasiksi postauksen tän päivän puheterapia käynnistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥