24.2.2016

Puheterapia 13. käynti sekä viimeinen kunnallisella!

Tänään meillä oli viimeinen käynti kunnallisella puheterapeutilla.
Jatkossa yksityinen puheterapeutti käy Kevinin luona päiväkodilla.

Tällä käynnillä oli ensin magneetti seinämään kiinnitetty viidakon kuva, johon Kevin sai pussista kaivaa erilaisia viidakon eläimiä. Nimettiin niitä ja mietittiin mihin ne kuuluisi siellä viidakossa.
Kun kaikki oli laitettu niin sitten pyydettiin aina antamaan kaksi juttua sieltä takaisin pussin. Siinäkin oli kehitytty, sillä nyt Kevin kykeni toimimaan kaksiosaisen ohjeen mukaan!
Sitten Kevin halusi taas kääntää peilin ja kielijumppaa. Harjoiteltiin myös oikenlaista ärrä pärinää ja sekin sujui mallintaen tosi hyvin, mutta vie aikaa että sen oikean ärrän saa myös puheeseen (Kevinillä tulee kurkkuärrä tosi voimakkaasti).

Sitten oli kalojen ongintaa, eli semmosia erivärisiä pahvikaloja, joidin oli laitettu magneetit ja Kevin sai onkia niitä. Kalojen takana oli kysymyksi ja Kevinin piti vastat niihin, esim ´´asuuko leijona vedessä?`` tai ´´onko aurinko punainen?`` Sitä Kevin ei oikein jaksanut eikä ymmärtänyt.

Sitten oli vielä pöydällä neljä nallen pahvista naamaa, surullinen, väsynyt, hämmästynyt ja vihainen ja Kevin tunnisti kaikki tunteet hyvin. Sitten niille piti pukea paidat (eli laittaa pahvi paita pään alapuolelle) ja siinä taas tuli ilmi, ettei Kevinin visuaalinen hahmottaminen ole kauhean hyvä, mutta se jo tiedettiinkin. Ja sitten paitojen jälkeen vielä housut, siinä poika oli tosi tarkka, että laitettava samanväriset housut saman värisen paidan kanssa.

Viimeisenä vielä nallekortteja, missä on tapahnut jotain ja nallella siihin liittyvä tunne. Ja niistä siis Kevin sai vapaasti kertoa mitä kuvassa tapahtuu ja se meni ihan hyvin noilla puhetaidoilla mitä pojalla on.

Sitten todettiin, että tämä olikin viiminen kerta ja Kevin sai ojentaa puheterapeutille kiitos kortin, joka me tehtiin aamulla.
Voi olla, että puheterapia postauksetkin ainakin vähenee, koska minähän en siis jatkossa ole käynneillä mukana, joten en näin kattavasti ainakaan pysty kirjoittamaan. Mutta varmasti ainakin päivittelen kun edistystä tapahtuu ja mitä ollaan treenailtu. Siellä kuitenkin on sellainen vihko käytössä sitten, johon terapeutti kirjoittaa mitä he on tehneet käynnin aikana, etten ihan tietämättömänä ole.
Tarkoituksena tosiaan tuossa kuntoutuksessa se, että puhe selkiytyy ja tulee enemmän lausetasoiseksi ja kertoja on säännöllisesti.

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on kunnallisella puheterapia ja kikkara tykkää valtavasti. Vastaavanlaisia tehtäviä ollaan kans tehty

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samat tehtäväthän niillä on kaikkialla :)

   Poista
 2. Anonyymi26.2.16

  näitä puheterapiakuulumisia on kyllä ollut mielenkiintoista lukea vaikka aihe ei millään tavalla olekaan itseäni koskeva :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥