13.3.2016

Kuulumisia synttäri viikolta & TOP 5

Oli kyllä pitkästä aikaa niin touuhukas viikko, että pakko kirjoittaa ihan kuulumispostaus.
Viikko alkoi sillä, että maanantai aamuna ihmettelin ´´myrskyn`` ääntä ja avasin verhot - no ei ollutkaan myrsky vaan tulipalo miedän kerrostalossa. Ikkunasta tuli hirveesti savua ja talon ympärillä oli yhteensä neljä paloautoa, poliisi ja pari ambulanssia, ihmisiä piha täynnä ja palomiehiä juoksi letkujen kanssa sisään ja ulos. Heillä meni kuulemma kaksi tuntia saada homma ohi, mutta tulipalon olivat onneksi saaneet äkkiä kuriin eikä ollut varaa että se leviäisi, mutta oli se ehtinyt tuhoa tehdä ja savut oli levinnyt tosi laajalle.
Tulipalo oli lojauttanut vesiputken ja meilläkin tuli vasta myöhään illalla lämmintä vettä. Ulkoapäin näkee, että ikkunat on mustat ja yksi ikkuna hajonnut, toiselta puolen taas näkyy aivan musta parveke.
Kyllä tollaset on vaan niin kamalia, jotenkin siihen havahtuu aina silloin, kun tuollaista tapahtuu lähellä. Silloin aamullakin kun en yhtään tiennyt mikä on tilanne, niin poikkeuksellisesti puin ja käskin Kevininkin pukea heti herättyä vaatteet päälle siltä varalta jos palo leviäisi ja pitäisi poistua. Kävin mielessäni myös läpi mitä ottaisin mukaan siinä kiireessä (kännykkä, avaimet, lompakko - ovat onneksi aina lähettyvillä ja helppo napata, jotain lämmintä päälle peitto vaikka, ulkoisen kovalevyn ottaisin äkkiä tietokoneesta irti ja taskuun koska siellä on ihan kaikki kuvat ja videot yms. ja helpompi ottaa kuin kaikki mahdolliset albumit yms. Kissoja tietenkin yrittäisin kahmia koppaan ja mukaan mikäli aika riittää ihmisten pelastamisen jälkeen, mutta tajusin että voi olla että nekin olisi niin paniikissa ja menisi karkkuun etten niitä välttämättä saisi mukaan..) MITÄ SINÄ OTTAISIT MUKAAN KOTOASI JOS PITÄISI ÄKKIÄ PAETA TULIPALOA?

Maanantaina tosiaan jatkui koulu eikä onneksi muuta ihmeellistä mahtunut siihin päivään.
Tiistaina käytiin pesemässä auto siinä automaatti hallissa ja Kevin oli mukana ekaa kertaa, voi kun hänestä oli niin hauskaa ja jännittävää!

Keskiviikkona oli opinnäytetyömessu koulussa eikä se ollutkaan yhtään niin kamalaa kuin olin ajatellut, oikeastaan tosi tylsää, paitsi silloin kun siihen omalle pisteelle joku pysähtyi kyselemään ja oli oikeasti kiinnostunut. Lyhyt päivä, olin kotona ja kahdentoista jälkeen ja oli tosi ihanaa pitkästä aikaa olla hetki itsekseen, kirjoitella postauksia eteenpäin, siivoilla kotia, juoda kahvia rauhassa..
Kodista puheen ollen, mulla on ihan järkyttävä sisustus kuume taas, ilmeisesti monille se iskee aina näin keväisin! Onneksi olenkin saanut toteuttaa sisustussilmääni keittiömme parissa ja siitä on tulossa oma postauksensa, kunhan saan sen suhtkoht valmiiksi. Olisi kyllä ihanaa päästä muuttamaan isompaan asuntoon, omistusasuntoon ja sisustaa se oikeasti huolella jokaikinen huone lattiasta kattoon. Vielä sitä pitää hetki odotella.

Torstaina koulun kirjastossa kävi Kristiina Louhi kertomassa työstään kuvittajana ja työvälineistään ja hänelle sai myös esittää kysymyksiä, meillä oli koko päivä kädentaitoja joten opettaja vei meidät katsomaan Kristiinan taidenäyttelyn avajaista.
Jos joku ei tiedä, kuka Kristiina Louhi on, niin hän on siis julkaissut Aino -lastenkirjasarjan sekä Tomppa - kirjasarjan sekä omien teostensa lisäksi Louhi on kuvittanu monien muiden kirjailijoiden teoksia.
Illalla kotona (kun odoteltiin, että Rase tulee suihkusta ja pääsevät lähtemään ruokaostoksille kauppaan) selitin Kevinille, että äidillä on huomenna synttärit ja hän voisi aamulla laulaa äidille onnittelu laulun, niin äiti olisi toooosi iloinen. No, harjoiteltiin laulua ja sitten pojan ilme kirkastui yhtäkkiä. Hän alkoi selittää että aikoo ostaa äidille lahjan. Aloin kysyä, että ´´ai lahjan ostat minulle? No minkäs....`` niin Kevin jo jatkoi innoissaan ´´iiisot tossut!!`` ja selitti omalla tavallaan sitä kuinka hänellä on pienet tossut, ja äiti tarvii omat isot tossut ja Kevinin tossut ei mahdu äidille. Voi hyvä tavaton kun toinen oli onnellinen, kun keksi tuollaisen loistavan lahjaidean! Höpsöjä nuo pienet kun eivät tajua että jotkut asiat on pidettävä salaisuutena ♥ Ja hän oli tosiaan ihan itse keksinyt tuon idean, sitten kerroin Raselle tuon hänen toiveen, että saa toteuttaa sen ja niin menivät kauppaan ostamaan tossuja! TÄÄLTÄ voi lukea miten lahjan kanssa loppujen lopuksi kävi ja miten Perjantain synttäripäivä meni.

Eilen paistoi taas ihanasti aurinko, saatiin keittiö kutakuinkin valmiiksi ja käytiin kirjastossa.
Tänään on luvassa vaan siivoilua ja yritän saada uudistuneen keittiön kuvattua.

TOP 5 oli oikeastaan melkein koko viikko, mutta laitetaan nyt joku listaus
- auringon paiste on ollut ihanaa nyt viikonloppuna!
- keittiö on nyt hurjan paljon kivempi
- Kevinin ensimmäisiä neljän sanan lauseita
- synttäripäivä kokonaisuudessaan
- oppari messu meni hyvin ja kouluviikko oli kiva ja rento

4 kommenttia:

 1. Muutama vuosi sitten jouduin lasteni kanssa tulipaloon. Olimme menossa äidilläni saunaan, lapset ihmettelivät suihkussa savua kunnes tajusin saunan olevan tulossa ja muutamassa sekunnissa koko asunnon peitti musta savu. Siinä kiireessä ei kerennyt ottaa mitään tavaroita mukaan tai edes miettimään. Lapsilla ei ollut edes vaatteita päällä kun odotettiin apua, onneksi oli kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihan kamalaa! :( kurjaa että oot joutunu kokemaan tuon! Sauna on varmasti yks nopeiten syttyvistä/leviävistä paikoista kun on paljon herkästi syttyvää materiaalia kuten puiset lauteet. Tottahan se että ei välttämättä ehi yhtään mitää ottaa mukaan. Onneksi tosiaan oli sentään kesä ettette kylmissään joutunut odottaa!

   Poista
 2. Anonyymi14.3.16

  Hui kun noin lähellä ollu tulipalo :( se on kyllä kaamee ääni ja kuumuus mikä siitä tulee.. Tutun naapurissa oli myös kerran ja yöllä oli herännyt siihen.. Oliha se säikäyttänyt. Onneks tuo tulipalo ei kuitenkaan levinnyt teille saakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tässä meidän kerrostalon tapauksessa oli onneksi ehtineet kaikki ajoissa pois talosta ja palokunta tullut tosi nopsaa paikalle niin ei ollut paikemmin levinnyt, toki se huoneisto mistä palo lähti on varmasti asuinkelvoton pitkään kun vauriot näkyy niin pahoina ulos asti :(

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥