23.3.2016

Pääsiäisaskartelua

Tässä pari vinkkiä jos kaipaa vielä jotain pääsiäisaskartelu ideaa.

1. Pupu kupit
Eli tarvitaan ihan perus pahvisia vaaleita kertakäyttömukeja, pumpulia, valkoista pahvia, vaaleanpunaista pahvia, musta tussi, liimaa, sakset, lyijäri rajojen piirtämiseen.

Mulla oli kahvimukeja, joten niistä piti repiä ne kahvat ensin irti.
Sitten piirsin valkoisesta pahvista käpäliä ja korvia ja vaaleanpunaisesta pahvista korviin sisukset.
Leikataan ja liimataa mukiin. Itse käytin kuumaliimaa, koska halusin päästä nopsaa, mutta varmasti ihan perus paperiliima käy.

Sitten piirretään tussilla naama ja liimataan pumpulipallo mukin toiselle puolelle hännäksi.
Helppoa ja nopeaa.
Minä tein kuppeja yhdeksän, yhden Kevinin pääsiäismunille ja loput virpojien varalle. Laitoin siis noihin mukeihin ne namit.


2. Pääsiäismaisema munakennoon
Tarvitaan tyhjä kuuden munan munakenno, maalia (normi vesivärit liian läpikuultavat tuommoiseen paljon imevään pahviin), sakset, vapaa valintaisia koristeita (tipuja, munia, pahvisia koristeita tai jotain ihan muuta), liimaa, piipunranssia tai vaikka jotain nauhaa/lankaa.

Ensin leikkasin munakennosta tuon etuosan pois ja revin kannesta etiketit.
Seuraavaksi maalasin kennon kannen siniseksi (kuvastaa taivasta..) Alaosan jätin maalaamatta, sillä kenno on jo valmiiksi ns. maan värinen.
Itse käytin maalina vedellä ohennettua sormiväriä, jonka penselillä levitin.


Kannen sisäpuolelle leikkasin koristepaperista ´´tapettia`` että on vähän nätimpi. Sitten vaan koristeita mitä haluaa. Minä kiinnitin koristeet taas kuumaliimalla, mutta varmasti käy erikeepperikin, puikkoliimat ei ehkä pysy ainakaan jos meinaa tipuja liimailla..Koristelun jälkeen tein reiät ala- sekä yläosaan kennon reunoille ja laitoin piipunranssin läpi. Kansi ei nimittäin muuten pysy pystyssä, tuo estää kantta kaatumasta. Joku nätti naru/lanka ajaa saman asian.

Lopuksi foliosta suojat kuppeihin, multaa ja rairuohon ja ohran siemeniä kasvamaan. Tein tämän projektin vasta pari päivää sitten, niin minun ruohikot ei ole vielä ehtinyt kasvaa, on paljon kivempi tietenkin sitten, kun on tuuheat heinikot. Täytyy yrittää muistaa ottaa kuvaa tänne, kun ne on kasvanut.
Loppu kuppeihin munia ja tipuja. Ajatuksena oli, että yhteen kuppiin olisin laittanut ledvalo tuikun, mutta en löytänyt mistään.

Nyt kun ruohikotkaan ei ole vielä kasvanut, niin nuo kennot saa vielä kiinnikkin, jos haluaa vaikka antaa jollekin ja pitää kuljettaa, joten koristeita laittaessa kannattaa miettiä niiden paikat niin, ettei ota kiinni toisiinsa.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi23.3.16

  Ihania askarteluita!!!! kävispä askartelu itseltäänkin noin sujuvasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rupeet vaan tekee niin kyllä se alkaa luonnistua :) ja lasten kanssa kun tekee niin parasta on se, ettei tarvi itekkään osata mitään mestariteoksia ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥