16.3.2016

Raikkaampi keittiö

Mulla on joku kyltymätön kodinlaittovimma...
Ahdistavinta on se, että olkkari on nykyisellään hyvä (tähän asuntoon), meidän makuuhuoneesta tykkään tosi paljon, Kevinin huonettakin on venkslattu jo ihan liikaa, vessalle ei pysty oikein mitään tehdä jotta se miellyttäisi silmää, eli laitettavaa ei hirveästi ole.
No sitten keksin, että josko keittiön vielä muuttaisi, siellä kun ei ole vielä tehty muuta, kun muuttaessa maalattu, ruokailryhmä vaihdettu ja liitutaulu maalattu.

Seinien väri, ruskea, oli ajatustasolla tosi kiva, mutta luonnossa melko järkky, toki se sopi keittiön rakenteiden ruskeaan väriin.
Olen pitkään haaveillut valko-harmaasta keittiöstä ja tietyn mallisesta. No tässä nyt ei voi kaapistoja alkaa muuttamaan eikä noita ylä- ja alalevyjä maalaamaan tai listoja vaihtamaan, joten päätin kokeilla miltä näyttäisi valko-harmaa keittiö ripauksella puunväriä.

Ensimmäinen homma oli ostaa taas maalia, sekä D-C-Fix kontaktimuovia.
Seinät maalattiin harmaalla. Onneksi keittiössämme ei paljon maalattavaa seinätilaa ole! Pelkästään se muutti jo keitttiötä hitusen paremman näköiseksi.


Maalausten jälkeen päällystettiin tasot harmaalla puukuvioisella kontaktimuovilla. Samalla kuosilla laitettiin myös kaapistojen alla kulkevat ruskeat listat.Sitten oli uudistuksen rasittavin homma; koska ei viitsitty koko ovia päällystää, niin peitettiin matta valkoisella kontaktimuovilla ovien reunat, jotka oli tosi rumat ruskeat.
Kun muutosta tapahtui ja näki kuinka paljon paremmalta keittiö alkaa näyttää, päätettiin yrittää vetää ruskea mahdollisimman minimiin, joten päällystettiin myös tasojen sivuseinämiä ja karmeja.

Välitiloja mietittiin, jätetäänkö ennalleen valkoiseksi laataksi vai päällystetäänkö nekin. Ne päätettiin jättää, mutta ruskeat kaapistojen yllämenevät osat päätettiin vielä vetää valkoisella.
Eli ruskeaksi jäi maustehylly osittain sekä kaappejen/tasojen nuo ihan alaosat mitkä on listojen päälle, niin ja ne listat tietty jäi ennalleen.


Viimeistelin kokonaisuuden ostamalla uuden väreihin sopivan saippuapumpun, aterintelineen , kukkaruukun, valopallot ja verhot (tai no, verhot äiskä maksoi synttärilahjaksi). Nyt tosin mietin, olisiko joku räväkkä väri kiva tuohon muuten hillityyn valko-harmaaseen, pinkki ehkä? Jos sitä näkyisi kukissa, verhoissa ja käsipyyhkeessä?
Mattoa meillä ei ole keittiössä, vaikka se tekisikin tilasta kivemman näköisen, mutta meillä tippuu lattialle niin paljon kaikkia murusia, että pelkkä lattia on paljon helpompi pitää puhtaana.

Lopuksi vielä koko kokonaisuudesta kuvat ennen ja jälkeen. Mitäs tykkäätte?
ENNEN:JÄLKEEN:
Omaan silmään näyttää ainakin valoisammalta, tilavammalta ja hillitymmältä. Pikkasen ärsyttää tuo maustehylly, mutta tuo muovi ei suostunut pysymään siellä..

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva muutos! Ihan kuin eri keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekkin, jännä miten pienillä jutuilla saa suuria muutoksia :)

   Poista
 2. Tuli todella kivan näköinen :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi16.3.16

  Tuli tosi hyvä!! :) Hieno muutos. Nyt paljon raikkaampi ja isomman näköinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla että muutkin näkee muutoksen niinku minä :)

   Poista
 4. Anonyymi17.3.16

  Hyvä muutos!!! Jännä sattuma että itselläkin on dc-fix projekti meneillään keittiössä :) Mut hyvä tuli, harmaa-valkonen on niin paljon modernimpi ku ruskea *peukuttaa*. Pinkki vois sopia ja näin pääsiäisen tienoilla ripaus keltaistakin vois sopia uuteen keittiöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan totta, ja oikeastaan hillittyjen päävärien kanssa sopii oikeestaan kaikki tehostevärit nyt kun tarkemmin miettii :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥