4.3.2016

Yksityisen puheterapeutin tapaaminen

Meillä kävi tänään Kevinin uusi puheterapeutti tutustumassa.
Hän siis tosiaan kävi meillä kotona.
Kevin leikki/höselsi ja me juotiin kahvia ja juteltiin.
Hän kyseli kaikkea Kevinistä, millainen hän on, mistä hän tykkää, millä tasolla puhetaidot nyt on ja mitä toivotaan kuntoutukselta.

Kevinin taidothan tosiaan tällä hetkellä on max. kolmen sanan lauseita, jotka tulee vielä ns. vahingossa puheessa, ei siis pyydettäessä toista. Kahden sanan yhdistelmiä ja vaikeitakin sanoja toistaa kyllä perässä. Sanavarasto on laaja.
Kysymyslauseiden ymmärtäminen on vaikeaa sekä pitkät moniosaiset ohjeet.
Toiveena se, että puhe selkeytyisi niin, että vieraatkin ihmiset ymmärtäisi mitä Kevin sanoo (puhe siis epäselvää edelleen). Myös lausetasoinen puhe ja tähän liittyen myös oikea sanajärjestys.
Myös ymmärtämisen olisi hyvä laajentua.

Tuli puhetta mitä apukeinoja nyt on ollut käytössä, suositteli kuvia. No kerroin että meillä on kuvia jo käytössä, sekä tukiviittomia. Niistä juteltiin sitten ja hän halusi myös nähdä meidän kuvat, että osaa käyttää sitten itse Kevinin kanssa samoja ettei poika mene sekaisin. Kehui myös kovasti mun tekemää viikko kalenteria ja soitteli vielä käyntinsä jälkeen perään, että saako laittaa siitä ottamansa kuvan puheterapeuttien suljettuun facebook ryhmään kun oli niin hyvä.Käyntejä on ennen kesälomaa 11 ellei tule sairastumisia tms. ja sitten käytetään loput 9 kertaa ja sitten pyydetään niitä lisää. Meille siis myönnettiin vain 20x/vuosi, joka kuulemma on liian vähän, koska hän ei näe järkeä venyttää käyntivälejä vaan ne pidetään joka viikko kun kerta tarvetta on.
Koska minä en ole paikalla, niin hän antaa Kevinille vihon mihin laittaa kuvat (ja tekstin) mitä he on tehneet ja jos joku asia alkaa sujua niin sitten antaa tehtäväksi harjoitella sitä asiaa kotonakin.

Vaikutti tosi mukavalle ja Kevin reippaana poikana heti meni syliin ja halimaan. Kyllä heillä varmasti sujuu, en epäile sitä yhtään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥