8.4.2016

Kasvavalle pojalle vaatteita & millaisia vaatteita minä ostan?

Olenkin monesti maininnut, että ostelen kaappiin odottamaan isomman koon vaatteita Kevinille aina kun sattuu joku kiva kohdalle tai alejen aikaan. Myös jos joku kysyy minkä kokoisia vaatteita voisi ostaa pojalle niin sanon sen isomman koon, koska nyt menevää kokoa on kaappi pullollaan.
Nyt siis menee 104 koko (jotkut reilut 98 menee myös vielä), joten seuraava on sitten 110 ja joitain sitäkin isompia on jo kaappiin eksynyt.
Pikkuhiljaa aletaan ottamaan noita isompia housuja käyttöön ja varmaan kesän jälkeen isommat paidatkin, joten päätin nyt esitellä nuo mitä tähän mennessä on hankittu. Näiden lisäksi on tietty lyhythihaisia ja shortseja mutta niitä en ole kuvannut ollenkaan (niissä menee vielä helposti 98 koko, kun Kevinillä on pitkät raajat mutta lyhyt keskivartalo, joten paidatkaan ei jää helmasta lyhyeksi vaan hihoista ja tätä ongelmaa ei T-paidoissa ole)
En ole kiusannut lasta kuvaamalla vaatteita päällä, kun hän ei tykkää muutenkaan pitää vaatteita, saati että pitäisi vaihtaa koko aika.

Kuvien jälkeen vielä pohdintaa vaatteisiin liittyen.

Seuraavaksi siis pitkä liuta vaatekuvia, laitan kuvateksteihin ostopaikan/merkin ja koon.

H&M 110

Prisma - ciraf 110

Prisma - ciraf 110

H&M basic 110

Kappahl 110

Kappahl 110

Kappahl 110

Kappahl 122 (olisin ostanut pienemmät, mutta ei ollut ja oli pakko nämä saada)

Kappahl kaxs 110

Kappahl newbie 110

L-Fashion house (saatu lahjana) 110

Metsola 110

Prisma, Mauri Kunnas 110

Prisma, Muumit 110

Prisma muumit 110 (Kevin itse bongasi rekistä ja halusi)

Kappahl 110-116

Kappahl 110-116

Kappahl Kaxs 110-116

Kappahl Kaxs 110-116

Kappahl Kaxs 110-116

Kappahl Kaxs 110-116

Kappahl Newbie 110

Max collection (saatu lahjana) 110

Metsola, Miina ja Manu 116

Småfolk 104-110

Småfolk 104-110

Småfolk 104-110
H&M (saatu lahjana) 110-116

Reiman välikausitakki 110

POMPdeLUX Softshell haalari 104 (tosi reiluu mitotusta mielestäni)

Reima Tec toppatakki 110Mini Rodini Alaska OverallBeige toppahaalari 110

Sadetakki &-housut: Didriksons 110
Kumisaappaat: Ellos 25
Tämä siis tarhaan, kun nykyinen setti jää pieneksi

Sadetakki: Reima 104
Kurahousut: Lego wear 104
Kumisaappaat: Tretorn wings 27 ja Ellos vuorelliset 24-25
Tämä taas kotisettinä

Lenkkarit prismasta 28
H&M 26
Ihanat neon limet lenkkarit

Eli kuten huomaa, ostelen ihan perus liikkeistä suurimmaksi osaksi. Ihme kyllä tässä listauksessa ei ollut Lindexiä, mutta sieltäkin tulee ostettua vaatteita yleensä, jotenkin siellä ei nyt ole ollut juurikaan omaa silmää miellyttäviä vaatteita, kun en viitsi yhden tai kahden (sisä-)vaatteen takia tilata ja maksaa postitusta.

En myöskään ole niin pikkutarkka ja rajannut omaan mieleeni näitä ´´tyttöjen ja poikien vaatteita``, ihan ärsyttää kun joutuu koluamaan nettikaupoissa eriksene molemmat puolet, koska löydän melkein aina myös ´´tyttöjen`` puolelta jotain kivaa, joka mielestäni menee oikein hyvin pojallakin.
Oikeastaan mun raja menee siinä, että mekkoja/tunikoita en pojalleni osta enkä mitään röyhelö/pitsi systeemejä.

Tykkään myös yhdistellä kirjavampaa ja yksiväristä, esim. joku kuviollinen paita ja sen väreihin sopivat yksiväriset/hillityt housut ja toisinpäin.
Ja tietysti tärkeää, että ovat hyvät päällä. Kevin on tosi hoikka, joten monet jousut pitää kiristää kuminauhalla. Ja farkkuja/yhtään jäykkiä housuja hän ei todellakaan suostu pukemaan, joten niitä en tietenkään ostakaan.

Millainen on teidän vaatemakunne? Oletteko tarkkoja, että on tyttöjen ja poikien vaatteet, vai käytättekö rohkeasti sekaisin? Nappaako mun lastenvaate maku, vai onko omat mieltymyksenne ihan eriäviä?

2 kommenttia:

 1. Anonyymi15.4.16

  Kivoja vaatteita :)
  Ite tykkään enempi et on pojalle selkeesti pojan vaatteet ja tytölle omansa. Eikä nuo mun poitsut pukiskaan päälle liian tyttömäistä :D mut ei noissa sun vaatteissa ollu ku pari jota empisin laittaa pojalle.. Mut joka tapauksessa ihania kuoseja ja värejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mulla taas tavoitteena, että poika ei edes oppisi sitä rankkaa rajaamista tyttöjen ja poikien juttuihin, miten suurimmalla osalla on. ja tähän meneessä mennyt ihan hyvin, hän nimittäin vetäisi mekotkin päällensä :D Kaupassakin kovasti halusi prinsessa mekon, mutta kierrän nämä tilanteet vaan tarjoamalla muita vaihtoehtoja ´´eiks tää olis kivempi?`` ja usein tilanne menee sillä ohi :)

   Jokainen pukee ja kasvattaa niinkuin parhaaksi näkee! Enkä mä pahaa nää siinä, jos muut pitää erillään tyttöjen ja poikien vaatteet, kunhan ei myöskään vikise siitä, että kaikki ei rajaa niin tarkasti :)
   Ja varmasti jos mulle joskus tyttölapsi tulee, niin sillä tulee olemaan äärimmäisen tyttömäinen vaatetus! Ihan vaan, koska mä rakastan niitä ihania röyhelöpeppu leggareita, pitsisukkiksia, tunikoita ja mekkoja ja jestas sentään, niitä ihania rusetti/ruusu pantoja yms. ! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥