3.4.2016

Kevään fiiliksiä & VK 13 TOP 5

Ajattelin kirjoitella vähän kuulumisia sekä erinäisiä fiiliksiä mitä tämä kevät ja lähestyvä kesä on tuonut. Teksti voi olla ehkä vähän sekava, yritän parhaani mukaan saada ajatukseni jotenkin fiksusti kirjoitettua.

Päällimäisenä mielessä on tietenkin valmistuminen ja se, saanko töitä ja mistä ja milloin.
Asiaan lisä stressiä nuo Kevinin päivähoito järjestelyt. Päiväkodista nimittäin jaettiin taas jokavuotuinen kesäloma kysely, tuo yksikkö kun on taas koko heinäkuun kiinni.
Juttelin asiasta päiväkodin johtajan kanssa ja saan onneksi nyt merkata, että Kevin olisi toukokuun lopusta elokuun alkuun lomalla, mutta mikäli minulle ilmaantuukin töitä jo kesäaikaan niin sitten vaan soitan johtajalle ja saan viedä pojan varahoitopaikkaan. Mutta eipä tämä epätietoisuus kovin kivaa kuitenkaan ole, saati se, että pitäisi yhtäkkiä lykätä lapsi täysin vieraaseen paikkaan vieraille hoitajille..

Tästäpä päästään hyvin yhteen muutokseen, joka kesäloman jälkeen koittaa ja joka vähän kauhistuttaa. Kevin nimittäin vaihtaa päiväkotia. Järjestelynä loistava idea, mutta alku tulee olemaan varmasti vaikea, Kevin kun reagoi voimakkaasti henkilökunta muutoksiinkin ja nyt sitten vaihtuu kaikki aikuiset, paikka ja kaveritkin.
Vaihdetaan onneksi ihan vaan viereiseen päiväkotiin, joka kuuluu samaan yksikköön, kuin nykyinen, eli matka ei ihan kauheasti pitene ja johtaja pysyy samana.
Syy vaihtoon on se, että Kevin tarvitsee tehostettua tukea ja sitä ei ole mahdollista järjestää enään tuohon nykyiseen paikkaan ensi syksytä eteenpäin. Toisessa päiväkodissa hän menee ryhmään, jossa on muitakin tukea tarvitsevia ja siellä on sitten paremmat tukimahdollisuudet. Kevin menee ilmeisemmin 3-5-vuotiaiden iltaryhmään, joka tarkoittaa meille (Kevinille) sitä, että aamut ovat lapsiluvussa väjempiä, kun monet tulee vasta joskus päivällä hoitoon, joten on tietenkin rauhallisempaa. Lisäksi tulee olemaan helpompaa aikataulujenkin kannalta, koska nykyinen päiväkoti on auki 7-17, mutta tuo toinen aukeaa jo kuudelta ja on iltaan asti auki. Meillä nyt ei kummallakaan iltatöitä ole, mutta aikaisia aamuja kyllä.
Toisaalta olen tyytyväinen, toisaalta taas on vähän kurja olo vaihdosta.
Me pidetään ensikuun aikana siirto palaveri, että saadaan tutustua uusiin ohjaajiin ja ohjaajat saa tarvittavat tiedot Kevinin tilanteesta yms. ja kesäkuun aikana saadaan mennä kaikessa rauhassa tutustumaan uuteen päiväkotiin.

Lähestyvän kesän pohdintoihin kuuluu myös stressi tulevasta reissusta. Se kun on tosiaan minun ensimmäinen lento, joten en tiedä mitään omasta kokemuksesta, vain mitä ohjeita ja vinkkejä olen muilta saanut. Lisäksi tietty pelottaa tämä, kun kokoaika räjähtelee jossain, mutta en aio sen kyllä estää, koska on vain ajan kysymys että meillä suomessakin jytisee..
Enimmäkseen siis stressaan miten lento ja koko reissu menee.

Asuntokuumeilukin on tosi kova! Toisaalta en haluaisi muuttaa tästä mihinkään, mutta vuokra on kyllä niin jäätävä, että omassa asuminen olisi hurjasti halvempaa. Ja olisihan se tilavampi ja oman näköisempi asunto ihan jees.
Omasta pihastakin haaveilen, innostuin nimittäin kasvien kasvattamisesta, mutta eipä tuonne parvekkeelle kovin paljon mahdu kasvamaan ja suurinosa kasvatettavista (esim. porkkana, peruna, salaatti) vaatii sen maan. Saa nähdä kasvaako noistakaan mikään, mitä laitoin kasvamaan, mutta tuleepahan kokeiltua.
Laitoin siis maissia, mansikkaa, tilliä, ruohosipulia, pinaattia ja persiljaa sekä pari kukkalajiketta. Tomaattia pitäisi vielä laittaa amppeliin.
Ne saa itää sisällä ja sitten, kun jos tulee taimet niin siirrän ne kasvamaan isompiin ruukkuihin parvekkeelle.

Voisin tiivistää kevään ajatukseni niin, että ajattelen tosi paljon, kaikkea ihan sekaisin, ja välillä tuntuu, ettei mistään tule mitään, kun kaikki ajatukset on yksi iso sotku ja umpikuja päässäni.
Paljon kaikkea ajateltavaa ja järjesteltävää. Välillä yritän vain antaa ajatusten olla ja luottaa siihen, että kyllä kaikki ajallaan loksahtelee paikoilleen, mutta sitten taas alkaa sekin ahdistaa ja on pakko saada jotain oikeasti mietittyä loppuun asti.
Päällimäisenä kuitenkin positiivisuus ja jännitys siitä mitä tuleman pitää.

Toivon vain, että viiminen harkka menee hyvin, saadaan oikeasti tutustua uuteen päiväkodin henkilökuntaan ja tiloihin kunnolla, toivon, että saisin pian tiedon, että pääsen elokuussa töihin. Toivon, että saataisiin rentoutua ensikesänä oikein kunnolla ja nauttia ensimmäisestä lomamatkastamme ja sitten vielä pienen rakkaan synttäreistä.


Laitetaan vielä loppuun tämän viikon TOP 5:

• Postissa tuli Kevinille kaksi uutta snoozemia, ennestään oli kaksi isoa nallea (Minna ja Kalle) ja posti toi pienen pupun ja virtahevon ja Kevin on ihan rakastunut niihin.
• Kevin on nyt nukahtanut iltaisin puolessa tunnissa/alle, kun nukkuu lyhyempiä päiväunia
• Pitkät yö unet pe-la sekä la-su
• iloa tuo tänään laitetut istutukset
• Huomenna alkaa viimeinen työharkka ja on jotenkin tosi kiva mennä, kun paikka on tuttu ja tiedän, että tykkään siitä paikasta. Lumetkin on hyvin sulanut, niin pääsee pyöräillen töihin.Joku muuten toivoi postausta siitä, miten hoidan ihoani ja hiuksiani! Ajattelin vain ilmoittaa, että olen aloitellut kyllä postausta ja yritän saada sen mahdollisimman pian valmiiksi, tulossa siis kuitenkin on!
Mukavaa kevättä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Anonyymi4.4.16

  Mikä on syy siihen että Kevin tarvitsee tehostettua tukea? :) Ja mitä se käytännössä tarkoittaa? Mukavaa kevättä teille!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsyy on tuo puheen tuottamisen vaikeus. Eli hän tarvii yhden ohjaajan selventämään mm.ohjeet moneen kertaan yksinkertaistetusti sekä apuja muiden lasten kanssa toimimiseen kun ei osaa itse tarpeeksi hyvin kommunikoida. Lisäksi hänellä on ylivilkkautta, keskittymisvaikeutta ja aistiyliherkkyys jotka hankaloittaa arkea. Käytännössä en ole näkemässä miten hommat hoitavat hoidossa, mutta siis nyt ollut/on yksi lisä aikuinen ryhmässä kun kevinin lisäksi ryhmässä on toinenkin tukea tarvitseva. Tuo toinen jää pois ja kevinin tuen tarve ei riitä yksistään ylimääräiseen ohjaajaan ja siksi siirtyy toiseen päiväkotiin.

   Poista
  2. Anonyymi4.4.16

   Tsemppiä päiväkodin vaihtoon! Eiköhän kaikki suju hyvin ja toivottavasti Kevin viihtyy siellä sitten.. :)
   Toivotaan että saat töitä valmistuttuasi!
   Tuo on hieman rasittavaa kun monenlaiset asiat on mielessä yhtä aikaa.. Mulla vähä sama tilanne. Välillä päätän olla ressaamatta mutta sitte se taas iskee päälle.. Oon niin kova ressaan etten kauaa osaa olla huoletonna kun ne asiat alkaa taas kiertää päässä.
   Onneks tuo kevät ja aurinko piristää vastapainoksi :)

   Poista
  3. Kiitos! Kevin on onneksi reipas, että en usko, että päiväkotipäivät olisikaan vaikeita, vaan näyttää mieltään sitten kotona. Mutta sehän on sitten vaan kestettävä :D

   Joo minäkin stressaan about ihan kaikesta ! :D
   Onneksi tosiaan päivät on edes valoisampia ja pidempiä ja aurinko piristää mieltä! :)
   Mukavaa kevättä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥