30.4.2016

Puutarha parvekkeella viikko 3 & 4

Mun piti julkaista viikko 3, viikko sitten, mutta se näköjään jäikin lojumaan luonnoksiin, joten nyt on taas jo pari viikkoa lisää kasvatus opettelua takana. Pari takapakkia - joista niistäkin vain opitaan lisää, sekä vähän onnistumisen iloakin. Katsotaas taas kohta kohdalta, miten mikäkin kasvatti voi näin neljän viikon kasvun jälkeen.

VIIKKO 3:

Mansikat voi mielestäni ihan hyvin. Mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut, tai siis taimien ulkonäkö ei ole muuttunut, mutta eipä ne mitenkään huonokuntoisiltakaan näytä. Toisaalta, jos ne kasvaisi kokoaika hirveää vauhtia, niin miten satokaan olisi vasta loppukesällä..

Maissien kanssa kävi se takapakki. Ne kaksi maissia, jotka viime viikonloppuna siirsin isompiin ruukkuihin - kuolla kupsahti. Luulen, että kastelin niitä liikaa. Noh, tästä oppineena totesin, että tuota yhtä elossa olevaa en kastele niin rankalla kädellä, enkä myöskään siirrä ihan niin nopeasti. Toisen kuolleen maissin tilalle istutin uuden siemenen. Toisen vain heitin menemään ja kokeilin istuttaa toisen uuden siemenen sellaiseen istutus ruukkuun, joka haudataan sitten multaan.


Tomaatit on molemmat siemenet alkanut kasvaa ja yhden uuden siemen laitoin vielä omaan ruukkunsa.


Pinaatti, tilli, persilja ja ruohosipuli voivat kaikki hyvin parvekkeella. Tillin kanssa saa vähän arvuutella meinaako se kasvaa vahvemmaksi vai alkaako osa nuupahtaa - sen kanssa kun tosiaan tein heti alkuun sen virheen, että kasvatin liian pitkään sisällä. Ruohosipulin alueeseen laitetut uudet siemenet eivät ole vielä lähteneet kasvuun ja juteltuani mummin kanssa lykkäsin sinne vielä lisää siemeniä. Mummi kun siis sanoi, että sitä voi olla tosi tiiviisti ja paljon kasvammassa pienelläkin alueella.

PINAATTI

TILLI

PERSILJA

RUOHOSIPULI

Maloppiruukkuja oli se kaksi, no toisesta kuolikin sitten kaikki taimet ja istutin sinne yhden uuden siemenen (yleensähän laitetaan useampi ja sitten harvennnetaan taimista, mutta ajattelin kokeilla nyt suoraan istuttaa vain yhden ja katsoa lähteekö). Toisessa Maloppi ruukussa on nyt se tilanne, että jäljellä on enään se yksi vahvin taimi, joka voikin oikein hyvin.

Malvikkiruukuissa myöskin molemmissa enään se yksi vahvin taimi hyvinvoivana kasvamassa.päivänsini kasvoikin tosi nopeasti, ihan säikähdin! Mulla tulee meinaan kiire keksiä mitä pitkin laitan sen kasvamaan, kun mun tukikeppien pituus ei kohta enään riitä.. Ajattelin, että se kasvaisi vähän hitaammin.. Eli kolmesta laitetusta siemenestä kasvoi kaksi pitkää tainta. Toiselle vaan kävi vähän ikävästi, kun olin nostanut ruukun sängylle odottamaan kastelua niin Lola oli sitten käynyt puremassa toisen taimen poikki.. Otin katkenneen varren sitten pois ja laitoin uuden siemenen tilalle.
Päivänsinet kasvamassa neljättä päivää

Jäljelle jäänyt päivänsini päivänä 7

kranssin kolmesta siemenestä alkoi yhden pientä kasvua näkyä kuudentena päivänä. Juttelin jälleen asiasta mummin kanssa ja hän sanoi, että sitä voi myös laittaa ihan reilusti kasvamaan samaan astiaan. Näinpä siis lisäsin siemeniä.

VIIKKO 4

Mansikat ovat edelleen saman näköisinä, kaippa ne siis ihan hyvin voi..

Maissien kanssa tuli lisää takapakkia.. Se eloon jäänyt taimi kuoli myös. En osaa yhtään arvata syytä.. Kaksi uutta maissin siementä on lähteneet kasvamaan, saa nähdä kauan saan ne pidettyä elossa.


Tomaatit näyttävät ihan hyvinvoiville ja se uusi siemenkin on lähtenyt hyvin kasvuun.


Tomaatti 1vk

Tomaatti 2vk

Pinaatti, ruohosipuli, tilli ja persilja näyttää edelleen samalle. Uudet ruohosipulin siemenet eivät ole lähteneet kasvamaan vieläkään, saa nähdä lähteekö ollenkaan.. Tilli on onneksi myös yhä elossa. Persiljan lehdet näyttää vähän vahvemmille kuin aiemmin.
Pinaatti

Ruohosipuli

Tilli

Persilja

Viikko sitten kylvetty Maloppi kasvaa hyvin, se yksi itämään laitettu siemen lähti kasvamaan. Kuluneen viikon aikana kävi vain niin ikävästi, että toisenkin ruukun vanha Maloppi kuoli ja jouduin kylvämään sinnekkin uuden. Siihen ruukkuun laitoin kaksi alkua ja ne on molemmat lähtenyt kasvamaan.


Malvikkien kanssa kävi myös niin, että toisen ruukun taimi kuoli ja jouduin kylvämään sinne uuden siemenen - se ei ole vielä lähtenyt kasvamaan. Toinen Malvikki on onneksi vielä elossa!

Päivänsini & Kranssi alueella näyttää oikein hyvälle, ne on kasvaneet tosi nopeasti. Siellä on nyt 3 viikkoisia ja viikkoisia kasvuja, sillä lisäsin muutaman siemenen mummin ohjeiden mukaan viime viikonloppuna.


Nyt jos maissit vielä kuolee, niin luovutan niiden kanssa. Toivoisin kuitenkin että nuo muut pysyisi elossa Noh katsellaan taas viikon päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥