3.5.2016

Oman hiusvärin kasvatusta

Kirjoittelin melkein vuosi sitten pääsiäisen jälkeen TÄÄLLÄ tukka projektistani, kun olin pitkän pohdinnan jälkeen päättänyt lopettaa hiusten värjäilyn ja luopua ihanasta punaisesta väristä.
Päätin nyt kirjoitella siitä, mikä on hiusten tilanne nyt, reilun vuoden kuluttua.

Eli 5.4.2015 kampaaja ystäväni poisti punaisen värin, ja laittoi tyveen jotain väriä, sitten kahta erisävyistä raitaa (vaalean ruskeaa ja blondia) ja sitten pohjaväriksi tuhkanvaalean.

Sen jälkeen vielä muutaman kerran itse laitoin jotain vaaleaa raita-ainetta punertavimpiin kohtiin ja olen tuosta operaatiosta lähtien käyttänyt säännöllisesti hopea hoitoainetta.
Tosin, kun oma väri on kasvanut, niin olen laittanut tuon hoitsikan vain värjättyyn hiukseen, tai ainakin yrittänyt..Olen nyt siis vuoden antanut hiusten vaan kasvaa ja käyttänyt noita keltasuutta poistavia shampoita ja hoitsikoita normi aineiden ohella.
Voisin sanoa, että olen aika tyytyväinen. En olisi vuosi sitten uskonut, että näin hyvään tulokseen päästään, sillä punainen väri on oikeasti tosi vaikea saada kokonaan pois.
Nyt on tilanne se, että tyvikasvua on ihan hyvän verran, mutta se ei (ainakaan omasta mielestäni) näytä mitenkään järkylle, vaikka sen huomaakin.
KUUKAUSI kulunut

7KK kulunut

9KK kulunut

Tykkään myös, kun tämä hius ei ole tasaisen värinen. Inhottaa vaan, kun nuo latvat on aina vaan tosi kuivat. Tekisi mieli leikkuutta niitä aika reippaalla kädellä, mutta en tiedä uskallanko.. Ehkä vielä kokeilen vaan ahkerammin lätkiä öljyjä ja hoitoaineita..

Ikävä punaista väriä on kyllä kova, mutta sitten kun miettii taas sitä kuinka vaativa se on, niin en kyllä todellakaan jaksa sitä uudelleen! Odotan myös mielenkiinnolla minkävärinen tämä oma väri tulee loppujen lopuksi olemaan, kun päässä ei ole enää ollenkaan värjättyä hiusta.

Harmi, kun noita havainnollistavia kuvia on aika niukasti, mutta tässäpä viimeisimmät:
VUOSI kulunut

VUOSI kulunut

Onko siellä muita oman hiusvärin kasvattajia? Kuinka kauan meni, että sai kasvatettua oman värin kokonaan (kuinka pitkä hius?)?


8 kommenttia:

 1. Anonyymi3.5.16

  Kasvatin omaa hiusväriä kolme vuotta koska nimenomaan muakin kiinnosti millanen on oma värjäämätön tukka. Alotin projektin leikkauttamalla pitkät puhkiblondatut hiukset poikatukaksi ja siitä alkoi armoton kasvatus ja hiusten helliminen. Kamalien kasvuvaiheiden jälkeen kun tukan sai ponnarille, alko jo helpottamaan. Kolme vuotta kesti saada tukka taas pitkäksi ja terveeksi. Mutta niinhän siinä kävi että oma väri oli kaunis ja helppo mut tosi tylsä joten päädyin värjäämään taas tukan hetken mielijohteesta ja kolmen vuoden kasvatus valui hukkaan 😭 Nyt vuotta myöhemmin kasvatan taas omaa väriä 😄😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eeei :D mä niiiin toivon että mä en enään sortuis värjäilyyn, vaikka välillä (usein) mieli tekeekin!:/

   Poista
 2. Anonyymi3.5.16

  Aloitin myös vasta äskettäin tietoisesti kasvattamaan omaa väriä. Viimeksi värjännyt jouluaaton aattona, mutta kun tuossa kk takaperin perehtyi luonnonkosmetiikan maailmaan ja ymmärsin mitä kaikkia myrkkyjä maailmassa on, sai se tekemään päätöksiä ja tässä ollaan. Ekan kerran olen värjännyt hiukset 13 tai 14 vuotiaana, joten on siitä jo siis melko kauan kun tukka ollut "aito" ja puhdas... noin 17-18 vuotta, huh!

  Prosessi tulee olemaan pitkä ja se ärsyttää jo nyt, mutta unelmoin terveistä hiuksista. Omat latvat on myös tosi kuivat, tottakai, kun ovat niin käsitellyt. Se korostuu kun se oma terve tukka on juuressa ihan oikeasti terve.

  Mitä pidemmäksi oma väri kasvaa, sen vähemmin radikaalilta se näyttää. Yhdessä blogissa kerrottiin, että monesti se juurikasvu, eli oma väri, näyttää värjäämiseen tottuneen silmiin jotenkin rumalta. Mutta kontrasti on vaan siinä kohtaa niin suuri, ei sitä oman hiuksen kaunista sävyä osaa välttämättä hahmottaa kun siinä vieressä se jo vähän kulahtanut purkkiväri... ymmärsitköhän..

  mutta siis, samassa veneessä seilaan, kiva kun on kohtalontoveri! :D ps. Ootko kokeillut mitään luonnonkosmetiikan tuotteita? Mä lopetin markettikosmetiikan (naaman puhdistusaineet, shampoo, hoitoaine, saippua, dödö..) käytön ja olen etsinyt tilalle joko keittiön kaapista tai life kaupasta tilalle tuotteita ja olen niihin ihan hurahtanut!

  :) Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin alotin jo jossain 11-vuotiaana värjäilyn, eli semmosen 9-vuotta oli värjätty tukka, kun nyt vuoden ollu värjäämättä :D
   Mulla oli ennen värillä pilaamista tosi paksu ja hyvinvoiva hius ja toivon että se pikkuhiljaa palautuisi...

   Mun viiminen värjäys oli tosiaa toi vaaleeksi veto, koska punasesta olis ollu jo turhan järkyn näköstä lähtä kasvattaa :D ja ei tää tosiaa omaa silmää oo ollu nyt lainkaan paha :) jaoma tyvikasvuhan usein näyttää harmaalle sen värjätyn rinnalla, joten jännä nähä miltä näyttää kun saa kokopäähän oman värin :)

   En oo kokeillu, ihan shamppoilla mennää, aika harvoin käytän meikinpuhistusaineita..

   Poista
 3. Anonyymi3.5.16

  Ei ollenkaan huonon näköinen nyt.. Varmasti kannattaa tämä urakka! Ja saat varmasti vielä tukan hyvään kuntoon.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi4.5.16

  Mä olen kanssa ollut kohta vuoden värjäämättä hiuksiani, punertavasta lähdettiin ja oma väri sellainen maantienvärinen :D Väri on haalistunut niin että selkeää rahaa tyvikasvulle ei näy, mutta kun vertaa latvoja ja juuria niin ero on ihan selvä, latvat ovat vielä ihan punasävyiset.. :D En ole siis ottanut mitään värinpoistoa tai värjännyt lähemmäs omaa väriä missään vaiheessa... Tällä hetkellä tukka on aikamoinen sekasikiö mutta yritän kestää sen kanssa! Pituutta on onneksi reippaasti, että voin leikata jossain kohtaa punaisempia latvoja pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin haaaveilen että uskaltaisin leikata... Mulla vaan menis tosi lyhyeks kun ei nytkään mikää järin pitkä ole.
   Tsemppiä kasvatus urakkaan sinullekkin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥