8.5.2016

Puutarha parvekkeella viikko 5

Taas yksi viikko kasvateltu, iloa ja onnistumista sekä epäonnistumisia takana.

Mansikat näyttää aina vaan samalle. Osa sieltä on kuollut, kun näyttää niin harvalle, mutta on siellä elossa oleviakin taimia. Tajusin, että nehän ei tykkääkään tuosta jäätävästä helteestä ja auringonporotuksesta, joten niille on kehiteltävä joku varjo.

Maissit on toistaiseksi elossa, vaikkakin tuo vanhempi taimi pääsi kärvähtämään auringossa meidän poissaollessa, ehkä se vielä pelastuu.. toivottavasti!

Tomaateista kuoli ne kaksi taimenta, niillä taisi olla liian vähän multaa/liian korkea ruukku niin eivät saaneet tarpeeksi valoa, mutta kaksi viikkoinen taimi voi hyvin isossa ruukussaan. Yksi uusi siemen ei ollut  lähtenyt kasvuun, joten laitoin eilen uuden.

Pinaatti on nauttinut alkaneesta kesästä ja tehnyt uudet pinaattimaisemmat lehdet ja toisetkin on jo alulla! Hauskan näköinen kyllä, kun ekat pitkät lehdet menee miten sattuu ja väliin kasvaa kauniita pyöreitä lehtiä.


Ruohosipulikin on tykännyt lämmöstä ja auringosta, sillä aikaa sitten kylvetyt siemenet on nyt alkanut kasvaa ja vihdoin näyttää, että tuohon alueeseen on tosiaan tulossa paljon ruohosipulia.

Tilli, joka on ollut näistä neljästä maustekasvista epävakain, porskuttaa sekin edelleen ja sielläkin on elon ja kasvun merkkejä: ensimmäiset tillimäiset lehdet on kasvanut!


Persilja muiden kolmen tapaan, on kasvattanut oman näköisiä uusia lehtiä.


Maloppien pari viikkoiset taimet voi hyvin.


Malvikit voi myös hyvin, toinen taimi onkin jo viisi viikoinen (ainut kukista minkä olen saanut näin pitkälle) ja siihen on kasvanut uudet lehdetkin. Ja toiset Malvikit on viikon vanhoja taimia ja ne voi hyvin myös.


Päivänsini ja karnassit on jo tosi pitkiä. Siellä on siis neljä viikkoisia ja pari viikkoisia.
Kranssi lähtee tosi nopeasti tekemään haaroja ja uusia lehtiä.
Eli kuvassa tuo pyöreä lehtinen on kranssia ja tuo suipompi on päivänsineä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥