14.5.2016

Puutarha parvekkeella viikko 6

Kasvu on spurtannut kaikkien kasvattien kohdalla, toivotaan, että aurinkoiset säät palaa pian, niin kasvu kiihtyy taas.

Mansikat on vihdoin vähän muuttanut ulkonäköään, sillä nekin on nyt kasvattanut ensimmäiset oman näköisensä lehdet.

Maissit on onneksi yhä elossa ja kolme viikkoinen maissi on kasvanut hyvin, 2viikkoinen maissi näyttää siltä, että kasvu olisi pysähtynyt, mutta elossa sekin on.


Tomaatit myös elossa. 3viikkoinen tomaatin taimi on kasvanut ainakin pituutta ja varsi tuntuu myös vähän jämäköytyneen. 2viikkoinen tomaatti (joka ei vielä viime viikolla ollut kasvanut) on yhtäkkiä hujahtanut kunnon taimeksi ja saanut kaveriksi myös toisen taimen, jonka siemen oli istutettu jo aikaa sitten ja luulin, ettei se edes ala kasvamaan...


Pinaatti on kasvanut tosi hyvin, lehdet suurenee ja sillä on jo kahdet ´´omat lehdet`` ja kolmannet alulla
Ruphosipuli on kasvanut paljon pituutta ja myös tuuhentunut alueellaan. Sitä voisi alkaa jo käyttämäänkin. Meidän parvekkeellakin tuoksuu jo ihan sipulille!

Tilli kasvaa myös hyvin, sekin on kasvattanut jo hyvän kokoisia syötäviä lehtiä (vai miksikä noita sanotaankaan..)


Persilja voi myös hyvin ja on kasvatellut syötävää. Joidenkin taimien varretkin on jämäköiytynyt, jotkut taas on alkanut laahaamaan multaa pitkin, kun on pituutta tullut, mutta eipä se näytä haittaavan.Malopit jakselee ihan hyvin, ovat jämäköityneet, ja uusia lehtiäkin on tullut/tulossa.


Malvikit voi myös hyvin. Kuusi viikkoisessa on nyt yksi kunnollinen ´´oma`` lehti ja kaksi viikkoiset on pysyneet saman näköisinä


Päivänsinet ja kranssit voi tuuheasti. Päivänsineen on tullut uusia lehtiä ja kranssi kasvaa ja tuuhenee kokoaika.Toivon edelleen vaan, että kaikki kasvatit pysyisi elossa taas seuraavaankin viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥