18.6.2016

4v. neuvola

Meillä oli eilen jo 4-vuotis neuvola, vaikka Kevin täyttää vasta elokuussa, mutta en haluaisi heti olla pois töistä ja lääkärin tarkistus on kuitenkin elokuussa vasta.

Otettiin tietty mitat, Kevin menee edelleen alakäyrillä, mutta kasvaa kuulemma oikein hyvin niillä omilla käyrillään. Pituutta 101cm ja painoa 14.7kg päänympärys tasan 50cm. Eli vuodessa kasvanut 5cm ja vajaa pari kiloa.

Päiväkodilla täytetty Hyve-lomake oli mennyt sinne postitse, hoitaja luki sen läpi, mutta ei siitä sen kummempaa juteltu, kun kaikki asiat oli jo tiedossa ja hoidossa. Luki hän myös paperin mitä oli pitänyt täyttää kotona etukäteen, lapsen terveydestä, nukkumisista, syömisistä yms. sekä vanhempien päihteiden käyttö kysely. Eipä niistäkään mitään sanonut.

Tuo 4v. neuvola on vähän sellainen ns. seula, missä pitäisi huomata ongelmat, mutta koska ne tosiaan on jo tiedossa niin ei meillä ollut oikein mitään tehtäviäkään. Pyysi piirtämään mallista poikittais viivan, ympyrän ja raksin, sitten pyysi nimeämään sellaisesta oikein värikkäästä ja paljon pikku yksityiskohtia sisältävästä kuvasta asioita ja kyseli värejä. Siinäpä se.


Sitten rokote (kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio) ja kysyi halutaanko (?!?) lääkäri aika, kun se tähän kuuluu ja siellä katsotaan ainakin kivekset. Sanoin, että toki voidaan mennä. Oli vähän hassua, että edes kysyttiin, olen kuvitellut että ne on ns. pakollisia.

Näköäkin yritti taas saada katsottua, mutta ei siitä tullut vieläkään mitään. Kuulon tutkimista ei sitte edes yritetty. Verenpainekin otettiin ekaa kertaa ja se oli niin uutta ja jännää, että se onnistuikin oikein hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥