28.6.2016

Alanya - Damlatas-tippukiviluola ja Kale linnoitus

Loman alussa jo pidettiin kunnon seikkailu päivä. Otettiin ensin taksi Kleopatra rannalle ja mentiin sen päädyssä olevaan Damlatas tippukiviluolaan. Sisäänpääsy maksoi aikuiselta pari euroa ja rattaat piti jättää ulkopuolelle.


Damlatas luola oli tosi pieni, siellä meni vain yhdet pitkät portaat alas ja sieltä alhaalta ei päässyt enään eteenpäin. Hienoa sielläkin kyllä oli!

Luolan jälkeen lähdettiin kävelemään Kale linnoitukselle, tai kiipeämiseltä se tuntui siinä melkein 40 asteen helteessä!
Kävelytietä ei ollut, joten siellä autotien reunassa tallustettiin ja Kevin joutui sitten koko matkan olemaan rattaissa, kun taksit kaahaili eestaas aika hurjasti.
Matkaa huipulle oli kyltin mukaan  vain 3,5km mutta matka tuntui kyllä paljon paljon pidemmälle!
Kuitenkin suosittelen kaikkia menemään jalan, edes toiseen suuntaan, koska maisemta oli matkallakin upeat! Matkalla oli myös levähdys paikkoja, joista saa juomisia ja syömisiä.


Perillä piti maksaa 15turkin liiraa per aikuinen (n.5€) alla olevat kuvat on tuon maksun jälkeisiä.Tämä olikin viimeinen postaus meidän reissusta!
Hirveä matkakuume iski heti, kun palattiin suomeen. Mietinnässä olisi seuraavaksi kohteeksi Dubai tai kanariansaaret, onko kellään näistä kokemuksia?

2 kommenttia:

 1. Anonyymi28.6.16

  Se kyllä alkaa matkakuume vaivata kun eka reissun tekee :)Ite tein sen Gran Canarialle Playa Del Inglesiin ja tykkäsin kyllä. Luulisin että lapsenkin kanssa ihan hyvä kohde. Monet puhuu siitä bilepaikkana mutta meillä oli siellä lokakuussa ainaki hyvin rauhallista. Siitä hotellilta oli ehkä joku 200 metriä sinne rannalle. Aivan ihana ranta ja dyynit.. Siellä tuli vietettyä paljon aikaa.
  Ei muuta ku matkaa suunnitteleen :)Oispa ihana itelläki lähtee jonnekin vaan ei nyt oikein elämäntilanne salli. Joskus sitten.. Vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo dyynejä mä haluaisin seuraavalla reissulla ehdottomasti nähdä, kun tän reissun tavote oli noi luolat :D Ja eipä bilepaikatkaan sinällään haittaa, koska me ei kuitenkaan iltamyöhällä eikä öisin liikuta missään :)

   Ei meilläkään vielä ole ihan varmaa tuo päästäänkö milloin seuraavaan reissuun, mutta nyt ollaan mietitty helmikuuta kun silloin olis todennäkösesti lomaakin..

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥